• Reklama

Lenovo A760 wyswietlacz zwariował złe wskazania wyboru

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Lenovo A760 wyswietlacz zwariował złe wskazania wyboru

Postprzez cipro » piątek, 22 sierpnia 2014, 09:38

W telefonie lenovo a760 nagle zwariował wyświetlacz a dokładniej naciskam wybraną pozycje a on zupełnie inaczej reaguje tak samo w ustawieniach wybieram jakiś pasek u góry podświetla z dołu i tam tez sam dokonuje wyboru podobnie przy pisaniu np. hasła do sieci wifi klawiaturę pisze bzdury zamiast ,,i’’pisze,, .’’ co można z tym zrobić proszę o pomoc postaram sie zamiescic filmik na yuotube
cipro
 
Posty: 13
Dołączył(a): poniedziałek, 15 lipca 2013, 12:05
Lokalizacja: Poland

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Lenovo A760 wyswietlacz zwariował złe wskazania wyboru

Postprzez jurekg » piątek, 22 sierpnia 2014, 12:36

Masz go podpiety pod ladowarke?

Wysłane z mojego ZP980+
jurekg
AKTYWNY
 
Posty: 255
Dołączył(a): niedziela, 11 listopada 2012, 13:15
Lokalizacja: Biecz
Pochwały: 6

Re: Lenovo A760 wyswietlacz zwariował złe wskazania wyboru

Postprzez bartazzz » piątek, 22 sierpnia 2014, 13:00

może byc kalibracja digitizera( choć to mało realne)
są dwie bardzo prawdopodobne przyczyny
- jesteś podpiety do ładowarki która zakłóca
- padł digitizer
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5067
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Lenovo A760 wyswietlacz zwariował złe wskazania wyboru

Postprzez cipro » piątek, 22 sierpnia 2014, 22:14

dzieje sie tak bez ładowarki a jak zrobic ewentualną kalibracje ? cos wiecej ? po roku zaczeło sie to dziac co ztym zrobic ?? :-(
cipro
 
Posty: 13
Dołączył(a): poniedziałek, 15 lipca 2013, 12:05
Lokalizacja: Poland

Re: Lenovo A760 wyswietlacz zwariował złe wskazania wyboru

Postprzez cipro » sobota, 23 sierpnia 2014, 15:31

a moze wystarczy wimieniec tylko sam DIGITIZER / DOTYK DO LENOVO A760 ????
http://allegro.pl/digitizer-dotyk-do-le ... 47773.html
co sądzicie ? to moze byc przyczyna ?
cipro
 
Posty: 13
Dołączył(a): poniedziałek, 15 lipca 2013, 12:05
Lokalizacja: Poland

Re: Lenovo A760 wyswietlacz zwariował złe wskazania wyboru

Postprzez fake4r » sobota, 23 sierpnia 2014, 15:38

Nikt tu nie jest wróżbitą Maciejem, najprędzej padł digitizer. A czy na 100% tego Ci nikt nie powie. Zanieś do jakiegoś serwisu na oględziny ale to pewnie powiedzą Ci to samo.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5642
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Re: Lenovo A760 wyswietlacz zwariował złe wskazania wyboru

Postprzez hitachi139 » niedziela, 24 sierpnia 2014, 00:27

Miałem tak samo tyle że z samsungiem. U mnie pomoglo wgranie od nowa systemu i wszystko wróciło do normy.
Co tam Panie w polityce ?Chińczyki trzymają się mocno?
Avatar użytkownika
hitachi139
 
Posty: 119
Dołączył(a): sobota, 10 sierpnia 2013, 17:23
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 4

Re: Lenovo A760 wyswietlacz zwariował złe wskazania wyboru

Postprzez cipro » niedziela, 24 sierpnia 2014, 10:08

hitachi139 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No tak a gdzie znajde instrukcje i soft jak to zrobic ??? :-(
cipro
 
Posty: 13
Dołączył(a): poniedziałek, 15 lipca 2013, 12:05
Lokalizacja: Poland

Re: Lenovo A760 wyswietlacz zwariował złe wskazania wyboru

Postprzez hitachi139 » niedziela, 24 sierpnia 2014, 11:45

Na tym forum jest mnóstwo poradnikow jak wgrać rom wiec po przeglądaj.Pamietaj by sciągnąc wlasciwy rom pod swój model i go wgrać.Dasz radę np telchina.pl/kupie-usluge-wgrania-oprogramowania-do-lenovo-a760-t8029.html a z googla masz np tutaj tylko rom nie od lenovo ale też warto sprawdzić
forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/2126-lenovo-a760-instrukcja-krok-po-kroku-jak-wgraćzainstalować-rom-miui-5-lenovo-a760/ ,

pozdrawiam i przeszukaj forum
Co tam Panie w polityce ?Chińczyki trzymają się mocno?
Avatar użytkownika
hitachi139
 
Posty: 119
Dołączył(a): sobota, 10 sierpnia 2013, 17:23
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 4

Re: Lenovo A760 wyswietlacz zwariował złe wskazania wyboru

Postprzez cipro » sobota, 30 sierpnia 2014, 00:09

film do tego problemu zamiesciłem na http://youtu.be/GoOWJ0wg8ho
cipro
 
Posty: 13
Dołączył(a): poniedziałek, 15 lipca 2013, 12:05
Lokalizacja: Poland

Re: Lenovo A760 wyswietlacz zwariował złe wskazania wyboru

Postprzez cipro » czwartek, 11 września 2014, 13:26

gdzie znajde odpowiedni CWM Recovery który zadziała zeby zrobic robić kopię zapasową danych i ją przywrócić ewentualnie wgrałem rom manager v5.5.3.2 i w opcji backup mam zainstalowac clockword mod recovery z uzyciem rom menager niestety nidema tego modelu lenovo a760

jak zainstalowac i zrobic clockword mod recovery CWM
cipro
 
Posty: 13
Dołączył(a): poniedziałek, 15 lipca 2013, 12:05
Lokalizacja: Poland

Re: Lenovo A760 wyswietlacz zwariował złe wskazania wyboru

Postprzez cipro » sobota, 27 września 2014, 09:17

Re: [Rom] Lenovo A760/A706 przywrócenie oryginalnego fw {skr

Postprzez cipro » wczoraj, 2014 20:34
Helpp potrzebuje pomocy telefon zaczął dziwnie reagować na dotyk wariował chciałem przywrócić system z daty z lipca wszedłem w recowery zrobiłem przywracanie z bacupa i po restarcie telefon tylko sie uruchamia do planszy biała z napisem chiński znaczek-3G WO i natej planszy ..... sie zatrzymuje i dalej nic nie ładuje zeby wyłaczyc trzeba wyjac baterie .
--- w czasie włączania i trzymania przycisku + telefon w chodzi w czarna plansze i widnieje

0.board test
1. current test
2.RF test
3.test flow
4.sd update
5.erase userdata
6.advance format userdata
7.format internal SD
8.copy pre-source 9.reboot


enter back



jak go przywrócic do zycia ??prosze o pomoc

cipro

Posty: 8
Dołączył(a): 15 lip 2013, 2013 10:05
Lokalizacja: Poland
cipro
 
Posty: 13
Dołączył(a): poniedziałek, 15 lipca 2013, 12:05
Lokalizacja: Poland

Następna strona

Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama