• Reklama

Lenovo S650 nie łapie 3G

Na forum Lenovo znajdziesz informacje jak zmienić ROM, ROOT, uzyskasz pomoc, przeczytasz opinie o o Lenovo S650, Lenovo S660, Lenovo A850, Lenovo s820, Lenovo P760, Lenovo K900, Lenovo vibe X, K910

Lenovo S650 nie łapie 3G

Postprzez simon17 » czwartek, 11 września 2014, 16:15

Witam mam pewien problem, mianowicie mój Lenovo S650 praktycznie wogóle nie łapie 3G(czasami łapie jedną kreskę) podczas gdy A850+ brata w tym samym miejscu ma praktycznie full zasięg co może powodować ten problem? Dodam, że oba tele są w ORANGE.
Avatar użytkownika
simon17
 
Posty: 47
Dołączył(a): wtorek, 10 czerwca 2014, 13:20
Pochwały: 2

Reklama

Re: Lenovo S650 nie łapie 3G

Postprzez fake4r » czwartek, 11 września 2014, 16:17

S650 nie posiada obsługi WCDMA 900mHz w przeciwieństwie do A850+. Pewnie jesteś daleko od nadajnika 2100mHz i przez to podejrzewam że ledwo łapie zasięg.
Tu masz mapę nadajników zobacz gdzie jest orange 2100 najbliższy http://beta.btsearch.pl/
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5642
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Re: Lenovo S650 nie łapie 3G

Postprzez simon17 » czwartek, 11 września 2014, 16:46

Nadajnik jest kilka kilometrów ode mnie w linii prostej(8-10), tyle że w tym samym miejscu jest nadajnik 900 mhz, mniej więcej w tej samej odległości jest tylko z drugiej strony kolejny nadajnik 900 mhz
Avatar użytkownika
simon17
 
Posty: 47
Dołączył(a): wtorek, 10 czerwca 2014, 13:20
Pochwały: 2

Re: Lenovo S650 nie łapie 3G

Postprzez fake4r » czwartek, 11 września 2014, 16:52

900 daje lepszy zasięg więc stawiam że to dlatego. Przemieść się w kierunku tego nadajnika i wraz ze skracaniem odległości do nadajnika sygnał powinien być co raz lepszy. Jeśli tak będzie to już wiesz o co chodzi.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5642
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Re: Lenovo S650 nie łapie 3G

Postprzez kris_kjk » czwartek, 11 września 2014, 20:53

Tak dla informacji, może się niektórym przydać przed zakupem telefonu (zacytuję sam siebie z innego tematu):

kris_kjk napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Rok czy dwa lata temu korzystanie z internetu: WCDMA 900 było domeną AERO2 obecnie TO JUŻ STANDARD i kupowanie telefonu bez pospolicie nazywanej obsługi AERO2 - to kupowanie niepełnosprawnego telefonu i proszenie się o problemy z dostępem do internetu.


@simon17 niestety ten S650 nie ma obsługi WCDMA 900MHz, stąd problem z dostępem do 3G, poza miastami z tym telefonem praktycznie mało gdzie będziemy mieli dostęp do internetu.
kris_kjk
 
Posty: 39
Dołączył(a): wtorek, 30 października 2012, 02:42
Lokalizacja: UE
Pochwały: 2


Powrót do Lenovo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości