• Reklama

klawisz home

klawisz home

Postprzez xsysiu » czwartek, 11 grudnia 2014, 01:57

Jest możliwość przypisania klawisza home do pokazania ostatnich aktywnych aplikacji? Brak tego doprowadza mnie do szewskiej pasji.
xsysiu
 
Posty: 73
Dołączył(a): niedziela, 2 listopada 2014, 04:54

Reklama

en.001phone.cn=

Re: klawisz home

Postprzez existe » czwartek, 11 grudnia 2014, 11:28

xsysiu napisał(a):Jest możliwość przypisania klawisza home do pokazania ostatnich aktywnych aplikacji? Brak tego doprowadza mnie do szewskiej pasji.


zazwyczaj trzeba go po prostu dluzej przytrzymac i pojawia sie lista
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Re: klawisz home

Postprzez ddr » czwartek, 11 grudnia 2014, 11:50

Jemu chodzi o przypisanie funkcji home do przycisku do wyświetlania programów. A nie na odwrót.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124

Re: klawisz home

Postprzez Dablju » czwartek, 11 grudnia 2014, 12:01

To powinno działać samo z siebie, w każdym telefonie z androidem tak miałem. A jeżeli nie działa to zdaje się w Gravity Box jest taka funkcja. Inna sprawa czy GB działa na Meizu ale to już musisz sam sprawdzić.
Dablju
VIP
 
Posty: 965
Dołączył(a): czwartek, 17 października 2013, 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 31

Re: klawisz home

Postprzez xsysiu » piątek, 12 grudnia 2014, 02:12

Jak jest w androidzie to wiem, bo meizu jest moim którymś tam z kolei smartfonem na andku. W meizu w opcjach systemu mam możliwość wybrać dla klawisza home wygaszenie ekranu lub uruchomienie komend głosowych. Rozwiązałem to na razie dodatkowym klawiszem ze skrótem do ostatnich aplikacji, tylko że to jest półśrodek. Zastanawiam się czy jest jakaś aplikacja która przypisze mi dowolny skrót po home.
edit. Biorę się za GravityBox wygląda obiecująco, trzeba poprawić trochę Flyme. Szkoda tylko że bootloader mam zablokowany, backup tylko w titanium backup
Ostatnio edytowano piątek, 12 grudnia 2014, 02:56 przez xsysiu, łącznie edytowano 1 raz
xsysiu
 
Posty: 73
Dołączył(a): niedziela, 2 listopada 2014, 04:54

Re: klawisz home

Postprzez mrergie » piątek, 12 grudnia 2014, 02:29

Na pewno da się w jakiś sposób włączyć menu ostatnich aplikacji, to po prostu musi być ;-) Ale to zależy od telefonu i ustawienia jakie przewidział producent.

W każdym razie:

-mając zrobionego roota, da się dowolnie edytować ustawienie każdego przycisku, wystarczy odpowiednio zedytować plik opisujący konkretne czynności przypisane do przycisków, w /system/usr/keylaout siedzi taki plik który zowie się generic.kl i każdy możliwy przycisk ma przypisaną do siebie jakąś akcję

-ale zamiast bawić się w takie rzeczy, to polecam wypróbowanie dużo prostszego "Xposed Additions", trzeba mieć co prawda zrobionego roota i zainstalowane Xposed ale przecież to żaden problem :-P

-przesuń palcem od dolnej krawędzi ekranu do góry, powinno rozsunąć się menu ostatnich aplikacji, domyślnie tak w MX4 odpala się menu ostatnio używanych

Autor postu otrzymał pochwałę
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: klawisz home

Postprzez ddr » piątek, 12 grudnia 2014, 02:41

Z tym keylaoutem to trzeba trochę pogrzebać w folderze i poczytać komentarze.
W moim LG jest ostry rozpiździel, nie wiadomo co do czego, kilka plików identycznych, a modyfikacja któregokolwiek nie przynosiła efektów (chciałem mieć pod przyciskiem menu przycisk do pokazywania aplikacji).

Sprawę rozwiązał moduł MenuBeGone z Xposed.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124

Re: klawisz home

Postprzez xsysiu » piątek, 12 grudnia 2014, 03:02

mrergie napisał(a):
-przesuń palcem od dolnej krawędzi ekranu do góry, powinno rozsunąć się menu ostatnich aplikacji, domyślnie tak w MX4 odpala się menu ostatnio używanych

I o to mi chodziło mrergie :D , jakoś nie mogłem na to trafić. Ja tu już armaty wytaczam w postaci xposed a tu niespodzianka. Tak czy inaczej zapoznam się z xposed jak już zainstalowałem.
xsysiu
 
Posty: 73
Dołączył(a): niedziela, 2 listopada 2014, 04:54

Re: klawisz home

Postprzez akim888764 » poniedziałek, 15 grudnia 2014, 17:46

Xposed w mx4 powoduje podobno problemy, typu restarty, ogolna niestabilnosc. Napisz czy to prawda jak sprawdzisz.
akim888764
 
Posty: 31
Dołączył(a): środa, 18 czerwca 2014, 02:27
Pochwały: 1

Re: klawisz home

Postprzez kolakao » wtorek, 16 grudnia 2014, 01:19

Żeby wywołać ostatnie appki musisz wykonać gest :przesuń palcem od lewej lub prawej strony względem halo button w górę: znaczy tak jak wstecz, tylko, że nie od halo button w górę a od tego miejsca gdzie w innych fonach są pojemnościowe przyciski.
kolakao
 
Posty: 195
Dołączył(a): wtorek, 24 czerwca 2014, 21:55
Pochwały: 18


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama
cron