• Reklama

KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Nowe telefony z Chin, nowinki z chińskich fabryk, przecieki, plotki, zapowiedzi.

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez ralph40 » 23 kwi 2015, o 09:05

luckyman napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

U mnie nic takiego nie występuje ,zmieniałem wszystkie recovery po kilka razy i root został. W Carliv masz też opcję re-root może spróbuj użyć tej opcji.
ralph40
 
Posty: 93
Dołączył(a): 26 mar 2014, o 02:58
Pochwały: 6
Telefon:: iocean x7hd
ROM: 4.4.2

Reklama

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez TLasky » 23 kwi 2015, o 09:46

Sprawdzono realną pojemność baterii i okazało się, że ma ona 1800 - 1900 mAh. Czy ktoś ma możliwość zweryfikowania "na polskim gruncie" tej informacji?

T.
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1808
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81
Telefon:: Zuk Z1
ROM: Fabryczny :-)

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez luckyman » 23 kwi 2015, o 10:12

ralph40 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

U mnie nic takiego nie występuje ,zmieniałem wszystkie recovery po kilka razy i root został. W Carliv masz też opcję re-root może spróbuj użyć tej opcji.


A gdzie w Carliv jest taka opcja? Nie mogę jej znaleźć :-(
luckyman
 
Posty: 8
Dołączył(a): 14 lut 2015, o 17:41
Telefon:: GoClever

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez ralph40 » 23 kwi 2015, o 11:23

luckyman napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

U mnie nic takiego nie występuje ,zmieniałem wszystkie recovery po kilka razy i root został. W Carliv masz też opcję re-root może spróbuj użyć tej opcji.


A gdzie w Carliv jest taka opcja? Nie mogę jej znaleźć :-(

jak wychodzisz z recovery to ma pytanie czy naprawić root.
ralph40
 
Posty: 93
Dołączył(a): 26 mar 2014, o 02:58
Pochwały: 6
Telefon:: iocean x7hd
ROM: 4.4.2
Góra

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez luckyman » 23 kwi 2015, o 17:35

Nie pokazywała się ta opcja. Ale udało mi się ją wymusić: zrobiłem backup w Carliv, zrestartowałem, w opcjach telefonu przywróciłem ustawienia fabryczne, potem znów Carliv - przywróciłem dane z backup-u i wychodząc z Carliv pokazakła się ta opcja :-) Dałem "No" i ... po restarcie jest root.
Dzięki ralph40: świetna robota z tymi recoverami :-)
To teraz czekamy na jakieś Custom ROMy ;-)
luckyman
 
Posty: 8
Dołączył(a): 14 lut 2015, o 17:41
Telefon:: GoClever

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez TLasky » 23 kwi 2015, o 18:17

A ja mam inne, przeciwstawne pytanie- jak "odrootować" telefon, co by ściągały mu się aktualizacje OTA? Jest zrootowany jakimiś shit-em z krzaczkami, których nawet nie ogarniam :-D. Nie potrzebuję mieć w nim root-a, bo będzie go używać osoba, która jest (póki co) nieco lelum-polelum :-D.

T.
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1808
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81
Telefon:: Zuk Z1
ROM: Fabryczny :-)

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez ralph40 » 23 kwi 2015, o 19:21

TLasky napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Jeśli z jakiś nie znanych mi powodów nie chcesz roota ,to sprawa jest banalna :-) po następnej aktualizacji najprawdopodobniej roota miał nie będziesz . Dla tych co jednak chcą mieć root to proponuję po zrootowaniu iRootem ściągnąć ze sklepu SuperSu i już po krzaczkach.
ralph40
 
Posty: 93
Dołączył(a): 26 mar 2014, o 02:58
Pochwały: 6
Telefon:: iocean x7hd
ROM: 4.4.2

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez TLasky » 23 kwi 2015, o 19:24

Wszystko fajnie, tylko on jest już zrootowany, a w trakcie instalacji aktualizacji wyskakuje "System uszkodzony, aktualizacja wyłączona". Ha! I co teraz? :-D

T.
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1808
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81
Telefon:: Zuk Z1
ROM: Fabryczny :-)

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez ralph40 » 23 kwi 2015, o 19:27

A odinstalowywałeś jakieś apki systemowe?
ralph40
 
Posty: 93
Dołączył(a): 26 mar 2014, o 02:58
Pochwały: 6
Telefon:: iocean x7hd
ROM: 4.4.2

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez TLasky » 23 kwi 2015, o 19:43

ralph40 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Poprzedni właściciel zrobił root iROOT-em i wywalił jakieś chińskie g**na pogodowe z tego co wiem :-).

T.
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1808
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81
Telefon:: Zuk Z1
ROM: Fabryczny :-)

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez ralph40 » 23 kwi 2015, o 19:48

Jeśli nie zrobił kopii do lipa,ale jeśli jest kopia to przywróć tę apkę i będzie o.k.
Ostatnio edytowano 23 kwi 2015, o 19:49 przez ralph40, łącznie edytowano 1 raz
ralph40
 
Posty: 93
Dołączył(a): 26 mar 2014, o 02:58
Pochwały: 6
Telefon:: iocean x7hd
ROM: 4.4.2

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez Venn » 23 kwi 2015, o 19:48

Najłatwiej chyba byłoby zrobić backup swoich aplikacji jakąś aplikacją np. titanium backup, a potem wgrać system na czysto na nowo (o ile jest dostępny). Po takim zabiegu OTA powinno działać bez problemu, a po update przywrócisz sobie swoje aplikacje i wszystko będzie w porządku ;) tylko z tego co pamiętam z innych tematów masz problemy ze sterownikami do kompa...a to komplikuje mój plan;)

Autor postu otrzymał pochwałę
Avatar użytkownika
Venn
AKTYWNY
 
Posty: 514
Dołączył(a): 9 kwi 2014, o 11:17
Lokalizacja: WWA
Pochwały: 42
Telefon:: Lenovo K3 note

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nowości



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości