• Reklama

KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Nowe telefony z Chin, nowinki z chińskich fabryk, przecieki, plotki, zapowiedzi.

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez JustPassingBy » 5 kwi 2015, o 13:41

Ta nowa wersja to fabrycznego oprogramowania? Zainstaluje się sama czy trzeba kombinować?

Leci do mnie właśnie nowy Kingzone i martwi mnie trochę ta bateria.
JustPassingBy
 
Posty: 14
Dołączył(a): 18 mar 2015, o 15:59
Telefon:: Sony

Reklama

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez ralph40 » 6 kwi 2015, o 19:26

tak to update OTA,jeśli chodzi o baterię to czy jest ktoś na forum kto by sprawdził czy bateria od galaxy note 2 będzie pasować do Kingzona ? Sądząc po wymiarach to być może by weszła,tylko nie wiem czy styki będą pasować.
ralph40
 
Posty: 93
Dołączył(a): 26 mar 2014, o 02:58
Pochwały: 6
Telefon:: iocean x7hd
ROM: 4.4.2

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez JustPassingBy » 11 kwi 2015, o 00:17

cóż, doszedł do mnie telefon, jak dla mnie ekstra - szybkość działania, brak zbędnych aplikacji na start, wszystko działa jak należy. Co do baterii to bałem się że będzie jak w moim tablecie, na którym bateria schodzi strasznie szybko, ale pierwszy dzień używania za mną po ładowaniu do pełna (wczoraj telefon doszedł, o 2 w nocy odłączyłem od ładowania) i w chwili obecnej 58%, bez roota i greenify jedynie sam battery doctor. Nie gram co prawda w gry czy nie przeglądałem dużo neta ale myślę że 40% baterii dziennie przy średnim użytkowaniu to nie taki tragizm jakim straszą ludzie przed tym telefonem...
JustPassingBy
 
Posty: 14
Dołączył(a): 18 mar 2015, o 15:59
Telefon:: Sony

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez Megamas » 14 kwi 2015, o 17:32

ralph40 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zweryfikowałem - napięcia i prądy są identyczne dla tych baterii, niestety są dwa problemy:
1) Gabaryty - bateria od note 2 jest znacznie grubsza, prawie dwukrotnie względem kingzone, przy czym wymiary krótszego z boków baterii są mniejsze paradoksalnie w przypadku note 2. Po włożeniu nie zamkną się plecki telefonu i znacznie wystaje bateria
2) Styki - są w innym miejscu, przez co niemożliwe jest włożenie baterii od note 2 bo wystają z n3 plus ząbki w które trzeba trafić baterią żeby się wpasowała w otworek.

Podsumowując - normalnie podłączyć się nie da. Może jakby ktoś mechanicznie przełożył styki w baterii od note 2, tak aby pokrywały się z kingzone n3 plus i by przykleił plecki na taśmę klejącą czy zmodyfikował je w jakiś sposób to wtedy możnaby użyć baterii od note 2 bo parametry ma prawidłowe i zgodne.
Megamas
 
Posty: 21
Dołączył(a): 5 sty 2015, o 19:07
Pochwały: 2
Telefon:: Xiaomi Hongmi 1s

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez ralph40 » 14 kwi 2015, o 18:33

Dięki za sprawdzenie,z wymiarów znalezionych w sieci wychodziło mi że jest tylko grubsza o 1 mm. Wkładałem do kingzone baterię od S IV i plecki się zamknęły (oczywiście styki nie pasują ,a bateria od samsunga jest krótsza) i pomyślałem że Note 2 ma tej samej grubości baterię ;-)
No trudno może jakiś inny zamiennik się znajdzie.
ralph40
 
Posty: 93
Dołączył(a): 26 mar 2014, o 02:58
Pochwały: 6
Telefon:: iocean x7hd
ROM: 4.4.2

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez luckyman » 18 kwi 2015, o 10:36

Ralph40, GravityBox działa u ciebie bez problemu?. Nie mogę go odpalić. Xposed zainstalował się ok ale GravityBox nie odpala u mnie :-(
luckyman
 
Posty: 8
Dołączył(a): 14 lut 2015, o 17:41
Telefon:: GoClever

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez ralph40 » 19 kwi 2015, o 07:25

Działa bez problemu ,mam zainstalowany Xposed w wersji 2.7 i Gravity 3.5.7 o ile ma to jakieś znaczenie no i oczywiście telefon z root'em.
ralph40
 
Posty: 93
Dołączył(a): 26 mar 2014, o 02:58
Pochwały: 6
Telefon:: iocean x7hd
ROM: 4.4.2

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez luckyman » 19 kwi 2015, o 14:39

Dzięki Ralph40! Wszystko ok! Instalowałem wcześniej GravityBox dla wersji JB :-( Przecież tu mamy KK :-)
Teraz jest super! Ale coś za coś: nie da się korzystać z ART-a, pozostaje Dalvik - raczej znany problem z Xposed.
luckyman
 
Posty: 8
Dołączył(a): 14 lut 2015, o 17:41
Telefon:: GoClever

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez ralph40 » 21 kwi 2015, o 21:39

Nie mogąc się doczekać zrobiłem porty kilku custom recovery,poniżej linki:
https://drive.google.com/file/d/0B9n-NDShuUGqTHQxeEItTV9rS2s/view?usp=sharing Philz Recovery
https://drive.google.com/file/d/0B9n-NDShuUGqbTlCUVlmbl8zakE/view?usp=sharing Carliv Recovery
https://drive.google.com/file/d/0B9n-NDShuUGqOW9VdzJYdkhrWGs/view?usp=sharing CWM Recovery
https://drive.google.com/file/d/0B9n-NDShuUGqMVl5dDVIQ2ZwQnM/view?usp=sharingTWPR Recovery
https://drive.google.com/file/d/0B9n-NDShuUGqV1R3R2ZxTVROSlU/view?usp=sharingKingzoneN3plus oryginal Recovery

instalujemy za pomocą FLASHIFY lub RASHR ,apki pobieramy ze sklepiku google . W przypadku gdy pojawi się aktualizacja OTA musimy zamienić recovery na oryginalne ,a po aktualizacji powracamy do custom recowery . Może się zdażyć,że po aktualizacji,a przed podmianą recowery trzeba będzie ponownie zrootować telefon co programem iRoot trwa kilkanaście sekund.
ralph40
 
Posty: 93
Dołączył(a): 26 mar 2014, o 02:58
Pochwały: 6
Telefon:: iocean x7hd
ROM: 4.4.2

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez marx » 22 kwi 2015, o 08:47

Sklep Gearbest dał dla czytelników telchina.pl kupon zniżkowy KN3PGB , cena z kuponem to 150.90$
marx
Administrator
 
Posty: 7610
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 230
Telefon:: Dual sim

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez TLasky » 22 kwi 2015, o 22:10

Szkło hartowane do tego modelu autorstwa jakiegoś sensownego producenta ktoś widział może?

T.
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1808
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81
Telefon:: Zuk Z1
ROM: Fabryczny :-)

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez luckyman » 23 kwi 2015, o 07:42

Po zmianie na Carliv Recovery utraciłem root-a. A IRootem już go nie zrootuję na nowo :-( Muszę się troszkę pobawić bo nie uśmiecha mi się "stawianie" ROMu od nowa :-)
luckyman
 
Posty: 8
Dołączył(a): 14 lut 2015, o 17:41
Telefon:: GoClever

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nowości



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama