• Reklama

Lenovo A660

Postprzez boorek » wtorek, 9 lipca 2013, 22:39

Ja mam podobnie, dwie aplikacje... ale nie przeszkadza mi to. A co do backupa to chyba wchodzisz w ustawienia i masz tam opcję Backup to SD card. Nie wiem czy o to chodzi, bo jestem, dość zielony w Androidzie :-/
boorek
 
Posty: 4
Dołączył(a): piątek, 24 maja 2013, 23:09
Lokalizacja: tczew

Reklama

en.001phone.cn=

Postprzez ePiotr » wtorek, 9 lipca 2013, 23:19

jakie macie wersje oprogramowania? u mnie nie dziala wybieranie glosowe i spolszczenie na jakies 80%-85% ale zadnych problemow z aparatem i galeriami nie mam, zaraz przetestuje gps
ePiotr
 
Posty: 81
Dołączył(a): poniedziałek, 10 czerwca 2013, 17:11
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 1

Postprzez piecia1980 » środa, 10 lipca 2013, 17:36

Numer kompilacji A660_S025_121122
WERSJA PASMA A660.V2, 2012/06/06 00:30
android 4.0.4

chcialem zrobic backup romu za pomoca CWM ale bez karty pamieci chyba sie nie obejdzie co?
bo tej wewnetrzej pamieci nie moge za nic zamontowac. ile zajmuje taki rom, zmiesci sie na karte 2 GB?
Jak sie robi kopie klucza imei, bo komus nie widzial imei?
piecia1980
 
Posty: 146
Dołączył(a): wtorek, 9 lipca 2013, 21:37
Lokalizacja: SŁUPSK
Pochwały: 1

Postprzez ePiotr » środa, 10 lipca 2013, 18:55

ja mam :
Numer kompilacji A660_S019_120824
WERSJA PASMA A660.V2, 2012/06/06 00:30
android 4.0.4

gps niby czasami cos złapie, ale już widzę że jest do du........y
ePiotr
 
Posty: 81
Dołączył(a): poniedziałek, 10 czerwca 2013, 17:11
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 1

Postprzez balek » środa, 17 lipca 2013, 02:20

witam
ja po ok. 1,5 miesiąca użytkowania tego telefonu jednak odradzałbym jego zakup
są trzy podstawowe powody:
1) wyświetlacz niby gorilla glass a kilka dni temu odkryłem na swoim A660 dwie rysy - i to pomimo tego, że telefon noszony był cały czas w etui! także raczej odporny na zarysowania to ten wyświetlacz nie jest!
2) są duże problemy z siecią PLAY; mam jedną kartę Orange i tu problemów nie ma; co do Play, no to cóż, początkowo myślałem, że jest ok bo normalnie mogłem dzwonić, ale po paru dniach okazało się, że niby mam 4 kreski zasięgu a ludzie mi mówili, że nie mogą się do mnie dodzwonić; podobnie z sms-ami, nie dochodziły do mnie kody z Alior Banku i nie mogłem robić przelewów; pomimo, że brałem telefon do ręki, dzwoniłem poprzez sieć PLAY do żony, dodzwaniałem się a sms-y i tak nie przychodziły i nie przychodzą! pomaga dopiero wyłączenie i ponowne włączenie telefonu i wtedy hurtem przychodzą sms-y z całego tygodnia :)
3) internet zarówno przez wifi jak i przez kartę sim działa fatalnie; na początku, zaraz po nawiązaniu połączenia z siecią jest ok, ale po paru minutach "surfowania" się zapycha i trzeba resetować połączenie z siecią i wtedy znowu jest ok na parę minut

oprócz ww. jest także parę innych mniej istotnych minusów, jak np. wybudzanie tylko za pomocą przycisku power (za parę miesięcy ten malutki drobniutki guziczek na pewno przestanie działać), gniazdo słuchawek ukryte pod bardzo delikatną klapką (osłoną), której także nie wróżę dalekiej przyszłości; kilka razy wyświetlacz nie zareagował na dotyk, albo zareagował ale nie w całości; bardzo kiepskiej jakości zdjęcia i filmy robione w pomieszczeniach (bo te na zewnątrz są ok); brak możliwości poukładania programów wg własnej kolejności w Apex Launcher; brak kompatybilności z niektórymi aplikacjami (bądź resetowanie telefonu przy instalowaniu innych) itd...

do tego wszystkiego dodam jeszcze że telefon pracuję na fabrycznym sofcie, więc nie można sobie wyobrazić chyba bardziej stabilnego oprogramowania :) aż strach pomyśleć jakie byłyby moje wrażenia gdybym jechał na sofcie nieoficjalnym
balek
 
Posty: 37
Dołączył(a): czwartek, 16 maja 2013, 00:34
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez spink90 » środa, 17 lipca 2013, 02:33

Musiałeś trafić na jakiś strasznie pechowy egzemplarz. Jeśli chodzi o gorille glas to ja swoją porysowałem również w etui równocześnie kupiona druga noszona bez etui przez ten sam okres czasu wygląda jak nówka(3lata minie im w październiku).
Noszenie w etui nie jest wskazane wg. mnie gorilla glassom ponieważ w etui gromadzi się piach ,pył wyciąganie ich paręnaście razy w ciągu dnia w końcu daje rezultat ,to tak samo jak z chromowanymi goleniami amortyzatorów upside down motocyklowych nie pokryte koszulkami nie ulegają porysowaniu ,natomiast pokryte rysują się jak by ktoś używał na nich papieru ściernego. Co do problemów technicznych "serwisowałem" już kilka telefonów androidowych z podobnymi przypadłościami w tym swoją motorolkę Defy z polskiej dystrybucji oczywiście z nakładką MotoBlur nie obyło się bez przywracania ustawień fabrycznych ,pobierania fixów oraz aktualizacji oprogramowania.

Co do samego telefonu Lenovo A660 Orange pytałem kilku osób które użytkują ten telefon odrobinę dłużej od Ciebie i bardzo go chwalą ,jego jakość wykonania jak i samą stabilność i funkcjonalność.

Z Playem mam ten sam problem na Podkarpaciu nie jest to wina telefonu(aparatu) tylko tego że jakiś czas temu na Ukrainie uruchomiony został przekaźnik Ukraińskiej sieci ,bardzo mocny który pracuje na tym samym paśmie co Play przez co mam nie ludzkie problemy z zalogowaniem się do sieci ,pomaga restart telefonu ,czasem na 2 minuty czasem na 10. Oczywiście dział techniczny Play twierdzi że to tylko przejściowe kłopoty i już wynegocjowali z Kivistarem jakieś ultimatum. ( Nie jest pewny nazwy ukraińskiej sieci ).

Pani z działu technicznego poleciła mi przestawić ręcznie telefon na przekaźniki z Orange ,pomogło.

Pozdrawiam
Avatar użytkownika
spink90
 
Posty: 106
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 01:26
Lokalizacja: Radymno

Postprzez piecia1980 » środa, 17 lipca 2013, 19:35

Na needrom ukazal sie ROM multilanguage z językiem polskim.
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Zainteresowanych prosze o opinie po jego zainstalowaniu.
piecia1980
 
Posty: 146
Dołączył(a): wtorek, 9 lipca 2013, 21:37
Lokalizacja: SŁUPSK
Pochwały: 1

Postprzez balek » czwartek, 18 lipca 2013, 01:41

mieszkam pod Warszawą więc mnie ten problem ukraińskiego przekaźnika raczej nie dotyczy
poza tym jeśli chodzi o sieć Play to wcześniej obecnie używanej karty SIM używałem w telefonie Nokia i nigdy nie było takich problemów, że ktoś się nie mógł dodzwonić lub nie dochodziły SMS-y; zresztą nie tylko ja mam takie problemy, bo już była ta kwestia poruszana na forum; a co do Orange to tak jak pisałem jest wszystko ok!
aha, jeszcze co do Play to taka ciekawostka:
kilka dni temu miałem taki dziwny przypadek, że jak próbowałem zadzwonić przez sieć Play (zasięg - były cztery kreski) to wyskoczył jakiś komunikat o roamingu po angielsku - jak się później okazało karta Play działała jakby na zasadzie roamingu w ten sposób, że sieć Play nie była aktywna a z karty play korzystało się za pośrednictwem karty orange (jakaś fanaberia); nawet na pasku powiadomień sieć play widniała jako "PLAY(Orange)" - w ogóle nie mogłem tego wyłączyć w ustawieniach, wyłączanie i ponowne włączanie karty SIM nic nie dawało; dopiero reset i wyjęcie karty pomogło; kolega obok stał z telefonem z sieci PLAY i normalnie mu wszystko działało! i niech ktoś mi powie że to normalne!?!
dlatego odradzam zakup tego telefonu, bo nawet jak ktoś ma dziś kartę orange czy plus to nie wiadomo, czy za jakiś czas nie przydałby mu się play (tak było u mnie)
balek
 
Posty: 37
Dołączył(a): czwartek, 16 maja 2013, 00:34
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez spink90 » czwartek, 18 lipca 2013, 05:53

Stary ,mam to samo na kupionej w polskiej dystrybucji Motoroli Defy. Zadzwoń do obsługi klienta i złóż reklamację jak parę set innych klientów ,nie płacę abonamentu od 4 miesięcy ze względu właśnie na to że sieć więcej nie działa niż działa. A wg. naszego prawa nie mają prawa pobierać ode mnie żadnych opłat do momentu rozpatrzenia mojej reklamacji i rozwiązania problemu.
Czytałem wszystkie poruszane tematy na forum tym i androidowskim o A660 i w 99% przypadków albo telefon przyszedł uszkodzony ,albo po prostu po wgraniu roma ,nawet stockowego nie został przywrócony IMEI.
Za tydzień (mam taką nadzieje ^^) powinienem otrzymać moją a660 i a820 i będę mógł dyskutować bardziej rzeczowo na temat tu poruszony ,jednak wszystko co opisujesz do tej pory to problemy softwarowe ,a techniczne to hmm ... wydaje mi się że wymagasz zbyt wiele od telefonu średniej klasy ,jeśli chciałeś telefon "niezniszczalny" trzeba było zainwestować w Sony Xperia Z ,to ten który reklamuje Martyna Wojciechowska.
Avatar użytkownika
spink90
 
Posty: 106
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 01:26
Lokalizacja: Radymno

Postprzez Dedalnort » czwartek, 18 lipca 2013, 14:11

@balek

Jestem posiadaczem od jakiegoś czasu a660. Problemy, o których napisałeś nie dotyczą mojego egzemplarza albo są mi całkowicie obojętne (np. słaba jakość zdjęć w pomieszczeniach ale widziały gały co brały, bo lampy tu niema). Tak się też składa, że korzystam z Playa. Działa mi bez problemów, no chyba poza tym, że czasami play korzysta z roamingu krajowego ale to specyfika tej sieci. Korzystam ostatnio dość dużo z wifi i play mobile. Wszystko działa sprawnie i bez problemów. Tak więc mimo kilku mankamentów uważam, że telefon jest godny kupna za tą cenę.
Dedalnort
 
Posty: 31
Dołączył(a): wtorek, 30 kwietnia 2013, 11:32
Lokalizacja: Poznań

Postprzez balek » czwartek, 18 lipca 2013, 22:28

nie no aż taki tragiczny ten telefon to nie jest - bez przesady
ja po prostu gdybym wiedział o takich mankamentach, to dołożyłbym trochę i kupiłbym inny telefon

przed zakupem naczytałem się tylu pochwalnych postów i tematów na temat A660, że wydawało mi się, że nie będzie żadnych problemów
mało tego przez pierwsze parę dni (pomimo zwiechy na starcie) byłem naprawdę zadowolony, ale po dłuższym użytkowaniu jestem trochę zawiedziony
a poza wszystkim to
- po pierwsze telefon służy do dzwonienia i tu nie powinno być absolutnie żadnych problemów, a jak widać w przypadku sieci Play - takowe są (i nie będę składał reklamacji, bo jak włożyłem na dwa dni kartę do Nokii, to problemy zniknęły)
- po drugie jeden z największych "plusów" reklamujących ten telefon to wyświetlacz odporny na zarysowania, który jak się okazuje odporny nie jest
i bez przesady nie trzeba aż inwestować w xperię Z, bo za niewiele większe pieniądze można mieć telefon bardziej niezawodny
balek
 
Posty: 37
Dołączył(a): czwartek, 16 maja 2013, 00:34
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez czosnekltd » czwartek, 18 lipca 2013, 23:44

Witam
Przymierzam się do zakupu A660 i mam pytanie dot. dualsima:
Czy z poziomu telefonu jest opcja wyłączania aktywnych połączeń z jednej z kart SIM -chodzi o to że w telefonie miałbym kartę SIM prywatną i SIMa służbowego i czy jest w sofcie smartfona taka funkcja wyłączania aktywności jednej z kart?
pozdrawiam
czosnekltd
 
Posty: 1
Dołączył(a): piątek, 28 czerwca 2013, 18:00
Lokalizacja: elbląg

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach Lenovo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama