• Reklama

Komu potrzebne Aero2

Rozmowy na wszystkie tematy

Czy Aero2 jest potrzebne?

TAK
21
75%
NIE
7
25%
 
Liczba głosów : 28

Komu potrzebne Aero2

Postprzez edward » piątek, 26 lipca 2013, 00:32

Cześć,

Mam co chwile pytania, czy tablety z 3G, które opisuję na edwardweinert.com będą się łączyć z Aero2. Zastanawiam się, czy osoby które to piszą są świadome jaką transmisję oferuje Aero2, czy po prostu powtarzają to jak mantrę zasłyszana na blogach i forach. Zwracam się do Was o Wasze opinie, wszak większość chińskich Dual SIMów nie działa na 900 MHz WCDMA.

Mam wrażenie, że często Aero2 jest dla sporej grupy ludzi jedynym wyznacznikiem do zakupu sprzętu, a to że tablet z 3G działa raptem 2 godziny, grzeje się niemiłosiernie, czy resetuje po wejściu w ustawienia systemowe jest rzeczą drugorzędną, ba nawet zupełnie nie istotną. Ma w końcu 3G z obsługą Aero2.

A może chodzi tak naprawdę o częstotliwość 900 MHz, która w niektórych rejonach jest jedyna dostępną?

Mam nadzieję, że nie zanudziłem Was. Czekam na Wasze spostrzeżenia, które mogą odmienić świat innych. :)
Avatar użytkownika
edward
 
Posty: 9
Dołączył(a): czwartek, 10 stycznia 2013, 15:16
Lokalizacja: Wrocław

Reklama

en.001phone.cn=

Postprzez Mafisq » piątek, 26 lipca 2013, 01:47

Polak zawsze chce na czymś zaoszczędzić a internet mobilny jest drogi. Ma kasę na tel a na neta nie xD.
Mafisq
 
Posty: 31
Dołączył(a): czwartek, 6 czerwca 2013, 19:57
Lokalizacja: z tamt

Postprzez raragnar » piątek, 26 lipca 2013, 08:53

Dochodzi jeszcze wygoda, mając Aero 2 nie trzeba doładowywać konta i pilnować aby kwota nie została zablokowana a my odcięci od internetu. Poza tym, nie trzeba od razu zjeżdżać baterii do 0, można szybko coś sprawdzić i wyłączyć internet.
Jeżeli jest tak źle jak piszesz z internetem mobilnym w tabletach to rzeczywiście niezbyt to sensowne, ale widocznie niektórym to nie przeszkadza.
raragnar
AKTYWNY
 
Posty: 424
Dołączył(a): piątek, 12 lipca 2013, 10:41
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 8

Postprzez Grech » piątek, 26 lipca 2013, 10:20

900 MHz będzie coraz to popularniejsze. T-Mobile i Orange wspólnie budują sieć na tej częstotliwości. Bodajże do końca roku ma objąć zasięgiem połowę Polski. Play już chyba też ma nadajniki 900 MHz. 2100 MHz stosuje się głównie w miastach, poza nimi lepiej sprawdza się 900 MHz. Tak że kupując smartfon, tablet z obsługą Aero2 myślimy przyszłościowo. :)
Czy tablety na układach Mediateka tez tak krótko działają z 3G i też się grzeją? To procki prawie smartfonowe, są chyba stworzone pod 3G.
Avatar użytkownika
Grech
AKTYWNY
 
Posty: 580
Dołączył(a): sobota, 22 września 2012, 23:35
Lokalizacja: Miasto
Pochwały: 10

Postprzez LukC » piątek, 26 lipca 2013, 11:38

Jak dla mnie obecnie operatorzy telefonii komórkowej dają na tyle 'darmowego' neta w abonamentach że Aero trochę przydatność straciło, choć używam go w tablecie podczas podróży bo nie chce mi się karty z telefonu przekładać ;-)
Avatar użytkownika
LukC
AKTYWNY
 
Posty: 714
Dołączył(a): wtorek, 22 listopada 2011, 11:51
Lokalizacja: Underworld
Pochwały: 10

Re: Komu potrzebne Aero2

Postprzez sonic » poniedziałek, 2 września 2013, 12:41

Przy abonamencie aero chyba nie ma sensu bo po wyczerpaniu limitu i tak mam darmowego neta tylko ze słabszym transferem, ale przy telefonie na kartę aero jest super sprawą. Moja żona ostatnio zrezygnowała z abonamentu bo stwierdziła że płaci za niego a nie wykorzystuje, w tej chwili raz na ileś tam miesięcy kupuje kartę za 50 zł a i tak wykorzystuje większość środków na sms-y premium w różnych konkursach, bo z racji tego że wewnątrz sieci ma darmowe rozmowy to nie jest w stanie "przegadać" nawet tych 50 zł :) Więc zamówiłem jej chińczyka i aero żeby do tego miała darmowy internet :)
Life style, zarabianie, filmy -> http://marcingorski.pl
Avatar użytkownika
sonic
VIP
 
Posty: 836
Dołączył(a): wtorek, 2 lipca 2013, 14:24
Lokalizacja: Gliwice
Pochwały: 14


Powrót do HydePark



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama