• Reklama

[zakupy] kilka tematów, kilka pytań

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Postprzez paparacco » 5 lis 2012, o 17:04

marxxx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Czy są aż tak mało popularne? Hmmm ostatnio się coraz bardziej upowszechniają. Jest na nie spory popyt.

Moja recenzja Stara i9220 MTK6575 i 6577 była raczej negatywna. Pisałem o tym na innym forum. Szczerze nie polecam tego telefonu. Wieczorem założę nowy wątek dot. w/w modelu w którym opiszę każdy detal. Następnie jak tylko dojdzie do mnie Hero to opiszę go w kolejnym wątku.

[ Dodano: 2012-11-05, 15:10 ]
bumbum napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Te telefony nie posiadają Androida. Są oparte na WM6. W tym systemie jest zupełnie inne zarządzanie pamięcią RAM.
paparacco
 
Posty: 42
Dołączył(a): 28 wrz 2012, o 12:49
Lokalizacja: z kątowni

Reklama

Postprzez bumbum » 5 lis 2012, o 17:44

paparacco napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

xperia x8-168mb RAMu i android
LG GT540 jest 256MB RAMu i tez android.
Duza większość ma 512mb, tych z nizszej półki do ok. 1000pln
Za N9330 dałem 615pln wiec 512mb RAMu to spoko patrzac na reszte parametrów.
Czekam na Xiaomi Mi A1
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1255
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29
Telefon:: brak (czekam)

Postprzez qkiz_xt » 5 lis 2012, o 21:56

bumbum napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

mam laptopa 15,4 cala i rozdzielczosć 1280x800 i jak myslisz, razi po oczach? Ten co piszesz ma 3 razy mniejszy ekran, wiec wprost proporcjonalnie musiał by miec 480x280 aby rozdzielczoscia dorównał do laptopa a ma znacznie więcej. No chyba ze bedziesz przez lupe pikseli szukał.
512 ramu to nie tak mało, wszystko zalezy od systemu jak zarzadza pamiecia RAM.
Dla przykładu takie fony jak HTC Hermes -64mb ramu
HTC Diamond -192mb
I jakos nikomu to nie przeszkadzało.

Poczekaj jakies 2 tygodnie jak dojdzie mój [hide]
http://www.aliexpress.com/item/Free-shi ... 03601.html[/hide]
taki sam jak ten z linku.
Wtedy dokładnie Ci opisze co i jak.

W takim razie czekam na info bo widzę że kupiłeś dokładnie ten telefon u tego samego dostawcy... Nie wiem czy się nie skuszę wcześniej. Rozmawiałem ze sprzedawcą i na wszystkie pytania odpowiada bardzo szybko. Noty też nie najgorsze. Nie boisz się wielkości?
Co do rozdzielczości to nie o to chodzi żeby porównywać do monitorów komputera. Akurat doskonale wiem jakie mają rozdzielczości i jak to się przekłada na jakość. Zauważ że z telefonu korzystasz z mniejszej odległości więc piksele są bardziej widoczne. Zbliż się do ekranu a zobaczysz o czym mówię...
Druga sprawa to większa rozdzielczość=więcej "zobaczysz" na raz na ekranie: np. fajne do internetu. Czy przy 5.5" przesuwanie stron internetowych żeby przeczytać cokolwiek nie będzie uciążliwe?

[ Dodano: 2012-11-05, 20:27 ]
annagrecka napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Popieram w 100% bo widzę że na tym forum są tylko pytania i czasem odpowiedzi ale nigdy konkretne...
Wydanie 600zł na chińską zabawkę to nie mało myślę... Zwłaszcza że ściągamy z drugiej strony świata więc o gwarancji tak naprawdę możemy zapomnieć... Czy nie lepiej np. dopłacić za "formowego" smartphona z 24miesięczną GW, wsparciem technicznym no i natychmiastową przesyłką.
Ja mimo wszystko myślę o zakupie chińskiego gdyż są same w sobie takie inne niekoniecznie muszą być podobne do telefonu znanego producenta. Tylko jak się to sprawuje?
qkiz_xt
 
Posty: 113
Dołączył(a): 19 paź 2012, o 23:52
Pochwały: 1
Telefon:: STAR

Postprzez annagrecka » 5 lis 2012, o 22:33

Hej!
Cały czas się zastanawiam na sensem kupowania czegoś w stylu modelu i9300 Plus jako klona Samsunga Galaxy SIII.
Nigdy nie miałem telefonu z dwoma kartami SIM. Jakie macie z tym doświadczenia? Nie gubi zasięgu poza dużymi skupiskami nadajników? Jak wpływa na pobór energii?
annagrecka
 
Posty: 5
Dołączył(a): 4 lis 2012, o 13:36
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez bumbum » 5 lis 2012, o 22:49

qkiz_xt napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie no ja kupiłem u tego sprzedawcy[hide] http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 08400.html[/hide]
Ostatnio edytowano 5 lis 2012, o 23:29 przez bumbum, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1255
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29
Telefon:: brak (czekam)

Postprzez qkiz_xt » 5 lis 2012, o 23:03

bumbum napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie no ja kupiłem u tego sprzedawcy http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 08400.html

No to wcześniej dałeś złego linka.
Kupowałeś już wcześniej u tego sprzedawcy? Widzę że noty jeszcze lepsze. Za 199.99$ czy na inną cenę się załapałeś?
I z czystej ciekawości: jaki kolor? ;)
Ostatnio edytowano 5 lis 2012, o 23:11 przez qkiz_xt, łącznie edytowano 1 raz
qkiz_xt
 
Posty: 113
Dołączył(a): 19 paź 2012, o 23:52
Pochwały: 1
Telefon:: STAR

Postprzez bumbum » 5 lis 2012, o 23:10

Link podałem poglądowo wczesniej .
Kupiłem za 189usd bo miał wtedy taniej, ale poczta HK zakazała wysyłek baterii i akumulatorów i musiał wysyłac przez Singpost, a ten jest drozszy. Mi się udało i nie doliczył mi za wysyłkę i dodał jeszcze sceen protector gratis.
Wziąłem biały bo na czarny musiałbym czekac dodatkowe 2 tygodnie. Gość na tyle uczciwy ze poinformował mnie o tym a nie jak inni sprzedaja cos czego nie mają na magazynie. To mój pierwszy zakup, ale ciagle zasypuje sprzedawce pytaniami i zawsze bardzo miło odpowiada. Kontakt na skype, siedzi praktycznie cały dzień.
Przesyłkę kontroluje cały czas na[hide] http://www.singpost.com/index.php?quickTool=PostalCode[/hide] ,
Jak chcesz mozesz zerknąć RF107513055SG, to mój numer trackingu.
Polecam jeszcze sprzedawce XMAN, duzo kolesi z naszego allegro się u niego zaopatruje. Wiem bo przeprowadziłem małe śledztwo :P
Tez bardzo miły w kontakcie, rozmawiałem z nim i ma tez na stanie N9330.
Ostatnio edytowano 5 lis 2012, o 23:29 przez bumbum, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1255
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29
Telefon:: brak (czekam)

Postprzez qkiz_xt » 6 lis 2012, o 00:38

a jak odnaleźć tego xman? Może jakiś link? Dopiero zaczynam przygode z ali...

[ Dodano: 2012-11-06, 00:01 ]
Znalazłem go ale telefonu u niego już nie...
qkiz_xt
 
Posty: 113
Dołączył(a): 19 paź 2012, o 23:52
Pochwały: 1
Telefon:: STAR

Postprzez LukC » 6 lis 2012, o 10:15

annagrecka napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Zasięg jest wszędzie ok, co do poboru energii to jest oczywiście wyższy. Ja używam sim2 pod darmowy transfer z Aero2 :-P
Avatar użytkownika
LukC
AKTYWNY
 
Posty: 714
Dołączył(a): 22 lis 2011, o 11:51
Lokalizacja: Underworld
Pochwały: 10
Telefon:: Mi5 Pro
ROM: MIUI 8

Postprzez qkiz_xt » 6 lis 2012, o 14:44

LukC napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Zasięg jest wszędzie ok, co do poboru energii to jest oczywiście wyższy. Ja używam sim2 pod darmowy transfer z Aero2 :-P

W ten sposób rodzi się kolejne pytanie...czy N9330 obsłuży AERO2?
Jeśli nie to możesz dać linka do konkretnej i9300 Plus (bo jest ich masa) który to obsłuży?
qkiz_xt
 
Posty: 113
Dołączył(a): 19 paź 2012, o 23:52
Pochwały: 1
Telefon:: STAR
Góra

Postprzez LukC » 6 lis 2012, o 15:19

qkiz_xt napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Zasięg jest wszędzie ok, co do poboru energii to jest oczywiście wyższy. Ja używam sim2 pod darmowy transfer z Aero2 :-P

W ten sposób rodzi się kolejne pytanie...czy N9330 obsłuży AERO2?
Jeśli nie to możesz dać linka do konkretnej i9300 Plus (bo jest ich masa) który to obsłuży?


Z tego co wiem to raczej 900Mhz nie obsługuje, tylko 2100Mhz :-?
Avatar użytkownika
LukC
AKTYWNY
 
Posty: 714
Dołączył(a): 22 lis 2011, o 11:51
Lokalizacja: Underworld
Pochwały: 10
Telefon:: Mi5 Pro
ROM: MIUI 8
Góra

Postprzez qkiz_xt » 6 lis 2012, o 16:06

LukC napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Zasięg jest wszędzie ok, co do poboru energii to jest oczywiście wyższy. Ja używam sim2 pod darmowy transfer z Aero2 :-P

W ten sposób rodzi się kolejne pytanie...czy N9330 obsłuży AERO2?
Jeśli nie to możesz dać linka do konkretnej i9300 Plus (bo jest ich masa) który to obsłuży?


Z tego co wiem to raczej 900Mhz nie obsługuje, tylko 2100Mhz :-?

To możesz dać linka na model który Ty zakupiłeś?
qkiz_xt
 
Posty: 113
Dołączył(a): 19 paź 2012, o 23:52
Pochwały: 1
Telefon:: STAR
Góra

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość