• Reklama

Który tv box wybrać?

TV Box, MiniPC, sprzęt audio I wideo, pytania, problemy,

Re: Który tv box wybrać?

Postprzez 15leonsio » 30 gru 2016, o 23:21

Nie wiem jaki box kupiłeś, ale mój X92 3GB działa bez zarzutu. Wszystkie wtyczki do kodi smigają łącznie z Mrknow. Po instalacji repozytorium napewno zainstalowaleś odpowiednią wtyczkę wideo?

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
15leonsio
 
Posty: 36
Dołączył(a): 5 maja 2014, o 14:31
Pochwały: 1

Reklama

Re: Który tv box wybrać?

Postprzez bumbum » 1 sty 2017, o 20:27

Tak z http://Kodi.filmkodi.com

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1137
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29

Re: Który tv box wybrać?

Postprzez bumbum » 1 sty 2017, o 21:08

Ok, trzeba było pobrać plik zip z repozytorium a nie wpisać adres jak w tutorialu podając ścieżkę. Teraz działa

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1137
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29

Re: Który tv box wybrać?

Postprzez bumbum » 2 sty 2017, o 15:21

Player jest zarypisty. Miałem poprzednio kodi na openelec i to na małym komputerze i różnicy w szybkości działania nie zauważyłem. Wszystko płynnie. 4 USB , mam podpięte dysk tb, klawiaturę, przetwornik DAC i wszytko hula. Pilot uczący się działa perfekcyjnie. Jeśli ktoś szuka dobrego Playera to polecam ten model.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1137
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29

Re: Który tv box wybrać?

Postprzez kulturka » 2 sty 2017, o 19:06

Może mi pomożecie. Otóż szukam boxa który będzie miał możliwość nagrywania sygnału z hdmi. Ma ktoś na oku takie cacko?
kulturka
 
Posty: 0
Dołączył(a): 2 sty 2017, o 19:01

Re: Który tv box wybrać?

Postprzez bumbum » 3 sty 2017, o 14:34

Co konkretnie chcesz zgrywać ?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1137
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29

Re: Który tv box wybrać?

Postprzez kulturka » 3 sty 2017, o 14:45

Różnie, obraz z Xboxa czy dekodera.
kulturka
 
Posty: 0
Dołączył(a): 2 sty 2017, o 19:01

Re: Który tv box wybrać?

Postprzez dolarrr01 » 3 sty 2017, o 18:49

Będziesz miał trudno w tym temacie, dekodery mają zabezpieczenia żeby nie można było używać wyjścia hdmi do nagrywania, nie jestem pewny czy da się to złamać. Można przechwytywać taki obraz (bez dźwięku), ale służą do tego innego typu urządzenia.

Wysłane z mojego One przy użyciu Tapatalka
dolarrr01
 
Posty: 0
Dołączył(a): 22 lut 2015, o 00:28

Re: Który tv box wybrać?

Postprzez teddy58 » 3 sty 2017, o 21:20

Złamano to już dawno. Urządzenie to grabber hdmi, dostępne są i w Polsce i w Chinach.
teddy58
 
Posty: 0
Dołączył(a): 14 sty 2016, o 09:13

Re: Który tv box wybrać?

Postprzez Frexor » 4 sty 2017, o 01:23

NEXBOX A95X z S905X nadal jest najbardziej opłacalnym tv boxem do 200 zł? W sumie, to zależy mi tylko na Kodi. Fajnie gdyby sprzęt wspierał bluetooth i WiFi 5GHz, ale nie jest to istotne. Czytałem, żeby wybrać coś z LibreELEC. W przyszłości chciałbym korzystać z Netflixa, a słyszałem, że praktycznie wszystkie tv boxy nie są wpierane (jest tylko niższa jakość SD, nie ma nawet HD). Chociaż i tak zapewne wykupię abonament, gdy kupię TV 4K. Na razie skupiam się na Kodi i Exodusie.

W skrócie - chcę odpalić jedynie KODI, sam Android nie jest mi potrzebny.
Frexor
 
Posty: 43
Dołączył(a): 19 sty 2015, o 02:05

Re: Który tv box wybrać?

Postprzez duzers » 15 sty 2017, o 10:09

Czy ktoś ma x92 i może potwierdzić czy działa z dyskiem 2TB? Znalazłem info że działa 1TB, ale mam już dysk 2TB i nie chciałbym kupować mniejszego...
Avatar użytkownika
duzers
 
Posty: 41
Dołączył(a): 14 kwi 2013, o 22:44
Lokalizacja: polska

Re: Który tv box wybrać?

Postprzez noki06 » 15 sty 2017, o 22:14

Ej ma ktoś linka na A95X w dobrej cenie? i pytanko czy wersja 1gb 8gb bezproblemowo śmiga w kodim?

Zapraszam na : https://www.facebook.com/kodicherrykodi
noki06
 
Posty: 22
Dołączył(a): 3 gru 2011, o 22:39
Lokalizacja: Się biorą dzieci
Pochwały: 1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do TV Box, MiniPC, sprzęt audio I wideo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama