• Reklama

Lenovo A660

Postprzez ePiotr » piątek, 19 lipca 2013, 00:01

czosnekltd napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

możesz wyłączyć dowolną kartę z poziomu menu
ePiotr
 
Posty: 81
Dołączył(a): poniedziałek, 10 czerwca 2013, 17:11
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 1

Reklama

en.001phone.cn=

Postprzez freekyp » sobota, 27 lipca 2013, 16:57

Używam A 660 od mniej więcej 4 miesięcy. Noszę luzem z kluczami, drobnymi, wala się po samochodzie, moja córka Nim rzuca i? wygląda jak nowy poza małym uszczerbkiem w obudowie (wypadł mi z ręki jak oberwałem piłką podczas rozmowy na chodnik:P)

Wodoodporny jest, często korzystam z niego jako pilota do urządzeń podczas pobytu w Jacuzzi. Sauna też mu nie straszna.

Jedyny minus to słaba bateria, ale ja go też nie oszczędzam, 480h połączeń i prawie non stop GPS, podładowania po 10-15 min, a i tak potrafi wytrzymać 48h w weekend bez ładowania od stanu ok 50% baterii (tryb czuwania + @)

Z dotychczas posiadanych przeze mnie telefonów dotykowych (Iphone 3G, Iphone 3gs, oba dalej sprawne i Iphone 4 nie wytrzymał przejażdżki ze mną w KJSach, SE Xperia - skradziony, Nokia E7 - padł ofiarą kieliszka na imprezie, Samsung Galaxy Young, S2, S3 - trafiły w używanie do rodziny i wiele innych przypadkowych modeli) jest drugim najlepszym, zaraz po Sonimie (telefon typowy na wyprawy offroadowe, służy czasem jako młotek xD) oraz najmniej awaryjnym telefonem.

Zdziwiło mnie (na plus) to że przez tak długi czas nie udało mi się urwać zabezpieczenia od ładowania.

Zdecydowania polecam go wszystkim chcących mieć telefon, a nie drogą zabawkę, którą trzeba pielęgnować, nosić w etui a przy wsiadaniu do auta montować w specjalnych uchwytach.

Co do playa, też przez jakiś czas używałem go w tym aparacie i miałem ten roaming w nosie. Skontaktowałem się z działem obsługi, nie naliczają dodatkowych opłat, w ustawieniach wyłączasz ostrzeżenie przed roamingiem i po problemie.

Co do wybierania głosowego, u mnie działa. Jak podaje Cel w nawigacji, pisze smsy czy wyzwalam połączenie przez zestaw głośnomowiący. Soft mam wgrany od innego lenovo, ale teraz nie pamiętam którego. Sęk może być w tym, że telefon odebrałem w poniedziałek w sobote podczas wgrywania softu coś skopałem i w poniedziałek oddałem do serwisu, gdzie doprowadzono go do aktualnego stanu. Jedyną nie działającą rzeczą jest przycisk do listy aplikacji, które teraz wyzwala się podobno jakąś kombinacja (dla mnie funkcja bezużyteczna)
Avatar użytkownika
freekyp
 
Posty: 10
Dołączył(a): poniedziałek, 4 marca 2013, 16:38
Lokalizacja: wawa

Postprzez Will5on » niedziela, 28 lipca 2013, 22:13

A jak mam pytanie czy ktos mógłby mi na obrazku pokazać który slot sim obsługuje 3g a który tylko 2g.
Bo przy slotach takiej informacji nie ma, z kolei gdzieniegdzie widziałem informację że ten telefon ma 2x3g.
To jak to jest?
Will5on
 
Posty: 72
Dołączył(a): poniedziałek, 1 lipca 2013, 23:10
Lokalizacja: Kątownia
Pochwały: 3

Postprzez Grech » poniedziałek, 29 lipca 2013, 00:58

Obrazek
Avatar użytkownika
Grech
AKTYWNY
 
Posty: 580
Dołączył(a): sobota, 22 września 2012, 23:35
Lokalizacja: Miasto
Pochwały: 10

Re:

Postprzez ratl81 » niedziela, 4 sierpnia 2013, 13:01

Dedalnort napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

czy warto? bo to chyba zamiennik?
i jeszcze coś takiego ale czy jest sens?
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
ratl81
 
Posty: 13
Dołączył(a): środa, 17 lipca 2013, 12:16
Lokalizacja: Warszawa

Re: Lenovo A660

Postprzez Dedalnort » niedziela, 4 sierpnia 2013, 15:19

@ Up
Baterię zakupiłem razem z telefonem tutaj
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To ta sama co z twojego linku.
Dedalnort
 
Posty: 31
Dołączył(a): wtorek, 30 kwietnia 2013, 11:32
Lokalizacja: Poznań

Re: Lenovo A660

Postprzez ratl81 » niedziela, 4 sierpnia 2013, 15:35

a czy ktoś pedzie robić zakupy na http://www.aliexpress.com bo jestem chętny na taką baterię

http://www.aliexpress.com/store/product ... 75979.html
ratl81
 
Posty: 13
Dołączył(a): środa, 17 lipca 2013, 12:16
Lokalizacja: Warszawa

Re:

Postprzez jack78 » czwartek, 8 sierpnia 2013, 15:31

Will5on napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!



SIM1 to 3G, SIM2 2G
jack78
 
Posty: 46
Dołączył(a): czwartek, 8 sierpnia 2013, 15:30

Re: Lenovo A660

Postprzez piontec » piątek, 9 sierpnia 2013, 13:59

Hej,
Mam taki porblem: mam rom A660_S019_120824, o dziwo z obsługą polskiego (jak ktoś już pisał, tot ak na 90% działa). Mam jednak taki porblem, że nie mogę zainstalować paru popularnych polskich aplikacji, jak np. złap taxi czy jakdojade. Ma ktoś na to jakieś rozwiązanie?
piontec
 
Posty: 4
Dołączył(a): piątek, 9 sierpnia 2013, 13:55

Re: Lenovo A660

Postprzez jack78 » piątek, 9 sierpnia 2013, 14:26

Jest więcej takich apów, np mBank, AliorBank, Sync. Pisałem kiedyś do programistów to rozkładali ręce.
Więc również szukam rozwiązania tego problemu.
jack78
 
Posty: 46
Dołączył(a): czwartek, 8 sierpnia 2013, 15:30

Re: Lenovo A660

Postprzez airbites » piątek, 9 sierpnia 2013, 20:05

A co pojawia jak nie możesz zainstalować aplikacje? Może nie masz superus i roota?
airbites
 
Posty: 43
Dołączył(a): niedziela, 7 kwietnia 2013, 12:04
Lokalizacja: Poznań

Re: Lenovo A660

Postprzez piontec » piątek, 9 sierpnia 2013, 20:31

Mam i supersu i roota, w dodatku to są apki z marketu, nie wymagające roota. Jak instaluję "na siłę", to pod koniec instalacji dostaję coś w stylu "nie można znaleźć bilbitoeki" bez żadnych szczegółów.

Czy ktoś na swoim A660 może sprawdzić czy działa mu jakdojade? Jeśli tak, to na jakim to jest romie?
piontec
 
Posty: 4
Dołączył(a): piątek, 9 sierpnia 2013, 13:55

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach Lenovo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości