• Reklama

Lenovo A820 vs ZTE V970

Porównanie chińskich telefonów, zakupionych w Chinach i wyprodukowanych w Chinach.

Lenovo A820 vs ZTE V970

Postprzez ra-vau » 23 mar 2013, o 13:32

Siema,

jako, że pierwszy zakup mam za sobą, a teraz chciałbym nabyć coś 'rozsądniejszego', zastanawiam się nad wyborem telefonu obsługującego AERO2.

W oko wpadł mi jeden z najpopularniejszych modeli ZTE V970, jedynie mam wątpliwości, czy te 4,3' mnie zadowoli. Za przemawia duże wsparcie, mody, polski 4.1 itd...

Przypadkiem natrafiłem za to na nowy model Lenovo - A820. No i mam zagwozdkę.

Podaję linki:

[hide]LENOVO
http://www.aliexpress.com/item/HK-frees ... 61591.html


ZTE
http://www.aliexpress.com/item/Singapor ... 29287.html[/hide]

Muszę się raz dwa zdecydować, bo nie wiem ile baloników wystrzelać :P

ZTE z 2 bateriami wyszedłby 139$ ~~456zł
LENOVO 180$
- !~~ 590zł


MTK6589 Lenovo A820
Network: GSM/GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA

Frequency band
2G:GSM/GPRS/EDGE: 900/1800Mhz 3G:WCDMA: 900/2100MHz

Network type: Dual Sim Dual Standby, Support W+G, G+G
Operating system: Android 4.1.2
Processor(CPU) : MTK6589 Quad-core
RAM: 1GB
ROM: 4GB


[center]Obrazek [/center]

Pytanie końcowe, czy jest możliwość że AERO nie ruszy na tym lenovo? Jeśli obsługuje 900 ?
Kusi mnie perspektywa posiadania QUAD'a, 4,5ips z aero.
Avatar użytkownika
ra-vau
NewsMan
 
Posty: 2089
Dołączył(a): 9 lut 2013, o 18:26
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 114
Telefon:: V967S

Reklama

Postprzez Zarkan » 29 mar 2013, o 00:21

Trudno powiedzieć. ZTE v970 ma dobrą opinie. I napewno działa aero2. Co do Lenovo a820 tego nie wiem. Mój dopiero idzie. Ale może być problem softwarowy tak jak początkowo w navroad nexo 3g.
Zarkan
 
Posty: 30
Dołączył(a): 29 mar 2013, o 00:10
Lokalizacja: Internet

Postprzez coolos » 29 mar 2013, o 11:47

Jeżeli dla Ciebie brak diody led to nie problem to bierz Lenovo.
coolos
 
Posty: 35
Dołączył(a): 26 mar 2013, o 21:30
Lokalizacja: WLKP

Postprzez ra-vau » 29 mar 2013, o 17:19

Nie dostalem odp na czas, niema testow w sieci... niema video w sieci...
W ostatniej chwili zdygalem,... i zamowilem v970 we wtorek. Wczoraj zostal do mnie wyslany.


Jesli 4,3 i jego ips mnie nie przekonaja, to bede zly na siebie ze nie "zaryzykowalem" tego lenovo. Jesli ktos go potestuje, opiszei i bedzie taki jak na foto,,, to moze okazac sie hitem. Brak jedynie PL ale mi to obojetne...
Avatar użytkownika
ra-vau
NewsMan
 
Posty: 2089
Dołączył(a): 9 lut 2013, o 18:26
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 114
Telefon:: V967S

Postprzez Zarkan » 29 mar 2013, o 18:44

Opiszę za jakieś 7-8 dni. Ale z ZTE też będziesz zadowolony. Ekran ma dobry.

A co do spolszczenia softu w lenovo może przy wolnej chwili siądę przy tym :)
Zarkan
 
Posty: 30
Dołączył(a): 29 mar 2013, o 00:10
Lokalizacja: Internet

Postprzez Pawelllooo » 3 kwi 2013, o 20:18

Zarkan, bardzo prosze o informacje czy na lenovo dziala aero2 bo jest to jedna wielka nie wiadoma...
Pawelllooo
 
Posty: 19
Dołączył(a): 25 mar 2013, o 17:16
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez dnb8 » 3 kwi 2013, o 23:39

ja wybralem lenovo A820, na ali sa z polskim jezykiem.
jak dojdzie to napisze czy dziala na nim areo.
na allegro sprzedawcy pisza ze areo dziala na tym tel
Avatar użytkownika
dnb8
 
Posty: 155
Dołączył(a): 28 lut 2013, o 13:10
Lokalizacja: LiquidCity

Postprzez dziubson » 4 kwi 2013, o 02:10

Napisz również o długości pracy na baterii i czy zdjęcia są ładniejsze względem ZTE
dziubson
 
Posty: 108
Dołączył(a): 17 mar 2013, o 03:06
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 1

Postprzez Pawelllooo » 4 kwi 2013, o 09:02

To ze sprzedawcy piszą to naprawdę nic nie znaczy. Napisałem do jednego... Oczywiście nie sprawdzał tego. Twierdził ze skoro jest napisane ze działa w pasmie 900mhz to musi działać z aero. Co najwyżej trzeba tylko umieć ustawić - poddałem się i zaprzestałem rozmowę.
Pawelllooo
 
Posty: 19
Dołączył(a): 25 mar 2013, o 17:16
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Zarkan » 4 kwi 2013, o 10:50

Dnb ale tak jak już pisalem navroad nexo 3g też obługiwal umts 900 a długo aero2 nie działało.
Zarkan
 
Posty: 30
Dołączył(a): 29 mar 2013, o 00:10
Lokalizacja: Internet

Postprzez dnb8 » 4 kwi 2013, o 11:51

niewiem, mi na diodzie led i na areo nie zależy dlatego padło na A820.
jak telefon przyjdzie do mnie to to sprawdzę jak to jest z tym areo i napisze tutaj

[ Dodano: 2013-04-04, 15:28 ]
na tym filmiku jest pokazane ze obsluguje wcdma 900mhz
[hide]http://www.youtube.com/watch?v=C7HSUadZbr0[/hide]

[ Dodano: 2013-04-04, 15:31 ]
ogladajcie na mute on bo uszy bolą od słuchania tego zabojada :-D
Avatar użytkownika
dnb8
 
Posty: 155
Dołączył(a): 28 lut 2013, o 13:10
Lokalizacja: LiquidCity

Postprzez borys » 4 kwi 2013, o 23:31

@Zarkan to w ciągu najbliższego tygodnia będziesz już miał a820?

telefon nie ma przedniej kamerki zgadza się?
borys
 
Posty: 8
Dołączył(a): 4 kwi 2013, o 23:16
Lokalizacja: Kraków

Następna strona

Powrót do Porównania telefonów



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama