• Reklama

Lenovo P2 - recenzja po tygodniu użytkowania

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Lenovo P2 - recenzja po tygodniu użytkowania

Postprzez Chlastek » 3 sty 2017, o 01:44

jeedek, przejrzyj oba całe foldery: zdjęcia z bożonarodzeniowego jarmarku (Wrocław) są przeważnie że stockowej apki, gdzie widać brak ostrości. https://drive.google.com/folderview?id= ... VFsRnZHQ28 i https://drive.google.com/folderview?id= ... 2JrN3U0NE0 Sprawdź też to, co dodałem w linku na pierwszej stronie tematu, są tam linki do zdjęć/filmów made by P2.
Chlastek
 
Posty: 0
Dołączył(a): 1 sty 2017, o 22:51
Pochwały: 2
Telefon:: Lenovo P2

Reklama

Re: Lenovo P2 - recenzja po tygodniu użytkowania

Postprzez tpawel » 3 sty 2017, o 09:06

Jest gdzieś jakiś systemowy equalizer?

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
tpawel
VIP
 
Posty: 2400
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 78
Telefon:: redmi/cool1
ROM: miui9/leree3

Re: Lenovo P2 - recenzja po tygodniu użytkowania

Postprzez AnimalPL » 3 sty 2017, o 10:06

fotki raczej słabe.....no moze nie najgorsze, ale aparat to najsłabsza czesc tego telefonu.
Podobno apka open camera da lepsze wyniki, ale na pierwszy rzut oka nie widze....moze jakbym sciagnal na kompa i sprawdzal w zblizeniach, to bym zobaczyl.

Equalizera nie widzialem, bo to raczej stockowy android....

ale najlepsze jest to ze rozpoczynam 3dzien od wypiecia z ladowarki i mam jeszcze 51% baterii.....non stop wifi/bluetooth z miband2 i jest fajnie.
AnimalPL
AKTYWNY
 
Posty: 493
Dołączył(a): 21 sty 2015, o 10:11
Pochwały: 23
Telefon:: nokia

Re: Lenovo P2 - recenzja po tygodniu użytkowania

Postprzez tpawel » 3 sty 2017, o 11:42

Bateria jest Miazga
Aparat jest słaby, ale i tak lepszy niż większość Umi, ule i Elephonow.
Mnie trochę drażni jakość muzyki, może uda się jakoś to poprawić, a jak nie to pójdzie dalej :) Żeby nie było, on gra spoko, ale redmi pro na x20 lepiej jakoś

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
tpawel
VIP
 
Posty: 2400
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 78
Telefon:: redmi/cool1
ROM: miui9/leree3

Re: Lenovo P2 - recenzja po tygodniu użytkowania

Postprzez AnimalPL » 3 sty 2017, o 11:50

dzisiaj sprawdzalem na earphonach od apple i wydaje mi sie ze dzwik jest calkiem spoko na sluchawkach. Do iphone 6s plus mu moze daleko, ale.....za tą cene nie chce wybrzydzac bo tez nie kupilem telefonu do muzyki by sluchac 3h dziennie.
AnimalPL
AKTYWNY
 
Posty: 493
Dołączył(a): 21 sty 2015, o 10:11
Pochwały: 23
Telefon:: nokia

Re: Lenovo P2 - recenzja po tygodniu użytkowania

Postprzez tpawel » 3 sty 2017, o 13:40

Gra dobrze, ale gorzej niż chińska konkurencja w tej cenie niestety. Ja mam teraz zagadkę czy zostawić to Lenovo czy redmi pro. Pytanie czy Lenovo PL jakoś wspiera te telefony. Gdzieś w necie widziałem info o aktualizacji do 7.0
Może warto czekać.

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
tpawel
VIP
 
Posty: 2400
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 78
Telefon:: redmi/cool1
ROM: miui9/leree3

Re: Lenovo P2 - recenzja po tygodniu użytkowania

Postprzez racesupport » 5 sty 2017, o 21:56

Też jestem posiadaczem P2, i tak jak większosć, bateria kosmos, aparat przeciętny, ekran świetny jak i cała reszta.
racesupport
 
Posty: 32
Dołączył(a): 30 gru 2016, o 22:18
Pochwały: 1
Telefon:: S7 Edge
ROM: Stock

Re: Lenovo P2 - recenzja po tygodniu użytkowania

Postprzez saperq » 16 sty 2017, o 21:59

Również posiadamy P2 ( żona ma).
Bateria miazga. 3,5h pracy wyświetlacza, 20h od naładowania i jeszcze 80% baterii jest przy 2 kartach SIM :-)

Mam pytanie: czy da się ustawić inne dźwięki dla SIM1 i SIM2?
W ogóle jak wrzuciłem dzwonek do ringtone i go wybrałem, to i tak nie działa, tylko jest ten domyślny z tmobile ...
Aktualnie eksploatowane: Lenovo P2, Asus Zenfone max
Na sprzedaż: brak, wszystko poszło ;-)
Zobacz moje OLX
saperq
AKTYWNY
 
Posty: 774
Dołączył(a): 8 maja 2014, o 22:36
Pochwały: 31
Telefon:: Asus Zenfone Max

Re: Lenovo P2 - recenzja po tygodniu użytkowania

Postprzez Chlastek » 17 sty 2017, o 14:09

Przygotowałem robione na szybko w centrum handlowym używając ISO 100 i resztę automatycznych parametrów oprocz dopasowania pomiaru światła wedle potrzeby pojedynki aparatu P2(używałem A better camera) z: Honorem 8 https://drive.google.com/folderview?id= ... FFGM1pKanc , P9 https://drive.google.com/folderview?id= ... FV3VnQwSE0 i P9 Lite https://drive.google.com/folderview?id= ... XlpYnpDdHM (P2 nazwa bez img w tych), Z Play https://drive.google.com/folderview?id= ... jlmREU1dzQ (img z zetki, na większości chyba był hdr), iPhonem 7 na automacie(z niego img) https://drive.google.com/folderview?id= ... 1Jwb3BYU28 , Zenfonem 3(przedrostek P to Zenek) https://drive.google.com/folderview?id= ... DhPLUItODg , X Style https://drive.google.com/folderview?id= ... WRxSkR2WG8 ( z X dłuższa nazwa z milisekundami) , A5 2016 i S7 https://drive.google.com/folderview?id= ... 01kOTdZUVk (tutaj godziny od 11:11 to s7, a od 11:07 jest P2, czyli najpierw jest A5. I jeszcze sprawdziłem przesyłając foty z X Style, że przesyłanie przez BT 20-25 metrów od niej było bez zmian. To dobry wynik? Do tego setki zdjęć z P2 wykonywane fabryczną apką, Open Camera i A better camera: https://drive.google.com/folderview?id= ... 2JrN3U0NE0 i nakręcone przez mnie filmy: https://m.youtube.com/user/TropicielPablo

Autor postu otrzymał pochwałę
Chlastek
 
Posty: 0
Dołączył(a): 1 sty 2017, o 22:51
Pochwały: 2
Telefon:: Lenovo P2

Re: Lenovo P2 - recenzja po tygodniu użytkowania

Postprzez Maksu » 25 sty 2017, o 16:10

A czemu lakier taki popękany przy soczewce od aparatu?
XIAOMI REDMI 4X od 21.07.2017
Avatar użytkownika
Maksu
AKTYWNY
 
Posty: 326
Dołączył(a): 15 kwi 2014, o 17:53
Pochwały: 2
Telefon:: Ulefone Be Pro

Re: Lenovo P2 - recenzja po tygodniu użytkowania

Postprzez racesupport » 14 kwi 2017, o 12:04

Po ponad 4mies użytkowania telefon nadal uważam za jeden z lepszych jakie miałem, fakt że już mi się nudzi i chciałoby się zmienić na coś innego tylko nie wiem jak wytrzymam bez tej baterii hehehe. Używam CameraMX i zdjęcia są o niebo lepsze - w zupełności wystarczające. Teraz chyba przesiądę się na coś z Xiaomi albo OP3T :)
racesupport
 
Posty: 32
Dołączył(a): 30 gru 2016, o 22:18
Pochwały: 1
Telefon:: S7 Edge
ROM: Stock

Re: Lenovo P2 - recenzja po tygodniu użytkowania

Postprzez saperq » 14 kwi 2017, o 16:41

2 tygodnie temu z ekranu głównego zniknął mi widżet z fabrycznym zegarem wraz z pogodynką.
Fizycznie nie było, ale jak palcem przytrzymałem to się podświetlił i musiałem go z ekranu "widmo" widżetu usunąć.
Nie mam teraz owej pogodynki w widżetach. Możecie mi napisać jak się nazywa owa pogodynka?
Aktualnie eksploatowane: Lenovo P2, Asus Zenfone max
Na sprzedaż: brak, wszystko poszło ;-)
Zobacz moje OLX
saperq
AKTYWNY
 
Posty: 774
Dołączył(a): 8 maja 2014, o 22:36
Pochwały: 31
Telefon:: Asus Zenfone Max

Poprzednia strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama