• Reklama

kłopot z 3g

ViVo, OPPO, Amoi, Goclever, Haier itd

kłopot z 3g

Postprzez guardian » środa, 27 sierpnia 2014, 14:52

Ponieważ jest to mój pierwszy post na forum to chciałbym na początek przywitać użytkowników i życzyć tanich ale za to funkcjonalnych telefonów!
A teraz do rzeczy - szukam pomocy - nie włącza mi sie 3g
Zakupiłem ostatnio miesięcznego klona samsunga galaxy note GT-N7100 - może to podróba Stara a może fejtenga? Nie wiem na pewno....

android 4.1.9
wersja jądra 3.0.13
1 microsim,
Ekran 5.5" , 960 x 540,
MTk 6577 Dual Core 1.0GHz
2GB Ram
aparat 8Mpx, 1,9Mpx front

Aparacik niczego sobie działa ok za jednym wyjątkiem - łączy się z internetem tylko przez 2g, czyli w EDGE i daje strumyczek 0.2mb/s - trochę wolno.
Próbowałem już wielu sposobów - podmieniałem karty różnych operatorów, sprawdziłem czy aby nie mam odznaczone "tylko 2g", mieszkam w centrum Szczecina więc o nie ma mowy o słabym sygnale. Wprowadziłem od podstaw własny pkt dostępowy (mam sim z T-mobile) z dokładnymi danymi. Sprawdziłem w necie np na wikipedii - ten procek obsługuje wcdma.

Mam pytanie - jak sprawdzić jakie pasma obsługuje mój model i ew. czy jest możliwość włączenia pasma 3g- np programowo może korzystąjac z roota? Tylko nie przez wkładanie kolejnych kart bo to już sprawdzone...

Przy okazji - Czy jest możliwość wgrania nowszego ROMa?

A może całkiem inny pomysł? Dziękuję z góry za pomoc!
guardian
 
Posty: 4
Dołączył(a): środa, 27 sierpnia 2014, 13:20

Reklama

en.001phone.cn=

Re: kłopot z 3g

Postprzez INTseed » środa, 27 sierpnia 2014, 15:18

Z tego co pamiętam to jest to chińska wersja androida.
Ten twój telefon ma recovery?
Superusera?

Wysłane z mojego X7S
INTseed
VIP
 
Posty: 1071
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 13:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 18

Re: kłopot z 3g

Postprzez guardian » środa, 27 sierpnia 2014, 15:43

ma superusera, ma root explorera, a recovery - chyba nie - nie znalazłem
guardian
 
Posty: 4
Dołączył(a): środa, 27 sierpnia 2014, 13:20

Re: kłopot z 3g

Postprzez guardian » czwartek, 28 sierpnia 2014, 10:32

Dodam, że przejrzałem wczoraj "informacje o telefonie" i widzi on T-mobile jako "era" a typ sieci komórkowej jako "EDGE" a w innym tel po włożeniu tego SIM-u widzi sieć komórkową jako HSDPA lub UMTS 3 - więc może to kwestia softu?
guardian
 
Posty: 4
Dołączył(a): środa, 27 sierpnia 2014, 13:20


Powrót do INNE MARKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama