• Reklama

K920 vibe z2 pro

Na forum Lenovo znajdziesz informacje jak zmienić ROM, ROOT, uzyskasz pomoc, przeczytasz opinie o o Lenovo S650, Lenovo S660, Lenovo A850, Lenovo s820, Lenovo P760, Lenovo K900, Lenovo vibe X, K910

K920 vibe z2 pro

Postprzez abrus » czwartek, 14 lipca 2016, 16:36

Czy ktos moze w miare dokladnie napisac jak zmienic w tym modelu "chinskiego" androida na androida 6 PL?? Albo link do jakiegos sensownego opisu bo nic nie znalazlem
abrus
 
Posty: 2
Dołączył(a): niedziela, 15 grudnia 2013, 00:16

Reklama

Re: K920 vibe z2 pro

Postprzez fake4r » czwartek, 14 lipca 2016, 16:39

http://www.needrom.com/category/lenovo/serial-k/k920/
Tu masz romy + tutki. Może coś znajdziesz, ale do 6.0 chyba nie ma romu na ten model, przynajmniej tu. Może coś u ruskich na 4pda by było...
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5620
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 189

Re: K920 vibe z2 pro

Postprzez abrus » czwartek, 14 lipca 2016, 17:06

Na allegro sprzedaja z 6 wiec gdzies pewnie jest
abrus
 
Posty: 2
Dołączył(a): niedziela, 15 grudnia 2013, 00:16

Re: K920 vibe z2 pro

Postprzez Carburator » czwartek, 29 września 2016, 20:13

Żona ma taki telefon. Z tyłu obudowy widać że była to wersja "chińczyk", jednak teraz ma wgrany system ROW (cm-13.0-20160921-NIGHTLY-kingdom_row). Android 6.0.1.
Opcje systemowe są spolszczone, generalnie działa wszystko jak należy. Z jednym wyjątkiem: cholernie faluje zasięg - od 0 do maxa. Nie wiem czy nie jest to np. wina wgranego modemu? Jakieś rady? Z androidem jakoś sobie radzę, jednak nie jestem w tym super biegły...
Telefon jest zrootowany.
Carburator
 
Posty: 8
Dołączył(a): piątek, 4 września 2015, 21:39

Re: K920 vibe z2 pro

Postprzez Kamlos » wtorek, 11 października 2016, 01:11

Carburator wszędzie faluje zasięg? Falowanie zasięgu spowodowane jest prawdopodobnie tym, że telefon nie wspiera zakresu 900Mhz w trybie 3G. W większych miejscowościach zasięg będzie OK, w mniejszych telefon może się przełączać z trybu 3G na 2G i na odwrót lub działać tylko w 2G.
Kamlos
 
Posty: 10
Dołączył(a): piątek, 30 września 2016, 01:11


Powrót do Lenovo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama