• Reklama

lenovo a800 - nie działa

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

lenovo a800 - nie działa

Postprzez nomundo » 27 lip 2014, o 14:37

Witam,
Mam problem z moim lenovo a800 (mtk 6577) - po wgraniu rom-u telefon nie odpala się, jedyne co wyskakuje to kilka pasków poziomych na ekranie i telefon restartuje się. Jak można wgrać/przywrócić system? Nie moge dostać się do recorvery, gdy próbuje to ekran się lekko podświetla i gasi (pętla)
Liczę na pomoc!
Pozdrawiam
Avatar użytkownika
nomundo
 
Posty: 71
Dołączył(a): 15 sie 2013, o 16:04
Lokalizacja: Ciechanów
Telefon:: Lenovo

Reklama

Re: lenovo a800 - nie działa

Postprzez dominiss1990 » 28 lip 2014, o 17:54

Pewnie wgrywałeś jakiś rom i ucegliłeś sprzęt? Na twoim miejscu to bym próbował flashtoolem coś wykombinować, wgrać recovery albo rom oficjalny.
Avatar użytkownika
dominiss1990
AKTYWNY
 
Posty: 428
Dołączył(a): 21 gru 2013, o 20:32
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 31
Telefon:: Jiayu G4S 2/16
ROM: 4.4.3 SPAOSP

Re: lenovo a800 - nie działa

Postprzez nomundo » 28 lip 2014, o 19:29

rom okazał się nie do tego telefonu - źle podpisany... nie udało się przez usb flashować, brak odpowiednich plików w romach. Nie wiem jak, ale kombinacja "klikanie na pałe przez kilka minut" (żadna kombinacja z googla/telchina nie działała) uruchomiło cwm i dalej to już poszło (vol + i power up nie działało). Tylko szkoda że przy wlączeniu telefonu są przez 3sekundy dalej te poziome paski ... no ale ważne że działa.
Temat do usunięcia :)
Avatar użytkownika
nomundo
 
Posty: 71
Dołączył(a): 15 sie 2013, o 16:04
Lokalizacja: Ciechanów
Telefon:: Lenovo


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama