• Reklama

Lenovo A630

Lenovo A630

Postprzez fake4r » poniedziałek, 18 listopada 2013, 13:02

Właśnie dostałem ten telefonik, niestety romów praktycznie nie ma na niego. Na needrom są tylko do A630T.
W specyfikacji i w mtk tools pisze że obsługuje WCDMA 900MHz ale nie niestety aero2 nie potrafię uruchomić.
Ktoś go ma, ktoś miał, coś wie, coś słyszał ? :)
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5637
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Reklama

Re: Lenovo A630

Postprzez wiatr1 » poniedziałek, 18 listopada 2013, 14:23

Dołączam się do pytania
Do mnie dopiero idzie, wyleciał z Singapuru też jestem ciekaw czy pójdzie Aero2
Jeśli chodzi o Rom to jest to nowy model - może trzeba będzie trochę poczekać bo i na forum Lenovo szczątkowe informacje

"fake4r" - Jaki masz w nim Rom jest dobrze spolszczony
wiatr1
 
Posty: 76
Dołączył(a): piątek, 12 lipca 2013, 20:06
Pochwały: 3

Re: Lenovo A630

Postprzez fake4r » poniedziałek, 18 listopada 2013, 14:38

Rom jak w innych chińczykach, nie do końca spolszczony.
Nr wersji to A630_S008_130111
Widziałem gdzieś że jest nowsza S009 ale ma tylko 4 języki - angielski, ruski, i 2 wschodnie jeśli dobrze pamiętam.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5637
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Re: Lenovo A630

Postprzez wiatr1 » poniedziałek, 18 listopada 2013, 14:42

Zobaczymy co przyjdzie z moim telefonem
wiatr1
 
Posty: 76
Dołączył(a): piątek, 12 lipca 2013, 20:06
Pochwały: 3

Re: Lenovo A630

Postprzez Dominik » wtorek, 19 listopada 2013, 19:41

Ja mam od piątki Len A630. Numer kompilacji ten sam. Póki co się nim bawię. Wifi śmiga, siec mam w plusie także nie bawię się w Aero i w tej kwestii nic ne jestem w stanie powiedzieć. Bateria wydaje się trzymac bardzo dobrze - pierwsze ładowanie i zabawa plus ustawianie a i tam wytrzymał pełne 2 doby.

Mam kłopoty z mmsami oraz brakiem nazwy osoby do mnie dzwoniącej (widzę tylko numer). Nad tym będę musiał trzochę popracować - może coś pomożecie?

Zainstalowałem Go Keyboard, Go Contacts i jako tako to śmiga. Dodatkowo kupiłem jeszcze A820 -tu też trochę jest kłopotów (ten śmiga w Playu).
Dominik
 
Posty: 1
Dołączył(a): czwartek, 24 października 2013, 17:10

Re: Lenovo A630

Postprzez wiatr1 » czwartek, 5 grudnia 2013, 21:58

fake4r napisał(a):Rom jak w innych chińczykach, nie do końca spolszczony.
Nr wersji to A630_S008_130111
Widziałem gdzieś że jest nowsza S009 ale ma tylko 4 języki - angielski, ruski, i 2 wschodnie jeśli dobrze pamiętam.

Wreszcie dotarł do mnie A630 wersja ROMu ta sama co u ciebie -11 dni trzymali na cle w WER W-wa.
Aero2 niestety też nie udało mi się ożywić. Albo wina softu albo modem WCDMA nie spełnia wymogów Aero2.
Sieci telefon wykrywa - niestety nie rejestruje w niej karty SIM
Zauważyłem jeszcze błąd w sofcie przy wyborze preferowanego trybu sieci.
Wybierasz WCDMA - jest GSM i na odwrót dajesz wybór GSM ustawia na WCDMA
Gdzieś widziałem tą wersję ROMu S009 chyba na ruskim forum lenovo warto byłoby sprawdzić dla samego sprawdzenia, może coś poprawili a nuż ruszy.
wiatr1
 
Posty: 76
Dołączył(a): piątek, 12 lipca 2013, 20:06
Pochwały: 3


Powrót do Dyskusja o telefonach Lenovo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama