• Reklama

Lenovo A760

Re: Lenovo A760

Postprzez bartazzz » piątek, 11 października 2013, 13:01

piorun oznacza że "piorunem sie naładuje" z niecierpliwością czekamy na info
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5067
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Reklama

Re: Lenovo A760

Postprzez fake4r » piątek, 11 października 2013, 17:26

tacim i co z tym telefonem w końcu jest ? Bo chciałem go sobie właśnie zamówić, ale teraz mam pewne obawy :roll:
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5642
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Re: Lenovo A760

Postprzez tacim » piątek, 11 października 2013, 18:03

Hehe sam telefon jest super leciutki płynnie chodzi żona była do dzisiaj wniebowzięta . Rano okazało się, że bateria najprawdopodobniej jest padnięta. Z tego co udało mi się wyczytać to w baterii jest czujnik temp za wysokiej i za niskiej. Jak da sygnał, że jest za zimno to system blokuje ładowanie . Wg mnie na 99,99% nie jest to wina telefonu . Dzisiaj muszę złożyć reklamację i oczekiwać odpowiedzi :) przeglądałem nagrania video z 1 uruchomienia i już przy pierwszym uruchomieniu był ten błąd baterii, ale to 1 telefon z androidem i nie miałem pojęcia co to za komunikat hehe.
tacim
AKTYWNY
 
Posty: 397
Dołączył(a): piątek, 20 września 2013, 21:45
Lokalizacja: Stolica
Pochwały: 4

Re: Lenovo A760

Postprzez tacim » piątek, 11 października 2013, 21:03

Jako, że nie poddaję się łatwo trafiłem na stronę krzaczkową i taki soft http://translate.google.pl/translate?hl ... 546-1.html co o nim sądzicie :)
tu znalazłem softy czy jak to się tam nazywa hehe https://www.dropbox.com/sh/qo9lqi1jqeqqpfs/h2m9920258 sorki ale zabezpieczone hasłem
http://www.lenovohome.net/thread-213277-1-1.html nowości hasło leask
tacim
AKTYWNY
 
Posty: 397
Dołączył(a): piątek, 20 września 2013, 21:45
Lokalizacja: Stolica
Pochwały: 4

Re: Lenovo A760

Postprzez tacim » piątek, 11 października 2013, 22:25

Szukam info na PW czy ktoś jest spod Wrocka i ma betrię BL209 co by sprawdził moją :)
tacim
AKTYWNY
 
Posty: 397
Dołączył(a): piątek, 20 września 2013, 21:45
Lokalizacja: Stolica
Pochwały: 4

Re: Lenovo A760

Postprzez tacim » sobota, 12 października 2013, 10:56

Zrobiłem małe postępy co nie było łatwe gdyż oryginalna bateria miała 2% i nie mogłem sobie pozwolić na instalację nowego romu. Podpiąłem zewnętrzne źródło zasilania w postaci kolejnej baterii telefonu kom. dzięki czemu miałem 70% Zgrałem najnowszy ROM o symbolu A760_1_S_2_001_0133_130828.qsb (UWAGA tylko krzaczki i ENG) ale nie o to chodzi. Po włożeniu org baterii i podpięciu ładowarki wyskakuje LOW...itd jak było wcześniej ale jest postęp ładuje na wyłączonym telefonie. Po wpięciu baterii alternatywnej naładowanej do 3/4 i podpięciu ładowarki również wyskakuje LOW..... i nie ładuje, ale na wyłączonym ładuje ją również. Już sam zgłupiałem bo wczoraj na starym ROMIE nie ładował na wyłączonym telefonie. Może to jednak wina softu -romu jak kto woli. Jak naładują beterię na maxa to wrzucę oryginal soft tylko powiedzcie jaki jest fabryczny :) bo nie wiem.
tacim
AKTYWNY
 
Posty: 397
Dołączył(a): piątek, 20 września 2013, 21:45
Lokalizacja: Stolica
Pochwały: 4

Re: Lenovo A760

Postprzez muf18 » niedziela, 13 października 2013, 17:47

Często soft może być problemem przy ładowaniu. Np. w GT540 Swift od LG, przy custom romach jest często taki bug, że mozna naładować do 90-99% i do 100 nigdy nie dojdzie przez co bateria powoli zaczyna siadać. Trzeba naładować ją wtedy na maxa i zresetować statystki baterii w CWM, i jeszcze raz ją naładować (tylko nie wiem czy jest już to recovery pod A760).
Tylko nie gt540
muf18
AKTYWNY
 
Posty: 238
Dołączył(a): środa, 19 czerwca 2013, 01:32
Lokalizacja: znika
Pochwały: 1

Re: Odp: Lenovo A760

Postprzez bartazzz » niedziela, 13 października 2013, 22:28

tacim napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
właśnie. Robiłeś reset statystyk baterii w cwm?

Wysłane z mojego ZTE V970 za pomocą Tapatalk 4
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5067
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Lenovo A760

Postprzez tacim » poniedziałek, 14 października 2013, 10:17

nie robilem nic takiego chyba :) bo nie wiem co to jest hehe. Ale woczraj wsadzilem baterie od samsunga i to samo nie laduje Low temperature itd na wlaczonym telefonie ale ladowala na wylaczonym. Ziomek z Chin dostal film ktory mu wsadzilem na neta
https://docs.google.com/file/d/0B1PEd8q ... sp=sharing
i napisal abym odeslel telefon to go wymieni. Teraz mysle czy nie lepiej otworzyc spor i dopiero wysylac.
No patrzylem na to wipe battery ale nie mam jak naladowac baterii na 100% bo mam 1% a jak się pojawia zagadkowy napis LOW..... odłącza ładowarkę.
tacim
AKTYWNY
 
Posty: 397
Dołączył(a): piątek, 20 września 2013, 21:45
Lokalizacja: Stolica
Pochwały: 4

Re: Lenovo A760

Postprzez bartazzz » wtorek, 15 października 2013, 15:32

niestety tez mam problem z tym modelem, ściągnąłem dla kolegi i po 1 dniu zaczął ginąć zasięg, chciałem przywrócić ustawienia fabryczne ale zrobiłem to z poziomu recovery i na razie soft mi w ogóle nie chodzi, muszę poszukac jakiegoś jako update albo do flashowania bo ten sposób z etotalk nie zadziała raczej
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5067
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Lenovo A760

Postprzez tacim » wtorek, 15 października 2013, 17:51

Mi chodził pięknie ( nie licząc tego ładowania hehe) dzisiaj paczka ruszyła do Chin. Zerknij tutaj
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
tylko te najnowsze są ENG. 130427 jest w wersji multi.

Autor postu otrzymał pochwałę
tacim
AKTYWNY
 
Posty: 397
Dołączył(a): piątek, 20 września 2013, 21:45
Lokalizacja: Stolica
Pochwały: 4

Re: Odp: Lenovo A760

Postprzez bartazzz » wtorek, 15 października 2013, 18:58

tacim napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
jesteś wielki!!!Sprawdzę nowy Rom i do sprawdzę Aero bo dziś doszło.

Wysłane z mojego ZTE V970 za pomocą Tapatalk 4
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5067
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach Lenovo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama