• Reklama

KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Nowe telefony z Chin, nowinki z chińskich fabryk, przecieki, plotki, zapowiedzi.

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez Utioz » 17 mar 2015, o 19:01

Co się stało takiego?
Avatar użytkownika
Utioz
AKTYWNY
 
Posty: 208
Dołączył(a): 6 mar 2013, o 02:09
Lokalizacja: Lublin
Pochwały: 3
Telefon:: Xiaomi redmi 1s

Reklama

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez Qman » 17 mar 2015, o 19:40

odpakowałem , włożyłem baterie, uruchomiłem
pojawił się ekran powitalny kingzone, potem na 1 sek włączył sie andro i zgasł
pomyślałem że może bateria wiec go do prądu i odczekałem jakieś 30 min ale telefon ani rusz
Potem zauważyłem ze po podłączeniu do ładowarki po ok 5 min gaśnie dioda ładowania
Qman
 
Posty: 7
Dołączył(a): 25 kwi 2013, o 12:53
Lokalizacja: Polska

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez Hellmanor » 18 mar 2015, o 00:43

Mój natomiast, również z Gearbest, sprawuje się znakomicie. Nie dość, że leciał tydzień (rekord PostNL chyba), to wszystko działa bez zarzutu.
System również się ładnie zaktualizował, aczkolwiek szkoda, że nikt nie miał jasnej instrukcji, jak to zrobić. Musiałem użyć innego oprogramowania.
Niedługo dam recenzję i instrukcję wgrywania oprogramowania, bo trochę przygotowań jest.
Hellmanor
 
Posty: 10
Dołączył(a): 3 wrz 2014, o 15:40
Telefon:: Samsung

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez TLasky » 19 mar 2015, o 01:36

Pytanie/prośba do posiadaczy- czy moglibyście zrobić zdjęcie telefonu od góry? Wiem, że prośba nieco dziwna, ale już tłumaczę- interesuje mnie wygląd okolicy gniazda USB, bo w moim egzemplarzu wygląda na to, że brakuje kawałka tej górnej listwy (tak jakby został ułamany). Mała wada, ale mnie drażni (dość często widzę fona z góry). Wykonam zdjęcie tego o co mi chodzi, tylko nie wiem czy dzisiaj, bo obecnie leży i się ładuje :-).

T.
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1809
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81
Telefon:: Zuk Z1
ROM: Fabryczny :-)

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez KrasiaK » 19 mar 2015, o 11:04

Gdybyś kupił ode mnie ;) - wyglądałby tak:

Obrazek

Autor postu otrzymał pochwałę
KrasiaK
 
Posty: 56
Dołączył(a): 5 gru 2014, o 13:47
Pochwały: 1
Telefon:: Rozne

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez TLasky » 19 mar 2015, o 11:10

Dzięki wielkie, ale byłby wtedy biały i droższy :-) nie umrę od tego, a sprzedający (który nie jest niczemu winny) już walczy ze sklepem, więc dla mnie no problem :-).

T.
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1809
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81
Telefon:: Zuk Z1
ROM: Fabryczny :-)

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez KrasiaK » 19 mar 2015, o 11:35

słyszałem że białe szybciej działają ;)
KrasiaK
 
Posty: 56
Dołączył(a): 5 gru 2014, o 13:47
Pochwały: 1
Telefon:: Rozne

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez TLasky » 19 mar 2015, o 13:08

KrasiaK napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


A ja że szybciej się niszczą :-P. I że mężczyźni z białymi telefonami odstraszają kobiety :-D.

T.
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1809
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81
Telefon:: Zuk Z1
ROM: Fabryczny :-)

Re: Odp: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez sephot » 19 mar 2015, o 14:21

TLasky napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


A ja że szybciej się niszczą :-P. I że mężczyźni z białymi telefonami odstraszają kobiety :-D.

T.

Jak z baterią?

Wysłane z mojego KINGZONE N3 LTE przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
sephot
VIP
 
Posty: 2393
Dołączył(a): 19 lip 2013, o 10:03
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 102
Telefon:: LeECco

Re: Odp: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez TLasky » 19 mar 2015, o 14:43

sephot napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


A ja że szybciej się niszczą :-P. I że mężczyźni z białymi telefonami odstraszają kobiety :-D.

T.

Jak z baterią?

Wysłane z mojego KINGZONE N3 LTE przy użyciu Tapatalka


Póki co nie oceniam, bo musi się "ułożyć"- miał dopiero rozładowanie fabrycznej zawartości baterii i jedno pełne ładowanie, które właśnie się wypompowuje :-). Zaskoczył mnie tym, że zostawiłem go rano na 8%, wracam wieczorem przekonany, że już umarł, a tu 5% :-D. Wygląda na to, że będzie dobrze :-). Czas pokaże. Na razie z minusów cichutki głośnik (ale kto słucha na głośniku muzyki?) i słabo muzycznie (again...). Z wyglądu zajefajny, system za****dala, zdjęcia ładne, jakość rozmów dobra, gry hulają- za te pieniądze super sprzęt :-).

T.
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1809
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81
Telefon:: Zuk Z1
ROM: Fabryczny :-)
Góra

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez serus164 » 23 mar 2015, o 00:10

Witam,
jestem zainteresowany kupnem tego telefonu, ale najpierw chciałbym rozwiać moje wątpliwości - czy ma NFC? czy ma żyroskop? (chodzi o to, żeby działały gry vr) no i czy opłaca się bardziej KingZone N3 Plus czy Elephone P2000?
Pozdrawiam :)
Avatar użytkownika
serus164
 
Posty: 3
Dołączył(a): 23 mar 2015, o 00:08
Telefon:: HTC Universal
ROM: H4K3R2

Re: KingZone N3 Plus 64bit, 2GB RAM za 160$

Postprzez Megamas » 25 mar 2015, o 15:21

serus164 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Na wszystkie pytania nie jestem w stanie odpowiedzieć ale na część tak:
NFC - nie ma (dziwne bo jego uboższa wersja czyli N3 już posiada NFC)
Żyroskop - posiada.
Na pozostałe pytania nie znam odpowiedzi

Trochę z innej beczki ale dalej o Kingzone N3 plus - moje spostrzeżenia:
1) Bateria trochę słaba - nie sądzę aby miała 2800 pojemności - prędzej coś w okolicach 2000-2300 (zresztą recenzje to potwierdzają) - chyba że jest słaba optymalizacja poboru energii w tym telefonie i tak szybko zarzynają go aplikacje (po 1h gry w dungeon huntera 5 załatwiłem baterię ze 100% do 48%. Jasność ekranu dałem na minimumm, wifi wyłączone, dźwięk na słuchawkach, inne procesy ubite, transmisja 4G (LTE)),
2) Układ graficzny pod obciążeniem się mocno grzeje - musiałem wyłączyć Dungeon Huntera po tej jednej godzinie gry bo telefon był już praktycznie gorący i ciężko było go utrzymać. Zresztą przy tej temperaturze do jakiej się nagrzał zaczął już robić artefakty. Nagrzał się w górnej części głównie a nie dolnej (czyli to nie bateria się grzeje),
3) GPS - średni, pod chmurką bardzo szybko łapie fixa i jest dosyć precyzyjny. W budynku wcale mi nie złapał a w pociągu chyba z 5 minut łapał fixa.
4) Nagrywanie dźwięku - lipa po całości, już przy głośniejszych dźwiękach gitar robi się sam szum w nagraniu nie mówiąc już co się dzieje jak wejdzie perkusja - tutaj jedynie iphone nagrywał idealnie (niezależnie ile i jakich instrumentów naraz grało, włącznie z perkusją i przesterowanymi gitarami), Sony Xperia z2 i samsung galaxy s4 radziły sobie jeszcze z samymi gitarami ale perkusja już zabijała całość (totalny szum w nagraniu). Kingzone nadaje się do nagrywania niezbyt głośnego jednego instrumentu lub samego głosu.
Megamas
 
Posty: 21
Dołączył(a): 5 sty 2015, o 19:07
Pochwały: 2
Telefon:: Xiaomi Hongmi 1s

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nowości



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość