• Reklama

Lenovo A760

Re: Lenovo A760

Postprzez bartazzz » czwartek, 3 października 2013, 14:11

bede miał na testy w przyszłym tygodniu to postaram się wrzucić jakąś recke
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5053
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Reklama

Re: Lenovo A760

Postprzez marx » czwartek, 3 października 2013, 21:46

no czekam z niecierpliwością
marx
Administrator
 
Posty: 5997
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 193

Re: Lenovo A760

Postprzez tacim » piątek, 4 października 2013, 11:00

Gdzieś były info. Nie jest zły. Ja kupiłem biały dla małzy ale kurcze czekam :)
Mam nadzieje, że kolega się nie obrazi za wrzut
"Co mi się rzuciło w oczy to fakt, że Lenovo A760 jest bardzo lekki.
Po wciśnięciu przycisku Power telefon bardzo szybko się wybudza z lock screenem.

Ekran wydaje się być całkiem czuły i wytrzymały.

Kwestia software'u. Mamy na pokładzie Androida 4.1.2 z fabryczną nakładką Lenovo.
Jest oczywiście język polski, lecz nie jest to do końca przetłumaczony ROM. Poszczególne aplikacje będą miały chińskie krzaki, zatem polecam przesiąść się na innego dialera czy aplikację do SMSów chociażby (ja zainstalowałem teściowi Go SMS Pro).

Co mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło to działanie GPSu. Łapał fixa bardzo szybko, często udawało mi się nawet w domu przy oknie W porównaniu z moim Jiayu G3 (gdzie z GPSem są niekończące się problemy) jest to kolosalna różnica.

Do minusów Lenovo A760 można zaliczyć plastikową obudowę i brak lampy. Aparatu nie zdążyłem przetestować, bo telefon już dawno został wręczony "
tacim
AKTYWNY
 
Posty: 397
Dołączył(a): piątek, 20 września 2013, 21:45
Lokalizacja: Stolica
Pochwały: 4

Re: Lenovo A760

Postprzez bartazzz » wtorek, 8 października 2013, 00:47

Pozwolę sobie wrzucić kilka słów od siebie na temat a760.
Rzeczywiście jest lekki, wg mnie plastikowa obudowa to akurat zaleta bo tył jest z plastiku podobnego jak w zte v970 perforowanego który nie będzie się rysował i do tego zapewnia pewne trzymanie w rękach. Jest cienki i poręczny, wokół wyświetlacza delikatna chromowana ramka. Przód standardowy, coś pomiędzy a 800 a a820. W tym modelu w porównaniu do a800 i a820 jest bardzo dobre podświetlenie przycisków.
System jelly bean, było kilka chińskich apek ale bez problemu dało się je odinstalować. Wgrany APEX laucher.
System chodzi bardzo płynnie bez najmniejszych ścinek.
Soft obsługuje play store i co najbardziej mnie zaskoczyło na plus, do telefonu od razu wgrany był angielski CWM (chińczycy obserwują co się dzieje)
Wyświetlacz duży i czytelny, oferujący dobre kąty widzenia. Rozdzielczość 854x480 jest wystarczająca, nie widać pixeli a przez to nie obciąża procesora przez to telefon naprawdę wyrywa.
Aparat 5mpx robi dobre zdjęcia.
Jeśli chodzi o największy plus to chipset QUALCOMMA który powoduje że szukanie fixa po prostu nie istnieje. Włącza się mapy i on po PROSTU JEST!!! Po telefonach z MTK przeżyłem szok!
W zestawie ładowarka zkablemusb słuchawki, etui i folia. Za te cenę polecam,solidny telefon za śmieszną kasę. Jeśli ktoś nie potrzebuje kosmicznej wydajności to kupując lenovo a760 otrzyma płynnie działający solidny telefon za przystępne pieniądze
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5053
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Lenovo A760

Postprzez fake4r » środa, 9 października 2013, 16:56

Znalazł ktoś jakieś romy na niego ?
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5637
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Re: Lenovo A760

Postprzez bartazzz » środa, 9 października 2013, 18:58

Da 3 romy na forum Lenovo. Ale nie instalowałem. Ten co jest jest ok. Na needrom na razie nie ma. Ja mam a760 z czystym Romem z gappsami który ani troche nie ścina. Najbardziej szokuje szybkość łapania fixa

Wysłane z mojego ZTE V970 za pomocą Tapatalk 4
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5053
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Lenovo A760

Postprzez Gonza » środa, 9 października 2013, 19:03

Czy telefon sprawia wrażenie wytrzymałego? Właśnie zastanawiam się nad swoim pierwszym chińczykiem i mam tego lenovo na oku. Cena ok, parametry też, tylko zastanawiam się czy wytrzyma noszenie w kieszeni spodni roboczych. Jak do tej pory moja Nokia 5230 działa bez problemu, noszona w futerale. W sumie zastanawiałem się też nad A660, ale cena już wyższa, a mimo wszystko na pierwszy raz wolałbym wydać możliwie mało.
Gonza
 
Posty: 95
Dołączył(a): środa, 9 października 2013, 18:55
Pochwały: 5

Re: Lenovo A760

Postprzez bartazzz » środa, 9 października 2013, 19:33

Generalnie Lenovo wyglądają solidnie. Wszystkie Lenovo które widziałem są dobrze wykonane

Wysłane z mojego ZTE V970 za pomocą Tapatalk 4
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5053
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Lenovo A760

Postprzez tacim » czwartek, 10 października 2013, 13:00

I dotarł do mnie bialutki jak śnieg A760 :) tylko musze chyba mu wsio wgrac bo ma tylko ENG i krzaczki :) co musze wrzucic?
tacim
AKTYWNY
 
Posty: 397
Dołączył(a): piątek, 20 września 2013, 21:45
Lokalizacja: Stolica
Pochwały: 4

Re: Lenovo A760

Postprzez bartazzz » czwartek, 10 października 2013, 13:19

U mnie był polski ROM ale zainstalowałem update i zainstalował się chiński najnowszy ROM lenovo z angielskim i szlaczkami. Więc zastosowałem sposób znaleziony na forum anterlife

Oczywiście nie muszę chyba mówić że robisz na własną odpowiedzialność :D

Autor postu otrzymał pochwałę
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5053
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Lenovo A760

Postprzez tacim » czwartek, 10 października 2013, 14:47

No ej przeca :) dzięki za pomoc bo to mój pierwszy android i jest eng a dziecko żoną już czekają hehe. Kurcze tylko te sterowniki usb nie sa aktywne.
Super poszło jest i PL obawiam się że ziom z Chin chciał dobrze i wgrał najnowsze ROM a tam nie było PL.
tacim
AKTYWNY
 
Posty: 397
Dołączył(a): piątek, 20 września 2013, 21:45
Lokalizacja: Stolica
Pochwały: 4

Re: Lenovo A760

Postprzez marx » czwartek, 10 października 2013, 20:13

bartazzz napisał(a):U mnie był polski ROM ale zainstalowałem update i zainstalował się chiński najnowszy ROM lenovo z angielskim i szlaczkami. Więc zastosowałem sposób znaleziony na forum anterlife

Oczywiście nie muszę chyba mówić że robisz na własną odpowiedzialność :D


Fajnie by było jak by ktoś takie fajne odkrycia spolszczył na potrzeby naszego forum, za ciekawe tutki proponuje rangę specjalna i wybrany kolor nicka.
marx
Administrator
 
Posty: 5997
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 193

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach Lenovo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama