• Reklama

Jiayu wariujący wyświetlacz + brak dotyku

Jiayu wariujący wyświetlacz + brak dotyku

Postprzez Lukaz » poniedziałek, 29 grudnia 2014, 12:43

Witam

Mam problem z Jiayu G2F. Robiłem test kilku ROMów i po instalacji jednego z nich zaczął się problem z dotykiem. Przestał regować, dolne przyciski również. Do tego na ekranie wygląda to tak jak by ktoś dotykał ekran ale telefon jest nieruszany. Próbowałem zmieniać romy, wrócic do stockowego ale bez zmian :/ Na każdym jest to samo. Telefon nie zaliczył żadnego upadku. Może, ktos miał podobny problem.
Lukaz
 
Posty: 6
Dołączył(a): środa, 17 grudnia 2014, 15:03

Reklama

Re: Jiayu wariujący wyświetlacz + brak dotyku

Postprzez Lukaz » poniedziałek, 29 grudnia 2014, 17:13

Problem jest podobny jak tutaj https://www.youtube.com/watch?v=5qcedesSGYk tylko, że u mnie praktycznie dotyk nie reaguje.
Lukaz
 
Posty: 6
Dołączył(a): środa, 17 grudnia 2014, 15:03

Re: Jiayu wariujący wyświetlacz + brak dotyku

Postprzez kaka212121 » wtorek, 30 grudnia 2014, 16:48

Mam bardzo podobny problem w tym samym telefonie co koledze. Tylko że u mnie telefon na dotyk reaguje ale niestety po jakimś czasie ekran żyje własnym życiem, same włączają się aplikacje, wchodzi w ustawienia, aparat, w kontakty, potrafi nawet zadzwonić, tylko jak zablokuję ekran i odblokuję wtedy jest wszystko ok, ale i tak po jakimś czasie jak piszę np sms znów się sytuacja powtarza i ekran wariuje jak by ktoś go dotykał. Więc widzę że nie tylko u mnie jest taki przypadek. Ktoś miał podobny problem i się z nim jakoś uporał? Pozdrawiam :)
kaka212121
 
Posty: 27
Dołączył(a): wtorek, 21 października 2014, 02:22

Re: Jiayu wariujący wyświetlacz + brak dotyku

Postprzez Lukaz » poniedziałek, 19 stycznia 2015, 10:03

Po miesiącu walki udało mi sie przywrócić ekran do sprawności :)
Zainstalowałem rom SM219_W_FWVGA_JY_CN_REDUCE_V0.7.4_S0522 , przez SP Flash Tool metodą Firmware Upgrade.
Tak naprawdę najważniejszy jest plik boot.img.
Mój telefon nie dość, że miał problem z dotykiem to ostatecznie kompletnie umarł. Ale udało się go wskrzesić i usunąć "ghostouch"
Lukaz
 
Posty: 6
Dołączył(a): środa, 17 grudnia 2014, 15:03


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama