• Reklama

KingSing S2 recenzja, test klona LG G3

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: KingSing S2 recenzja, test klona LG G3

Postprzez shog » środa, 1 października 2014, 22:55

Pisalem wczoraj, niestety narazie zero odzewu, swieto?
shog
 
Posty: 48
Dołączył(a): sobota, 27 kwietnia 2013, 12:33

Reklama

en.001phone.cn=

Re: KingSing S2 recenzja, test klona LG G3

Postprzez Daro86 » środa, 1 października 2014, 23:43

Właśnie też napisałem do Gearbest na support center i czekam na odpowiedz zobaczymy co odpiszą, a to że święto mają to już swoją drogą:/
Daro86
 
Posty: 19
Dołączył(a): poniedziałek, 29 września 2014, 15:11

Re: KingSing S2 recenzja, test klona LG G3

Postprzez elephant_ml » środa, 1 października 2014, 23:55

Święto i moim w 1949deal się udzieliło :-)
Żadnego odzewu na moje pytanie o wysłanie telefonu.
Aczkolwiek też jeszcze nigdzie nie widać paczki w trackingu. Sprawdzam na stronie SG Post i aplikacjami TrackPack i 17track.
Ale zbytnio się nie stresuje, bo raz już tak sprawdzałem co godzinę jak mi szedł obecny telefon i nie pojawił się w żadnej z nich, a dopiero na stronie poczty polskiej jak już był w Warszawie. Wtedy szedł koło 12 dni.

Wysłane z mojego GT-I9300 / Freelander i20 przy użyciu Tapatalka
----------------

Marcin
elephant_ml
 
Posty: 113
Dołączył(a): piątek, 5 października 2012, 21:03
Lokalizacja: małopolska
Pochwały: 2

Re: KingSing S2 recenzja, test klona LG G3

Postprzez marx » czwartek, 2 października 2014, 00:01

shog napisał(a):orientujecie się czy gearbest wysyła paczki jako gift?


Wysyła.

a teraz jest taka fajna promocja , do kupienia multitool za 0.01$ z przesyłką, trzeba użyć kodu tightarse1000 i być zalogowanym
http://www.gearbest.com/survival-emerge ... 16234.html
marx
Administrator
 
Posty: 5962
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 191

Re: KingSing S2 recenzja, test klona LG G3

Postprzez Daro86 » czwartek, 2 października 2014, 00:35

elephant_ml napisał(a):
Ale zbytnio się nie stresuje, bo raz już tak sprawdzałem co godzinę jak mi szedł obecny telefon i nie pojawił się w żadnej z nich, a dopiero na stronie poczty polskiej jak już był w Warszawie. Wtedy szedł koło 12 dni.



To całkiem spoko jak na Sg to nawet szybko Ci doszedł, stres jak stres ale skoro już raz tak miałeś tylko kwestia czy fizycznie juz wysłali to co zamówiłeś, ciekawy jestem czy mi cokolwiek odpiszą z tego support center na GB w ciągu 24H? dowiem sie pewnie jutro :P
Daro86
 
Posty: 19
Dołączył(a): poniedziałek, 29 września 2014, 15:11

Re: Odp: KingSing S2 recenzja, test klona LG G3

Postprzez elephant_ml » czwartek, 2 października 2014, 00:59

marxxx napisał(a):
shog napisał(a):orientujecie się czy gearbest wysyła paczki jako gift?


Wysyła.

a teraz jest taka fajna promocja , do kupienia multitool za 0.01$ z przesyłką, trzeba użyć kodu tightarse1000 i być zalogowanym
http://www.gearbest.com/survival-emerge ... 16234.html

Kupiłem toto chociaż nawet nie wiem po co :-)
Wzięło mi całe cztery grosze z PayPal.

Wysłane z mojego GT-I9300 / Freelander i20 przy użyciu Tapatalka
----------------

Marcin
elephant_ml
 
Posty: 113
Dołączył(a): piątek, 5 października 2012, 21:03
Lokalizacja: małopolska
Pochwały: 2

Re: KingSing S2 recenzja, test klona LG G3

Postprzez hellhammer » czwartek, 2 października 2014, 10:10

shog napisał(a):orientujecie się czy gearbest wysyła paczki jako gift?

a co to za roznica? Już ten myk z tym nie działa. Czy masz wpisane jako gift i zaniżna wartość czy wpisane wartość prawdziwa i wpisane phone istnieje rownie takie smao wysokie ryzko dostania vat. Widze dalej wierzycie w cudowna moc napisu gift :D myślisz ze celnicy sa tacy glupi i tysiące paczek rpzychadzacych jako gift do Pl to naprawdę prezenty :D? Ze polowa Polaków ma tam rodzine czy co :D?
hellhammer
VIP
 
Posty: 1437
Dołączył(a): piątek, 4 lipca 2014, 13:25
Pochwały: 25

Re: KingSing S2 recenzja, test klona LG G3

Postprzez shog » czwartek, 2 października 2014, 10:19

Szansa zawsze jakaś jest, prędzej zatrzymają paczkę z zadeklarowaną wartością 110 niż np 30 ...
shog
 
Posty: 48
Dołączył(a): sobota, 27 kwietnia 2013, 12:33

Re: KingSing S2 recenzja, test klona LG G3

Postprzez hellhammer » czwartek, 2 października 2014, 10:23

shog napisał(a):Szansa zawsze jakaś jest, prędzej zatrzymają paczkę z zadeklarowaną wartością 110 niż np 30 ...

Bzdura!! ZSam miałem kilka razy tak ze paczki z napisem gift i wartoscia 14-20$ zatrzymali i dowalili vat a paczki z wartoscia 140-200$ i napisem phone przeszly bez. Także MIT NAD MITY. Naprawde naiwnie wierzszy ze celnicy nie wiedza co to jest :D?
hellhammer
VIP
 
Posty: 1437
Dołączył(a): piątek, 4 lipca 2014, 13:25
Pochwały: 25

Re: KingSing S2 recenzja, test klona LG G3

Postprzez shog » czwartek, 2 października 2014, 10:27

oj tam oj tam ;) dziś chyba zamówie ten telefonik :) a celnicy zatrzymują zacytuję panią celnik: "te paczki które nam się spodobają ;)"
shog
 
Posty: 48
Dołączył(a): sobota, 27 kwietnia 2013, 12:33

Re: KingSing S2 recenzja, test klona LG G3

Postprzez hellhammer » czwartek, 2 października 2014, 10:29

shog napisał(a):oj tam oj tam ;) dziś chyba zamówie ten telefonik :) a celnicy zatrzymują zacytuję panią celnik: "te paczki które nam się spodobają ;)"

No dokładnie, wszytsko zelży od Twojego szczęścia i nadgorliwości clenika, jego humoru i planu jaki ma wyrobić a nie od napisu gift :D :P
hellhammer
VIP
 
Posty: 1437
Dołączył(a): piątek, 4 lipca 2014, 13:25
Pochwały: 25

Re: KingSing S2 recenzja, test klona LG G3

Postprzez elephant_ml » czwartek, 2 października 2014, 11:32

Pytania o pakowanie, deklaracje kwoty i gift czy nie, to powinny być od razu kasowane. Nic to nie wnosi a jedynie rozpisują się z jednej strony osoby chcące "oszczędzić" a z drugiej te co im się wydaje że wiedzą jak to zrobić.
Kupując w Chinach to i tak człowiek oszczędza, a jeśli nawet nie, to i tak kupuje coś czego nie ma u nas. Każdy powinien sobie w koszt całkowity wyliczyć VAT, a jak nam go nie doliczą, to się można co najwyżej miło zdziwić.
Chińczycy i bez proszenia się zawsze zaniżają wartość i klepią na nalepce gift. Pierwszy raz tego nie robią, w przeciwieństwie do wielu z nas.
Ja jak do tej pory ani razu nie zapłaciłem VATu za telefony i tablety (pomijam drobne szpeje) i nigdy jakoś specjalnie nie cudowałem z wybieraniem przewoźnika czy pisaniem co ma mi napisać sprzedawca. Uważanie że taki czy inny zapis na deklaracji powstrzyma cennika przed sprawdzeniem paczki to naprawdę traktowanie ich jak kompletnych idiotów. Przecież mają skanery i widzą co jest w środku.
Przepraszam, że trochę długo i średnio na temat, ale ile razy wchodzę poczytać coś o jakimś telefonie to co chwila posty o tym "jak przechytrzyć celnika".

A żeby coś na temat to mojego KingSinga nadal nigdzie nie widać.

Wysłane z mojego GT-I9300 / Freelander i20 przy użyciu Tapatalka

Autor postu otrzymał pochwałę
----------------

Marcin
elephant_ml
 
Posty: 113
Dołączył(a): piątek, 5 października 2012, 21:03
Lokalizacja: małopolska
Pochwały: 2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama