• Reklama

KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Nowe telefony z Chin, nowinki z chińskich fabryk, przecieki, plotki, zapowiedzi.

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez JustPassingBy » 23 kwi 2015, o 22:50

TLasky napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zdaje mi się że 1800 to trochę przesada, myślę że tak 2200 ma ta bateria.
JustPassingBy
 
Posty: 14
Dołączył(a): 18 mar 2015, o 15:59
Telefon:: Sony

Reklama

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez TLasky » 24 kwi 2015, o 00:17

Venn napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Twa pamięć nie zwodzi Cię na manowce :-D istotnie mam problem i pomimo zabawy z USB deview (czy jakoś tak) nie udało mi się go rozwiązać. Jakiś czas temu postanowiłem dać sobie z tym już na dobre spokój... Strasznie żałuję, że nie ma w Krakowie jakiegoś sensownego magika od telefonów (albo się nie ujawnił ;-)), bo te wysyłki w dwie strony wykańczają mnie psychicznie :-/. Nie ma zainstalowanych żadnych aplikacji, więc mogę robić co mi się żywnie podoba, tylko nie chciałbym fona uwalić (zapewne pamiętasz, że jestem w tej dziedzinie wybitnie utalentowany :-D), bo to docelowo dla siostry :-). Mimo wszystko póki co chyba zostawię na tej zrootowanej wersji, a jakby ktoś mógł mi podpowiedzieć co zrobić, żeby ta appka od roota po zmianie języka na polski nie była po chińsku (jak ustawię systemowy język angielski to wtedy jest in inglisz :-D), to będę zobowiązany :-).

T.
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1809
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81
Telefon:: Zuk Z1
ROM: Fabryczny :-)

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez Venn » 24 kwi 2015, o 00:20

Rozumiem, że aplikacja, która zarządza uprawnieniami Root jest po chińsku/angielsku? W takim razie zainstaluj sobie najpierw ze sklepu play superuser albo superSU, a potem wywal tę chińską apkę, powinno rozwiązać problem :)
Avatar użytkownika
Venn
AKTYWNY
 
Posty: 514
Dołączył(a): 9 kwi 2014, o 11:17
Lokalizacja: WWA
Pochwały: 42
Telefon:: Lenovo K3 note

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez TLasky » 24 kwi 2015, o 00:34

Venn napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Próbowałem SuperSU, zacina się na aktualizacji biblioteki binariów czy siakoś tak. Dostaję komunikat o tym, żeby zrobić reboot i spróbować ponownie. Próbuję iii... dupa :-D. Czasem to się tak zastanawiam, czy ja aby nie zostałem przeklęty przez jakiegoś chińskiego techno-bożka :-D.

T.
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1809
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81
Telefon:: Zuk Z1
ROM: Fabryczny :-)

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez Venn » 24 kwi 2015, o 00:38

Może przez to, że są dwie aplikacje do tego samego i jakoś się gryzą. SuperSU musi koniecznie mieć te biblioteki żeby ruszyć czy możesz to jakoś pominąć i mimo wszystko Apka będzie działać? Jeśli tak to może usuń chińską apkę i wtedy binaria uda się zaktualizować. Ale jeśli SuperSU nie rusza bez aktualizacji to może lepiej nie usuwać, żeby nie zostać na lodzie bez ani jednej działającej apki:)

Chiński techno bożek:D może jakaś ofiarę trzeba mu złożyć?:D
Avatar użytkownika
Venn
AKTYWNY
 
Posty: 514
Dołączył(a): 9 kwi 2014, o 11:17
Lokalizacja: WWA
Pochwały: 42
Telefon:: Lenovo K3 note

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez TLasky » 24 kwi 2015, o 00:57

Venn napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Chińskiej appki nie da się usunąć ot tak sobie :-D chociaż nie próbowałem app2sd, ale istotnie wezmę sobie do serca Twoją radę, żeby "coś" było zanim ją wywalę. W sumie to zanim się za to wezmę porozmawiam z człowiekiem od którego go kupiłem- może mi coś doradzi, bo wygląda na to, że nieźle ogarnia temat :-).

T.
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1809
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81
Telefon:: Zuk Z1
ROM: Fabryczny :-)

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez Venn » 24 kwi 2015, o 01:02

Jest jakoś zintegrowana z innymi czy po prostu chodzi o to, że to aplikacja systemowa i nie da się jej odinstalować jak każdej innej? :) jak juz będzie "cos" to zainstaluj es File Explorer i wejdź do folderu system/app i odszukaj tam chińskie cudo i je usuń:)
Myślę, że sama próba kontaktu ze sprzedającym zajmie Ci więcej czasu niż to rozwiązanie, a jak się samemu do czegoś dojdzie to i z następnymi rzeczami potem idzie łatwiej :)
Avatar użytkownika
Venn
AKTYWNY
 
Posty: 514
Dołączył(a): 9 kwi 2014, o 11:17
Lokalizacja: WWA
Pochwały: 42
Telefon:: Lenovo K3 note

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez TLasky » 24 kwi 2015, o 01:25

Uważa się za systemową :-D ale w sumie jeśli wezmę appmastera i dam mu uprawnienia root-a to powinno dać się ją wywalić chyba? Najpierw popracuje nad "cosiem", ale to już nie dziś, bo nie mam nerwów :-D. Wielkie dzięki za pomoc i dobre rady :-).

T.
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1809
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81
Telefon:: Zuk Z1
ROM: Fabryczny :-)

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez TLasky » 24 kwi 2015, o 02:02

JustPassingBy napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zdaje mi się że 1800 to trochę przesada, myślę że tak 2200 ma ta bateria.


Na forum KingZone był nawet temat odnośnie baterii... "Battery life verified", ale zamknęli go :-D jednak google nie zapomina :-P

http://forum.kingzone.cc/forum.php?mod= ... ad&tid=125

info o ok. 1800 mAh wyszło z dość wiarygodnego źródła:

http://www.gizchina.com/2015/03/30/king ... us-review/

Niech ktoś podpowie jakim urządzeniem można to zmierzyć, jeśli nie jest jakieś masakrycznie drogie to się może pokuszę :-). Co prawda kupując go wiedziałem, że bateria jest słaba, ale nie myślałem, że aż tak :-D.

T.
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1809
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81
Telefon:: Zuk Z1
ROM: Fabryczny :-)

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez JustPassingBy » 24 kwi 2015, o 15:11

Tak z innej beczki, czy flip case z n3 pasuje też do n3 plus?
tu na aukcji są http://allegro.pl/etui-z-imitacji-skory ... 18247.html tylko nie wiem czy na pewno będzie pasować do n3 plus. Czytałem że po prostu NFC wtedy nie ma a tak to styki identyko - ktoś wie?
JustPassingBy
 
Posty: 14
Dołączył(a): 18 mar 2015, o 15:59
Telefon:: Sony

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez Venn » 24 kwi 2015, o 15:16

Pomijając kwestię dopasowania: zamów sobie z Chin sam, a nie dajesz się komuś skubać, a dostajesz to samo co mógłbyś zrobić sam- etui i tak leci z Chin na Twoje dane (chyba, że potrzebujesz paragonu, ew. faktury VAT, które może udałoby Ci się dostać od tej firmy allegrowej);)
Avatar użytkownika
Venn
AKTYWNY
 
Posty: 514
Dołączył(a): 9 kwi 2014, o 11:17
Lokalizacja: WWA
Pochwały: 42
Telefon:: Lenovo K3 note

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez TLasky » 24 kwi 2015, o 18:52

Venn napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Kosztuje ok 12$, ale muszę przyznać, że jest naprawdę zaje... fajne, a telefon wygląda w nim turbo-elegancko :-).

T.
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1809
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81
Telefon:: Zuk Z1
ROM: Fabryczny :-)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nowości



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości