• Reklama

Kupiłem telefon z androidem jak zrobić kopię w razie W

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Kupiłem telefon z androidem jak zrobić kopię w razie W

Postprzez neuropathic » wtorek, 4 marca 2014, 16:28

Witam serdecznie zakupiłem telefon Jiake 814EA I9500W 5.0 z focalprice (doszło jako gift z 2 tygodnie) i chciałbym zapytać jak zrobić kopię w razie jak już namota w telefonie i ew. jak wgrać nowego androida i czy jak wrócę do ustawień fabrycznych to stracę jezyk PL?
neuropathic
 
Posty: 18
Dołączył(a): piątek, 21 lutego 2014, 18:32

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Kupiłem telefon z androidem jak zrobić kopię w razie W

Postprzez bartazzz » wtorek, 4 marca 2014, 16:36

jeśli wrócisz do ustawień fabrycznych nie stracisz jezyka polskiego, kopię systemu robi się w recovery, musisz zobaczyć jakie masz jak masz chińskie to trzeba poszukac angielskiego lub zrobić uniwersalne sposobem z xda
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5053
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Kupiłem telefon z androidem jak zrobić kopię w razie W

Postprzez neuropathic » wtorek, 4 marca 2014, 16:50

I zgrywa się to na kartę sd? a recovery zrobić z menu trzymająć power plus volume?
neuropathic
 
Posty: 18
Dołączył(a): piątek, 21 lutego 2014, 18:32

Re: Kupiłem telefon z androidem jak zrobić kopię w razie W

Postprzez bartazzz » wtorek, 4 marca 2014, 16:55

tak
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5053
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Kupiłem telefon z androidem jak zrobić kopię w razie W

Postprzez neuropathic » wtorek, 4 marca 2014, 18:49

i tą karte wtedy schować z czystym androidem?
neuropathic
 
Posty: 18
Dołączył(a): piątek, 21 lutego 2014, 18:32

Re: Kupiłem telefon z androidem jak zrobić kopię w razie W

Postprzez mrergie » wtorek, 4 marca 2014, 20:40

W Recovery musisz zrobić backup, na karcie będziesz miał wtedy folder o nazwie "clockworkmod", w środku folder o nazwie "backup" a w nim kopię systemu.
Jak zrobisz backup to po prostu skopiuj cały folder "clockworkmod" na komputer ;-)
Jeśli kiedyś zajdzie taka potrzeba aby tą kopię przywrócic to po prostu wrzucisz ten folder razem z zawartością na kartę.

Nie pamiętam natomiast dokładnie miejsca w którym umieszczony jest backup wykonany przez TWRP (recovery z obsługą dotyku, rzadziej spotykana i używana od zwykłego recovery clockworkmod) ale podejrzewam że podobnie.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama
cron