• Reklama

Który tv box wybrać?

TV Box, MiniPC, sprzęt audio I wideo, pytania, problemy,

Re: Który tv box wybrać?

Postprzez bumbum » 29 wrz 2016, o 16:08

Wiem ze klawiatura lepsza i tez mam Logitecha K400, ale jednak wolę wieczorem do filmów zwykłego pilota. Mam skonfigurowanego PhilipsaPrestigo i steruje nim wszystkim. Pilota trzymam w jednej ręcę a w drugiej piwo lub żonę. Z klawiatura juz tak nie zrobię. Małe klawiatury np. Riitek czy Mele tez miałem, ale wzrok juz nie ten i nie trafiałem w klawisze. Pilota sobie zaprogramuje funkcje tak jak chce, każde urządzenie tak samo, więc po omacku trafiam. Brakuje mi tylko tych cholernych kilku klawiszy. Przeprogramowany Philips działa lepiej niz fabryczny od R-boxa, nie trzeba tak celowac i klawisze lepsze.
Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1160
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29

Reklama

Re: Który tv box wybrać?

Postprzez Flyagaric » 29 wrz 2016, o 16:31

Mam Logiego TK820 i mam też to: https://www.aliexpress.com/item/2-4G-wi ... 58813.html
Wiecie której używam? Tej chińskiej, bo niesamowicie poręczna, a Logiego jest zwyczajnie wielka. Nawet na komunikatorze da się popisać trochę jak trzeba.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2525
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 22:38
Pochwały: 67

Re: Który tv box wybrać?

Postprzez bumbum » 30 wrz 2016, o 11:15

Piszę te wszystkie spostrzeżenia aby inni wiedzieli przed zakupem. Następne to notoryczne zwiechy aplikacji Kodi "aplikacja została zamknięta" zgłoś lub OK. I tak co kilkanaście minut a nawet częsciej. Normalnie tak się nie da korzystać. Czy Wy tez tak macie czy po prostu Wam to nie przeszkadza? Moze winny jest android 6.0 ? Kurde sam juz nie wiem. Bynajmniej urządzenie nic nie warte.
Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1160
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29

Re: Który tv box wybrać?

Postprzez Flyagaric » 30 wrz 2016, o 12:12

Moja przygoda z androidowymi boxami była krótka, zawsze miałem podobne zastrzeżenia, po czym szybko przeskoczyłem na Windowsa i teraz dopiero jest spokój. Niestety, koszt zupełnie inny.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2525
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 22:38
Pochwały: 67

Re: Który tv box wybrać?

Postprzez mag12 » 30 wrz 2016, o 13:03

Najlepiej zainstalować na boxie system dedykowany Kodi (np. OpenElec czy LibreElec). Zainstalowałem na NEXBOX A95x i śmiga jak należy, bez zwiechy. Np. stąd https://forum.libreelec.tv/thread-1172.html
mag12
 
Posty: 89
Dołączył(a): 22 maja 2016, o 18:26
Pochwały: 2

Re: Który tv box wybrać?

Postprzez j4c0b » 30 wrz 2016, o 14:24

JA używam VLC i nic więcej minie trzeba
j4c0b
 
Posty: 20
Dołączył(a): 25 lip 2016, o 20:23
Pochwały: 4

Re: Który tv box wybrać?

Postprzez bumbum » 30 wrz 2016, o 15:42

Wiem,wiem miałem Openelec i tam wszystko smigało aż miło. Pokusiło mnie to cholerstwo z androidem. No ale kupno nettopa to dość spory wydatek. Moze jednak jest jakis model na androidzie który sprawnie działa?? Proszę niech się wypowiedzą uzytkownicy. Na amlogic S912 openelec nie postawię, więc trzeba będzie go opchnąć i kupic coś na starszym amlogic. Muszę tylko poczytać które modele mozna przerabiać.
Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1160
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29

Re: Który tv box wybrać?

Postprzez piqe » 1 paź 2016, o 12:13

mag12 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

możesz opisać dokładnie jak to zainstalować ,nie mam dużej wprawy w instalacji (zmiany) oprogramowania.
Zrobiłeś tą zmianę na boxsie NEXBOX A95x , 2GB Ram i 16GB Rom, tak?
piqe
 
Posty: 60
Dołączył(a): 14 lut 2014, o 18:30
Pochwały: 1

Re: Który tv box wybrać?

Postprzez tmk10 » 1 paź 2016, o 14:08

Flyagaric napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Można dołożyć trochę i mieć tablet. Wygoda większa i możliwość odłączenia i korzystania w pomieszczeniu bez TV :D.
Avatar użytkownika
tmk10
AKTYWNY
 
Posty: 326
Dołączył(a): 27 gru 2013, o 22:13
Pochwały: 7

Re: Który tv box wybrać?

Postprzez mag12 » 1 paź 2016, o 14:17

Zrobiłem to na takim właśnie Nexbox-sie jak piszesz. Dokładnie to z karty SD, wgrałem na nią plik gxl_p212_2g.dtb stąd http://kszaq.libreelec.tv/s905/7.0.2.007/device_trees/ potem dodałem wypakowany plik LibreELEC-S905.aarch64-7.0.2.007.zip pobrany stąd http://kszaq.libreelec.tv/s905/7.0.2.007, wyłączylem z sieci boxa i włożyłem kartę SD. Następnie wcisnąłem w dziurę AV kawałek patyka z plastiku (nie czeskiego 8-) )może być też drewniana wykałaczka itp, wcisnąłem przytrzymując i jednocześnie włożyłem wtyczkę do sieci. Box uruchomi się w trybie recovery. Puszczam patyk i pilotem wybieram boota z karty sd, a potem już samo się dzieje. Jak znasz trochę angielski to sobie poradzisz, trzeba skonfigurować od razu wifi. Chodzi pięknie bez problemów jak na Androidzie. Pamiętaj robisz to na własną odpowiedzialność.

Aha i trzeba pamiętać, że LibreElec to system tylko dla samego KODI
Ostatnio edytowano 1 paź 2016, o 15:16 przez mag12, łącznie edytowano 1 raz
mag12
 
Posty: 89
Dołączył(a): 22 maja 2016, o 18:26
Pochwały: 2

Re: Który tv box wybrać?

Postprzez pierwszy » 1 paź 2016, o 14:57

bumbum napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


miałem boxa na amlogicu s905x i było to samo (częste zwiechy) na kodi 16.1, zaś na kodi 17 (najnowszy nightly) o wiele lepiej to chodziło plus odtwarzało pliki (hevc 4K), których nie chciał odtworzyć na kodi v16. Wydaje mi się, że winne jest kodi v16 tzn. brak mu instrukcji(?) do boxów z nowymi prockami (s905x i s912 chyba też...) i w kodi v17 będzie chodzilo jak trzeba.
pierwszy
 
Posty: 160
Dołączył(a): 17 lip 2013, o 13:12
Lokalizacja: malopolska
Pochwały: 4

Re: Który tv box wybrać?

Postprzez mp3playerfan » 1 paź 2016, o 15:47

Ja 95x kupilem glownie pod spotify i do momentu jak nie wgralem recznie spotify for android tv to kiepsko to chodzilo. Spotofiy for android tv nie tylko obsluguje sie super z pilota ale co najwazniejsze mozna sterowac w koncu zdalnie glosnoscia muzyki ze smartfona. Oczywiscie potrzeba konta premium ale na normalnym spotify nie.mozna regulowac glosnosci za pomoca smartfona na urzadeniu zdalnym w spotify. Generalnie nie potrzeba chromecast audio.
mp3playerfan
 
Posty: 1
Dołączył(a): 3 wrz 2016, o 16:09

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do TV Box, MiniPC, sprzęt audio I wideo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama