• Reklama

Łączenie z AERO i dwie karty sim-widzi jedną?

Łączenie z AERO i dwie karty sim-widzi jedną?

Postprzez jacek666b » 1 wrz 2014, o 21:52

Witam.
Panowie, wsadziłem kartę AERO i swoją ORANGE i telefon widzi tylko tą bliżej aparatu czyli SIM1-co jest grane? Czy trzeba coś ustawiać aby tel widział obydwie? AERO jak i moja wycinanka orange jest widoczna ale tylko w SIM1.
HELP ;-)
Avatar użytkownika
jacek666b
 
Posty: 172
Dołączył(a): 17 lip 2014, o 23:15
Pochwały: 6
Telefon:: Nokia Asha 302
ROM: stock

Reklama

Re: Łączenie z AERO i dwie karty sim-widzi jedną?

Postprzez night95 » 1 wrz 2014, o 22:22

Może być tak że jest ustawione 3G tylko na jeden slot i tylko w jednym np będzie ci widzieć aero ostatnio tak miałem i się męczyłem aż ustawiłem aero na 3G na stale i git.
SERWIS TELEFONÓW, TABLETÓW ITP :)http://telchina.pl/serwis-telefonow-t25595.html
night95
VIP
 
Posty: 1084
Dołączył(a): 5 gru 2013, o 00:09
Pochwały: 17
Telefon:: let x690

Re: Łączenie z AERO i dwie karty sim-widzi jedną?

Postprzez jacek666b » 1 wrz 2014, o 22:23

Hmm tylko dlaczego w SIM2 nie widzi żadnej karty? Czy to orange czy aero nie widnieje...

Mógłby ktoś napisać którym slocie ma jaką kartę i jakie ustawienia się robi>?
Avatar użytkownika
jacek666b
 
Posty: 172
Dołączył(a): 17 lip 2014, o 23:15
Pochwały: 6
Telefon:: Nokia Asha 302
ROM: stock

Re: Łączenie z AERO i dwie karty sim-widzi jedną?

Postprzez night95 » 1 wrz 2014, o 22:25

Głupie pytanie ale masz włączone obie karty w ustawieniach? :D może slot jest zepsuty
SERWIS TELEFONÓW, TABLETÓW ITP :)http://telchina.pl/serwis-telefonow-t25595.html
night95
VIP
 
Posty: 1084
Dołączył(a): 5 gru 2013, o 00:09
Pochwały: 17
Telefon:: let x690

Re: Łączenie z AERO i dwie karty sim-widzi jedną?

Postprzez jacek666b » 1 wrz 2014, o 22:34

A jak to się robi? Sory ale to mój first android phone ;p
W którym SIM ma być karta orange a w którym AERO?

W USTAWIENIA DWÓCH KART SIM SIM1 jest dostępna, a SIM2 nie zainstalowano... Rozumiem, żeby nie działała moja wycinana ORANGE ale działa...tylko na slocie SIM1 tak jak AERO
Avatar użytkownika
jacek666b
 
Posty: 172
Dołączył(a): 17 lip 2014, o 23:15
Pochwały: 6
Telefon:: Nokia Asha 302
ROM: stock

Re: Łączenie z AERO i dwie karty sim-widzi jedną?

Postprzez night95 » 1 wrz 2014, o 22:45

Wchodzisz w ustawienia, sim menagment czy jakos tak to pisze i tam przesuwasz z prawej strony suwak zeby obie byly wlaczone, ale skoro jej nie wykrywa to moze byc wlasnie uszkodzony slot, inna karte jeszcze wsadz i zobacz czy to samo. A to ktora karta gdzie powinna byc to nie powiem bo nie wiem, zalezy od telefonu.
SERWIS TELEFONÓW, TABLETÓW ITP :)http://telchina.pl/serwis-telefonow-t25595.html
night95
VIP
 
Posty: 1084
Dołączył(a): 5 gru 2013, o 00:09
Pochwały: 17
Telefon:: let x690

Re: Łączenie z AERO i dwie karty sim-widzi jedną?

Postprzez jacek666b » 2 wrz 2014, o 00:30

Obrazek
Avatar użytkownika
jacek666b
 
Posty: 172
Dołączył(a): 17 lip 2014, o 23:15
Pochwały: 6
Telefon:: Nokia Asha 302
ROM: stock

Re: Łączenie z AERO i dwie karty sim-widzi jedną?

Postprzez night95 » 2 wrz 2014, o 06:29

Ja jeszcze zenfona swojego nie mam bedzie w tym tygodniu ale kolega ma i wsadzil karty wszystko mu dziala normalnie
SERWIS TELEFONÓW, TABLETÓW ITP :)http://telchina.pl/serwis-telefonow-t25595.html
night95
VIP
 
Posty: 1084
Dołączył(a): 5 gru 2013, o 00:09
Pochwały: 17
Telefon:: let x690

Re: Łączenie z AERO i dwie karty sim-widzi jedną?

Postprzez fusse » 3 wrz 2014, o 21:37

prawdopodobnie uszkodziles slot sim2, jak znajde, to pokaze Ci cos :mrgreen:

prosze: Obrazek screen z jednego z manuali z serwisu.
fusse
 
Posty: 187
Dołączył(a): 22 sie 2013, o 22:30
Pochwały: 7

Re: Łączenie z AERO i dwie karty sim-widzi jedną?

Postprzez jacek666b » 3 wrz 2014, o 22:40

Jak to mogłem zrobić? Goldie chce żebym mu odesłał fona, po obejrzeniu filmu stwierdził, że to hardware issue-da się to jakoś naprawić domowymi sposobami? Oczywiście odsyłka nie jest mi na rękę..
Nie znam się, ale na tych fotach wygląda to tak, jakby piny były powyrywane albo w ogóle nie wlutowane..
Ostatnio edytowano 3 wrz 2014, o 22:43 przez jacek666b, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
jacek666b
 
Posty: 172
Dołączył(a): 17 lip 2014, o 23:15
Pochwały: 6
Telefon:: Nokia Asha 302
ROM: stock

Re: Łączenie z AERO i dwie karty sim-widzi jedną?

Postprzez saperq » 3 wrz 2014, o 22:43

Wsadzając dociętą kartę. Dodam dociętą nie perfekcyjnie.
U mnie docięta działa ;)
Aktualnie eksploatowane: Lenovo P2, Asus Zenfone max
Na sprzedaż: brak, wszystko poszło ;-)
Zobacz moje OLX
saperq
AKTYWNY
 
Posty: 791
Dołączył(a): 8 maja 2014, o 22:36
Pochwały: 31
Telefon:: Asus Zenfone Max

Re: Łączenie z AERO i dwie karty sim-widzi jedną?

Postprzez jacek666b » 3 wrz 2014, o 22:45

No tak, tylko do tego slotu najpierw powędrowała karta AERO docinana fabrycznie i już wtedy był lipton...
Avatar użytkownika
jacek666b
 
Posty: 172
Dołączył(a): 17 lip 2014, o 23:15
Pochwały: 6
Telefon:: Nokia Asha 302
ROM: stock

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama