• Reklama

KingSing S2 recenzja, test klona LG G3

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: KingSing S2 recenzja, test klona LG G3

Postprzez elephant_ml » sobota, 1 listopada 2014, 01:14

A ja (a raczej żona) mam problem z tym telefonem. Przedwczoraj do mnie wreszcie dotarł z Zabrza. Wczoraj przerzuciłem karty z nokii i postawiłem w nim podstawowe rzeczy. Nie było czasu na kosmetykę. Dzisiaj do niej dzwoniłem z pracy 2 razy i za każdym razem ledwo co rozumiałem. Swój telefon musiałem pogłośnić prawie na max. Tyle że wtedy ona siebie słyszy. Poza tym cały czas ja w słuchawce mam szum.
Czy to wina softu, czy raczej uwalony głośnik? Czy aktualizacja oprogramowania może coś poprawić? Do Chin to raczej nie będę odsyłać do naprawy.

Wysłane z mojego GT-I9300 / Freelander i20 przy użyciu Tapatalka
----------------

Marcin
elephant_ml
 
Posty: 113
Dołączył(a): piątek, 5 października 2012, 21:03
Lokalizacja: małopolska
Pochwały: 2

Reklama

en.001phone.cn=

Re: KingSing S2 recenzja, test klona LG G3

Postprzez shadow522 » niedziela, 9 listopada 2014, 00:08

Mam pytanie do użytkowników kinsinga jak bateria i ogólnie Soft jak chodzi po kilku tygodniach użytkowania, czy jesteście zadowoleni z telefonu?
shadow522
 
Posty: 133
Dołączył(a): piątek, 28 marca 2014, 17:06

Re: KingSing S2 recenzja, test klona LG G3

Postprzez Emilzaj89 » środa, 12 listopada 2014, 20:58

Ja użytkuje już drugi tydzień i jak na razie jestem z niego zadowolony, wizualnie jakość wykonania mile zaskakuje jak na telefon za nie wiele ponad 300zł. Jedynie cichutkie skrzypienie po naciśnięciu na tylną obudowę może irytować ale problem rozwiązałem podkładając kawałek papieru pod klapkę. Bateria przyzwoicie nawet, przy umiarkowanym użytkowaniu (sms,tel, sprawdzenie meila od czasu do czasu, facebook msg) potrafi wytrzymać 2 dni, u mnie w praktyce wygląda to tak że po odłączeniu rano wieczorem mam 65-75% baterii i ładuje go przez noc. Soft też całkiem spoko, odbieranie połączeń gestem to super sprawa, działa świetnie (pracuje w rękawiczkach więc bardzo się przydaje)
Emilzaj89
 
Posty: 3
Dołączył(a): czwartek, 2 października 2014, 16:36

Re: KingSing S2 recenzja, test klona LG G3

Postprzez victor44 » środa, 12 listopada 2014, 21:29

ja sie pozbylem go po tygodniu, wady to aparat zdjecia tragiczne nie wspomne o filmach, bateria cieniutka, po zaladowaniu za chwile 80% tylko zostalo, glosnosc pozostawia tez wiele do zyczenia... jak za 300-400 zl nie mozna wymagac wiecej, zasieg wifi nie za dobry na doogee 550 w tym samym miejscu 1 kreska dg 550 - 3 kreski, wyswietlacz w miare ale szalu nie ma. Jednak za ta kwote powtarzam w sam raz choc ja powiedzialem mu dosc po kilku dniach uzytkowania...
victor44
AKTYWNY
 
Posty: 261
Dołączył(a): czwartek, 19 grudnia 2013, 17:11
Pochwały: 9

Re: KingSing S2 recenzja, test klona LG G3

Postprzez shadow522 » czwartek, 13 listopada 2014, 00:04

Wczoraj zamówiłem także już za późno ale cena nie duża to jak będzie lipa myślę że spokojnie się sprzeda zamówiłem jeszcze thl t6 pro także popatrz e czy zostawić jiayu g2f czy coś z tych wybrać wymiarami mój mi pasuje ale ramki mógłby mieć mniejsze takie jak kingsing.
shadow522
 
Posty: 133
Dołączył(a): piątek, 28 marca 2014, 17:06

Re: KingSing S2 recenzja, test klona LG G3

Postprzez skretch » piątek, 28 listopada 2014, 23:03

Mam do wszystkich którzy posiadają ten smartfon pytanie. Czy znaleźliście na nim jakieś wirusy?
Zaraz po zakupie zainstalowałem na nim CM Security i moim oczom ukazały się takie oto rezultaty (Bardzo proszę o sprawdzenie i odpowiedz czy to aby nie mój egzemplarz jest taki):
Screenshot_2014-11-28-20-53-04.png
Screenshot_2014-11-28-20-53-04.png (167.68 KiB) Przeglądane 488 razy

Screenshot_2014-11-28-20-53-12.png
Screenshot_2014-11-28-20-53-12.png (128.13 KiB) Przeglądane 488 razy
skretch
 
Posty: 1
Dołączył(a): piątek, 28 listopada 2014, 22:55

Re: KingSing S2 recenzja, test klona LG G3

Postprzez majkel_94 » sobota, 29 listopada 2014, 01:04

Polecam słownik języka angielskiego...

To są luki w Androidzie, za których pomocą hacker może wymazać Ci pamięć telefonu i inne takie... a nie wirusy na fonie :P
Avatar użytkownika
majkel_94
VIP
 
Posty: 1018
Dołączył(a): czwartek, 17 lipca 2014, 13:05
Lokalizacja: Katowice
Pochwały: 18

Re: KingSing S2 recenzja, test klona LG G3

Postprzez kita » poniedziałek, 1 grudnia 2014, 12:20

Jeżeli ktoś jest zainteresowany to mam na sprzedaż nowy, świeżo sprowadzony egzemplarz w kolorze czarnym za 420 zł plus wysyłka - zdjęcia i oferta tu - kingsing-s2-nowy-kilka-godzin-przebiegu-t13837.html
jakieś tam zachodnie wynalazki > KingSing S2 > Doogee DG580 Kissme > Doogee DG850 Hitman > Elephone P6000 > Meizu M2 Note
-----
Pomogłem? Kliknij plusik!
Avatar użytkownika
kita
 
Posty: 105
Dołączył(a): niedziela, 21 września 2014, 16:59
Pochwały: 3

Re: KingSing S2 recenzja, test klona LG G3

Postprzez grzejnik olejowy » wtorek, 2 grudnia 2014, 11:22

i tam powinna zostać.

Dostaliście w zestawie folię na ekran ?
grzejnik olejowy
 
Posty: 59
Dołączył(a): niedziela, 28 września 2014, 12:27
Lokalizacja: Lublin
Pochwały: 2

Re: KingSing S2 recenzja, test klona LG G3

Postprzez victor44 » wtorek, 2 grudnia 2014, 20:37

naklejona i dodatkowa folia w komplecie
victor44
AKTYWNY
 
Posty: 261
Dołączył(a): czwartek, 19 grudnia 2013, 17:11
Pochwały: 9

Re: KingSing S2 recenzja, test klona LG G3

Postprzez Qskladak » środa, 18 lutego 2015, 20:48

Witam.
Czy ktos z posiadaczy ma podobny problem. Mianowicie co jakis czas w koło wyswietlacza robi sie taka jakby ramka mocniej podswietlona i delikatnie rozmazana i po pewnym czasie wraca do normy.
A moze ktos ma jakis sprawdzony dobrze działajacy rom ktory poleca??
Qskladak
 
Posty: 10
Dołączył(a): środa, 9 lipca 2014, 17:03

Poprzednia strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama