• Reklama

Lenovo P2 - recenzja po tygodniu użytkowania

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Lenovo P2 - recenzja po tygodniu użytkowania

Postprzez Dablju » 2 sty 2017, o 00:41

No w każdym razie chodziło o Redmi 4A, już mniejsza czy był tam 430 czy 425 ;)
@Chlastek u mnie test YT przy 1080p i max podświetleniu i głośności wyszło 9% więc teraz pytanie czy otwierałeś film z przeglądarki czy z apki?
Dablju
VIP
 
Posty: 993
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 35

Reklama

Re: Lenovo P2 - recenzja po tygodniu użytkowania

Postprzez moth » 2 sty 2017, o 02:00

no trzeba przyznać że snap 625 to chyba najbardziej udany procesor jeśli chodzi o baterie

co do p2 to chętnie zobaczę jakieś porównania aparatów
Obrazek
Avatar użytkownika
moth
AKTYWNY
 
Posty: 241
Dołączył(a): 22 lip 2016, o 21:39
Pochwały: 24

Re: Lenovo P2 - recenzja po tygodniu użytkowania

Postprzez Chlastek » 2 sty 2017, o 07:50

Odtwarzanie filmu 1080p w MX Playerze przez 6,5 godziny na 40 proc. jasności i pełnej głośności zużyło 50 proc., co daje 7,7%/h. YT z aplikacji odtwarzałem. Powtórzę test jeszcze dzisiaj. Powotrzyłem test odtwarzając w Chrome (zapewne 480p): 10 procent. Powtórzyłem ten sam film 1080p w MX przy minimalnej jasności auto: 11% w 117 minut.
Ostatnio edytowano 2 sty 2017, o 11:59 przez Chlastek, łącznie edytowano 4 razy
Chlastek
 
Posty: 0
Dołączył(a): 1 sty 2017, o 22:51
Pochwały: 2

Re: Lenovo P2 - recenzja po tygodniu użytkowania

Postprzez Dablju » 2 sty 2017, o 09:57

Czyli wygląda na to że aplikacja lepiej zarządza energia przy odtwarzaniu. Myślę że chyba nie ma sensu kolejny raz powtarzać - jak na dłoni widać że SOT będzie powyżej 11h
Ostatnio edytowano 2 sty 2017, o 10:04 przez Dablju, łącznie edytowano 1 raz
Dablju
VIP
 
Posty: 993
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 35

Re: Lenovo P2 - recenzja po tygodniu użytkowania

Postprzez tpawel » 2 sty 2017, o 10:02

Chrome ogólnie dużo prądu ciągnie więc ten wynik wcale mnie nie dziwi

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
tpawel
VIP
 
Posty: 2002
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 62

Re: Lenovo P2 - recenzja po tygodniu użytkowania

Postprzez Chlastek » 2 sty 2017, o 15:07

Aplikacje jakiś wpływ mają ;) Dzisiaj pobrałem apkę Ogyoutube i 105 minut YT na fullach pobrało dokładnie 13%(moje Wi-Fi jest na 2,4 Ghz), czyli jakieś 8-8,5%/h. Dodam, że widziałem 2 recenzje, gdzie podawano maks. jasność ok. 370 nitów(jak w Z Play), w jednej 350 zmierzono oraz także dwie, że auto potrafi podbić do 550 nitów na słońcu.
Chlastek
 
Posty: 0
Dołączył(a): 1 sty 2017, o 22:51
Pochwały: 2

Re: Lenovo P2 - recenzja po tygodniu użytkowania

Postprzez AnimalPL » 2 sty 2017, o 15:18

mam pytanko dlka uzytkownikow p2:

- gdzie i jak zmienic maksymalny rozmiar zdjec wysylanyach mmsem? Pytam bo jak wysylam zrobione zdjecie mmsem to jak popwiekszam jest straszna pikseloza, ale jak zona mi wysle od siebie mmsem to jest ostre i fajne....Wielkosc plikow jest inna. Nie wiem gdzie szukac...
AnimalPL
AKTYWNY
 
Posty: 444
Dołączył(a): 21 sty 2015, o 10:11
Pochwały: 23

Re: Lenovo P2 - recenzja po tygodniu użytkowania

Postprzez tpawel » 2 sty 2017, o 20:08

Swoją sztukę już mam. Na zdjęciach przypomina z tyłu bardzo redmi note 3 pro, ale w ręku widać że jednak klasę wyżej jest. Fotki w ciemności lepsze niż redmi pro, ale tyłka nie urywa. Dobry zasięg sieci, wifi nie sprawdzałem. Muze z YT sluchalem, wypada na mrice e300 niestety gorzej. Nie mogę znaleźć equalizera :)

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
tpawel
VIP
 
Posty: 2002
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 62

Re: Lenovo P2 - recenzja po tygodniu użytkowania

Postprzez jeedek » 2 sty 2017, o 20:13

Wrzuć tu jakieś fotki proszę. Zastanawiam się czy nie wziąć tego telefonu w t-mobile.
ZUK Z2 4/64GB =D
Avatar użytkownika
jeedek
 
Posty: 80
Dołączył(a): 14 sty 2016, o 15:37

Re: Lenovo P2 - recenzja po tygodniu użytkowania

Postprzez tpawel » 2 sty 2017, o 20:22

Ale czego fotki?

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
tpawel
VIP
 
Posty: 2002
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 62

Re: Lenovo P2 - recenzja po tygodniu użytkowania

Postprzez jeedek » 2 sty 2017, o 23:14

Fotki zrobione P2 w średnich/słabych warunkach. Zrób też proszę zdjęcie jakiemuś źródłu światła.
ZUK Z2 4/64GB =D
Avatar użytkownika
jeedek
 
Posty: 80
Dołączył(a): 14 sty 2016, o 15:37

Re: Lenovo P2 - recenzja po tygodniu użytkowania

Postprzez tpawel » 3 sty 2017, o 00:21

Foty są słabe. Jeśli ktoś oczekuje dobrego aparatu to nie polecam.
Nie mogę coś dodać przez Tapatalk. Później pokombinuje, zrobię więcej.
Ściągnąłem equalizer z Google Play, gra lepiej ale szkóda że nie ma dolby np jak k5note. Na głośniku za to gra świetnie.
Sam nie wiem czy go zostawić.

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
tpawel
VIP
 
Posty: 2002
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 62

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama