• Reklama

Jiayu S3S- nie działa pakiet danych

Jiayu S3S- nie działa pakiet danych

Postprzez neverdie1111 » niedziela, 15 maja 2016, 12:57

Witam. Ostatnio zmieniłem softa, ponieważ miałem problemy z telefonem- nie działał sklep google play. Teraz działa mi wszystko oprócz pakietu danych- sieć łapie zasięg, ale internet nie działa. Czym może to być spowodowane? Bardzo proszę o pomoc.
neverdie1111
 
Posty: 21
Dołączył(a): poniedziałek, 10 sierpnia 2015, 12:15

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Jiayu S3S- nie działa pakiet danych

Postprzez saperq » niedziela, 15 maja 2016, 13:03

Ustaw APN-y.
Tym razem w drodze Xiaomi Redmi Pro :-)
Zobacz moje OLX
saperq
VIP
 
Posty: 839
Dołączył(a): czwartek, 8 maja 2014, 22:36
Pochwały: 29

Re: Jiayu S3S- nie działa pakiet danych

Postprzez neverdie1111 » niedziela, 15 maja 2016, 13:07

Próbowałem, ale nie wiem do końca jak. Jestem w Play'u i konfiguracja podana na tej stronie: http://www.play.pl/pomoc/pomoc-technicz ... -telefonu/
różni się od tego, co mam w telefonie w ustawieniach "Punkty dostępowe". Nie mam np. czegoś takiego jak "numer dostępowy"
neverdie1111
 
Posty: 21
Dołączył(a): poniedziałek, 10 sierpnia 2015, 12:15

Re: Jiayu S3S- nie działa pakiet danych

Postprzez woody » niedziela, 15 maja 2016, 13:18

To nie pisz numeru dostępowego:
Transmisja danych - Internet (APN Internet)
punkt dostępu (apn): internet
numer dostępowy:
nazwa użytkownika: brak
hasło: brak
dns: dynamiczny

Po ustawieniu uruchom telefon ponownie.
Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
woody
VIP
 
Posty: 1039
Dołączył(a): piątek, 2 maja 2014, 20:12
Pochwały: 16

Re: Jiayu S3S- nie działa pakiet danych

Postprzez neverdie1111 » niedziela, 15 maja 2016, 13:25

tego "dns" też nie mam, hasło oraz nazwa mam "nie ustawiono", a "APN" -internet
od góry mam:
Nazwa: Play
APN: internet
Typ APN: default,supl
Proxy: Nie ustawiono
Port: Nie ustawiono
Nazwa użytkownika: Nie ustawiono
Hasło: Nie ustawiono
Serwer: Nie ustawiono
MMSC: Nie ustawiono
Proxy dla MMS: Nie ustawiono
MCC: 260
MNC: 06
Typ uwierzytelniania: PAP lub CHAP
Protokół APN: IPv4
Protokół APN podczas roamingu: IPv4
Włącz/wyłącz APN: APN włączona
Nośnik: nie określono
TYP MVNO: Brak
Wartość MVNO: Nie ustawiono
neverdie1111
 
Posty: 21
Dołączył(a): poniedziałek, 10 sierpnia 2015, 12:15

Re: Jiayu S3S- nie działa pakiet danych

Postprzez woody » niedziela, 15 maja 2016, 13:47

Nazwa:P4 Internet
APN: internet
Typ APN: default,supl
MCC: 260
MNC: 06
Protokół APN: IPv4
Typ uwierzytelniania: jak możesz to nic nie zaznaczaj

Myślę że jak zmienisz dane w Nazwa: z Play na P4 Internet to powinno już pomóc.
Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
woody
VIP
 
Posty: 1039
Dołączył(a): piątek, 2 maja 2014, 20:12
Pochwały: 16

Re: Jiayu S3S- nie działa pakiet danych

Postprzez neverdie1111 » niedziela, 15 maja 2016, 13:59

Zmieniłem wszystko tak jak powiedziałeś i zresetowałem telefon. Niestety bez zmian- internet caly czas nie działa ;/
neverdie1111
 
Posty: 21
Dołączył(a): poniedziałek, 10 sierpnia 2015, 12:15

Re: Jiayu S3S- nie działa pakiet danych

Postprzez woody » niedziela, 15 maja 2016, 14:02

Masz tam wszystko po włączane , przesył danych , roaming?
Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
woody
VIP
 
Posty: 1039
Dołączył(a): piątek, 2 maja 2014, 20:12
Pochwały: 16

Re: Jiayu S3S- nie działa pakiet danych

Postprzez neverdie1111 » niedziela, 15 maja 2016, 14:06

tak, zarówno przesyłanie danych jak i roaming włączony
neverdie1111
 
Posty: 21
Dołączył(a): poniedziałek, 10 sierpnia 2015, 12:15

Re: Jiayu S3S- nie działa pakiet danych

Postprzez woody » niedziela, 15 maja 2016, 14:10

To jak możesz przywróć go do ustawień fabrycznych i jak coś ustaw jeszcze raz.
Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
woody
VIP
 
Posty: 1039
Dołączył(a): piątek, 2 maja 2014, 20:12
Pochwały: 16

Re: Jiayu S3S- nie działa pakiet danych

Postprzez Zyga » niedziela, 15 maja 2016, 14:14

Włóż inną kartę, najlepiej innego operatora.... włącz telefon niech sie skonfiguruje lub nie może być nawet nie aktywna karta. Następnie wyłącz włoż swoją kartę z play... Play powinien automatycznie podesłać sms-y z konfiguracją należy tylko zaakceptować ustawienia...
Jeśli nie chce się tobie czytać FAQ-a lub poszukać odpowiedzi w poprzednich wątkach, koniecznie zadaj pytanie... ;-) A jeśli masz lenia, daj numer znajdę przesyłkę
Avatar użytkownika
Zyga
 
Posty: 121
Dołączył(a): środa, 4 czerwca 2014, 11:13
Lokalizacja: Le-wo
Pochwały: 3

Re: Jiayu S3S- nie działa pakiet danych

Postprzez neverdie1111 » niedziela, 15 maja 2016, 14:36

Ani to ani to nic nie dało, zaden SMS nie przyszedł. Co do tego smsa to wysłałem o treści Play na 9999, aby uzyskać dane do konfiguracji, jednak dostałem sms zwrotny, że usługa ta jest niedostępna dla mojego telefonu i żebym zajrzał na tę stronę: https://konfiguracja.play.pl/hsconfig/public/service.do
Na tej stronie niestety nie ma telefonów marki Jiayu...
neverdie1111
 
Posty: 21
Dołączył(a): poniedziałek, 10 sierpnia 2015, 12:15

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama