• Reklama

Jiayu s3 Zbędne Apki

Jiayu s3 Zbędne Apki

Postprzez Taube » środa, 13 maja 2015, 11:56

Witam
Kiedy namieszam cos z fonem istnieje jakas kombinacja klawiszy, ktora przywroci go do stanu pierwotnego?

Uzywam innego launchera czy launcher Jiayu moge usunac?

Pozdrawiam
Taube
 
Posty: 11
Dołączył(a): wtorek, 12 maja 2015, 02:48

Reklama

Re: Jiayu s3 Zbędne Apki

Postprzez maxmad » środa, 13 maja 2015, 11:58

A po co usuwać? Przecież z niego nie korzystasz...
maxmad
 
Posty: 72
Dołączył(a): sobota, 9 maja 2015, 18:19
Pochwały: 1

Re: Jiayu s3 Zbędne Apki

Postprzez Taube » środa, 13 maja 2015, 12:04

No dokładnie, nie używam go a on sie i tak zawsze uruchomi w tle. Lubie porządek.
Taube
 
Posty: 11
Dołączył(a): wtorek, 12 maja 2015, 02:48

Re: Jiayu s3 Zbędne Apki

Postprzez blue_voyager » środa, 13 maja 2015, 12:06

W menu masz opcję Ustawienia fabryczne, w ten sposób możesz wrócić do "stanu pierwotnego".
Co do Launchera, jak tak Ci bardzo przeszkadza, to zamróź go w Titanium Backup.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5625
Dołączył(a): niedziela, 16 czerwca 2013, 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 205
Ostrzeżenia: -1

Re: Jiayu s3 Zbędne Apki

Postprzez Taube » środa, 13 maja 2015, 12:09

Bardziej mi chodzi o taką możliwość gdybym nie mógł wejść w opcje.
Taube
 
Posty: 11
Dołączył(a): wtorek, 12 maja 2015, 02:48

Re: Jiayu s3 Zbędne Apki

Postprzez blue_voyager » środa, 13 maja 2015, 12:13

To wtedy recovery i full wipe.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5625
Dołączył(a): niedziela, 16 czerwca 2013, 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 205
Ostrzeżenia: -1

Re: Jiayu s3 Zbędne Apki

Postprzez mrergie » środa, 13 maja 2015, 12:14

blue_voyager napisał(a):W menu masz opcję Ustawienia fabryczne, w ten sposób możesz wrócić do "stanu pierwotnego".

Pierwotnego pod względem konfiguracji ustawień i zapisanych danych. Usuniętych aplikacji to nie przywróci.

Aplikacje zamiast usuwać, wygodniej jest zamrozić. Telefon nie ma tylko kilku gigabajtów pamięci - ma kilkanaście - więc nie ma sensu walczyć o każdy megabajt, zamrożenie jest opcją wygodniejszą a efekt końcowy jest taki, że aplikacja de facto nie ma możliwości działania i jest tak, jakby była usunięta.


Z usuwaniem oryginalnego launchera miałem kiedyś mały problem, od tamtego czasu wolę je zostawiać nawet jeśli nie używam :-)
Co się stało? Po prostu pewnego dnia mój launcher przestał działać. A że oryginalnego nie miałem... Pojawił się pewien problem. Telefon się uruchamiał ale był prawie całkowicie bezużyteczny. Jest to oczywiście do obejścia, ale nie ma problemu z pozostawieniem go.


No dokładnie, nie używam go a on sie i tak zawsze uruchomi w tle. Lubie porządek.

Nie powinien się uruchamiać w tle o ile go nie włączasz.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: Jiayu s3 Zbędne Apki

Postprzez blue_voyager » środa, 13 maja 2015, 12:30

mrergie napisał(a):Pierwotnego pod względem konfiguracji ustawień i zapisanych danych. Usuniętych aplikacji to nie przywróci.


No ja tak zrozumiałem autora "stan pierwotny" - czysty system. Natomiast jeśli Taube miałeś na myśli restart, taki komputerowy ctrl+alt+delete, to po prostu recovery i rebot system now.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5625
Dołączył(a): niedziela, 16 czerwca 2013, 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 205
Ostrzeżenia: -1

Re: Jiayu s3 Zbędne Apki

Postprzez Taube » środa, 13 maja 2015, 12:57

Ten launcher od Jiayu sie uruchamia i zajmuje 3,6 MB :P ale zostawie go bo jak przeczytałem co kolega napisał, to w sumie lepiej żeby został bo po co mi telefon z tapetą wyłącznie xD.

O restart mi chodzi czy jest cos takiego, że przywróci system do stanu jak z pudełka zaraz po wyjęciu. W LG l9 2 wgrywalem nowy system przez CWM recovery np.

Jak sie wchodzi w recovery w Jiayu s3 i jakie ono ma możliwości?
Taube
 
Posty: 11
Dołączył(a): wtorek, 12 maja 2015, 02:48


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama