• Reklama

Kopia backupu ROM'u Coolpad 7320 z

Coolpad

Re: KUPIE backup ROM'u Coolpad 7320 z - 40zł za 5 min pracy!

Postprzez D4k3d » 7 sie 2014, o 23:15

charliesheen napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


jakis blad, u mnie telefon dal rade, a moze z bateria sprobuj go podlaczyc wtedy ruszy ? u mnie telefon po calym programie sam ruszyl, pokombinuj :)
D4k3d
AKTYWNY
 
Posty: 532
Dołączył(a): 21 cze 2014, o 20:17
Pochwały: 9
Telefon:: Coolpad 7320
ROM: Vanilla AOSP 2.6

Reklama

Re: KUPIE backup ROM'u Coolpad 7320 z - 40zł za 5 min pracy!

Postprzez Zbyszko » 7 sie 2014, o 23:20

Ja już wrzucam swój backup na ftp'a, za ok godzinę będzie.
Zbyszko
AKTYWNY
 
Posty: 287
Dołączył(a): 12 cze 2014, o 21:48
Lokalizacja: 波蘭
Pochwały: 6
Telefon:: Coolpad 7320
ROM: Xposed GravityMod v4

Re: KUPIE backup ROM'u Coolpad 7320 z - 40zł za 5 min pracy!

Postprzez charliesheen » 7 sie 2014, o 23:21

Staram się - zrobiłem już z 8 prób i faktycznie w kazdej program zachowuje się inaczej :O Teraz np to pierwsze ładowanie idzie mi z 10 min, co szło przedtem w 10 sec.... Zobacze i dam znać
charliesheen
 
Posty: 87
Dołączył(a): 19 lip 2013, o 22:43
Lokalizacja: Krk

Re: KUPIE backup ROM'u Coolpad 7320 z - 40zł za 5 min pracy!

Postprzez charliesheen » 7 sie 2014, o 23:41

Zbyszko napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Dawaj od razu nr konta Panie jak mi tel ruszy to osobiście Ci te kase zawioze! :)
charliesheen
 
Posty: 87
Dołączył(a): 19 lip 2013, o 22:43
Lokalizacja: Krk

Re: KUPIE backup ROM'u Coolpad 7320 z - 40zł za 5 min pracy!

Postprzez ra-vau » 8 sie 2014, o 11:21

Siema, zgrał ktoś Ci ten backup?

bo nie wiem czy się bawić w zgrywanie.... ? :)
LeEco :)
Avatar użytkownika
ra-vau
NewsMan
 
Posty: 2089
Dołączył(a): 9 lut 2013, o 18:26
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 114
Telefon:: V967S

Re: KUPIE backup ROM'u Coolpad 7320 z - 40zł za 5 min pracy!

Postprzez Zbyszko » 8 sie 2014, o 11:33

Ja zgrałem, ale jest jakiś błąd przy wgrywaniu mojego backupu. Będę zgrywał jeszcze raz, bo być może popełniłem błąd przy tworzeniu backupu.
Zbyszko
AKTYWNY
 
Posty: 287
Dołączył(a): 12 cze 2014, o 21:48
Lokalizacja: 波蘭
Pochwały: 6
Telefon:: Coolpad 7320
ROM: Xposed GravityMod v4

Re: KUPIE backup ROM'u Coolpad 7320 z - 40zł za 5 min pracy!

Postprzez charliesheen » 8 sie 2014, o 19:44

ZBYSIU !! Dziękuję Ci przeogromnie - DZIAŁA !

Co prawda ROM nie odpalił, ale jestem w RECOVERY - a stad już z górki :)


Dawaj mi adres, bo wiem że pisałeś że nie chcesz kasy, ale naprawdę zaoszczędziełeś mi nerwów, kasy, czasu itd.... Proszę mnie tu na PM'a dać adres i okropnie wam Panowie dziękuje!


Trzeba było zrobić:
- Format all (z bootloaderem)
- Zainstalwać tylko Preloader
- wyjać / odczekać chwile włozyć kabel USB do tel
- Zainstalować całą resztę poza "Cache" i "userdata"

DZIAŁA ! !
charliesheen
 
Posty: 87
Dołączył(a): 19 lip 2013, o 22:43
Lokalizacja: Krk

Re: KUPIE backup ROM'u Coolpad 7320 z - 40zł za 5 min pracy!

Postprzez Zbyszko » 8 sie 2014, o 22:03

Bardzo się cieszę, że udało się go reanimować. Czekamy na pierwszego posta napisanego z Coolpada. :)
Zbyszko
AKTYWNY
 
Posty: 287
Dołączył(a): 12 cze 2014, o 21:48
Lokalizacja: 波蘭
Pochwały: 6
Telefon:: Coolpad 7320
ROM: Xposed GravityMod v4

Re: KUPIE backup ROM'u Coolpad 7320 z - 40zł za 5 min pracy!

Postprzez jack323f » 8 sie 2015, o 00:39

Witam.
Podobnie jak w wątku "Ucegliłem" Coolfona 7320.
Pomyliłem kartę pamięci SD i pamieć wewnętrzna, która u mnie nie wiedzieć dlaczego nosiła jakąś dziwną nazwę "1$%" i sformatowałem ją.
Nie ma nic tylko logo Google i nazwa fona, które pojawiaja się i znikają. Próbowałem wg porad z tego wątku, niby soft poszedł, ale dalej nic tylko robot z wykrzykinikem we wnętrzach. Po ponownej próbie uruchomienia jakiś zygzak na ekranie, melodyjka, kilka słów po chińsku chyba i nieznany symbol jakby czyjeś logo.
Nie mogę wgrać recovery, nic nie potrafię z tym ruszyć.
Proszę o wsparcie.
Pozdrawiam.
jack323f
 
Posty: 58
Dołączył(a): 21 mar 2014, o 20:39
Telefon:: Coolpad 7320

Re: KUPIE backup ROM'u Coolpad 7320 z - 40zł za 5 min pracy!

Postprzez ddr » 8 sie 2015, o 00:45

Aby backup twrp zadziałał to tablica partycji musi być taka jak na urządzeniu gdzie była zrobiona kopia. Pisząc jaśniej, musisz mieć taki sam soft przy jakim był robiony backup, lub inny który będzie miał taką samą tablicę partycji.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3542
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: KUPIE backup ROM'u Coolpad 7320 z - 40zł za 5 min pracy!

Postprzez jack323f » 8 sie 2015, o 01:36

Niewiele z tego rozumiem, ale jutro spróbuję z nowymi siłami. Wydaje mi się ze miałem Rom o nazwie AOSP.
jack323f
 
Posty: 58
Dołączył(a): 21 mar 2014, o 20:39
Telefon:: Coolpad 7320

Re: KUPIE backup ROM'u Coolpad 7320 z - 40zł za 5 min pracy!

Postprzez jack323f » 8 sie 2015, o 10:41

Kolego ddr możesz mi to jeszcze dokładniej wyjasnić co mam w tej sytuacji zrobić, po kolei ?
jack323f
 
Posty: 58
Dołączył(a): 21 mar 2014, o 20:39
Telefon:: Coolpad 7320

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Coolpad



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama