• Reklama

Jiayu S3 vs GIONEE ELIFE E7 vs ECOO E04

Porównanie chińskich telefonów, zakupionych w Chinach i wyprodukowanych w Chinach.

Re: Jiayu S3 vs GIONEE ELIFE E7 vs ECOO E04

Postprzez shayk » 19 kwi 2015, o 22:12

Trochę pytanie poza temat, ale czy ktoś porównywał aparat w Meizu, S3 i Gionee? W którym z nich wypada najlepiej, zarówno jak przedni jak i główny? ;-)
MEIZU MX4 < LENOVO K3 NOTE < MEIZU M2 < ELEPHONE P7000 < XIAOMI Mi3 < MEIZU M1 NOTE < EACHINE M1 < P6i < STAR N9800
Pomagam w zakupach z Chin
Avatar użytkownika
shayk
VIP
 
Posty: 1867
Dołączył(a): 4 kwi 2014, o 14:16
Pochwały: 41
Telefon:: elephone

Reklama

Re: Jiayu S3 vs GIONEE ELIFE E7 vs ECOO E04

Postprzez tomeklodz » 19 kwi 2015, o 22:23

Ktoś porównywał między s 3 a gionee i niby w s3 lepszy jakoś mam wątpliwości chyba z temacie o s3 było
Takie na szybko Obrazek
Using Tapatalk
tomeklodz
AKTYWNY
 
Posty: 372
Dołączył(a): 21 maja 2014, o 12:06
Pochwały: 6

Re: Jiayu S3 vs GIONEE ELIFE E7 vs ECOO E04

Postprzez robercik » 20 kwi 2015, o 01:02

To ja dam sample z S3:
Obrazek - zdjęcie zmniejszone do rozdzielczości 1600:1200
Obrazek - tutaj oryginalny rozmiar

Obrazek
Obrazek
Zdjęcia z S3 są jakie są - jest problem z kompresją zdjęć do jpeg-ów - IMHO kompresja jest zbyt duża i gubione są szczegóły na zdjęciach co jest widoczne przy powiększeniach. Może chęć zapisywania zdjęć o mniejszych objętościach zwyciężyła u programistów.
Makra wychodzą całkiem fajnie, balans bieli czy też odwzorowanie kolorów też sprawuje się nieźle. Generalnie tragedii niema - oczywiście moim zdaniem ;-) . Zdjęcia z głównego aparatu.
robercik
 
Posty: 59
Dołączył(a): 9 lut 2014, o 23:55
Lokalizacja: Pyrlandia
Pochwały: 3
Telefon:: Jiayu S3

Re: Jiayu S3 vs GIONEE ELIFE E7 vs ECOO E04

Postprzez Dervil91 » 20 kwi 2015, o 19:11

Jak sprawuje się Gionee w bardziej wymagających grach, np injustice albo wot?
Dervil91
 
Posty: 4
Dołączył(a): 10 kwi 2015, o 16:54
Telefon:: Xiaomi Red Rice 1S

Re: Jiayu S3 vs GIONEE ELIFE E7 vs ECOO E04

Postprzez tomeklodz » 20 kwi 2015, o 19:13

Dervil91 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wot bez problemu :roll:
Using Tapatalk
tomeklodz
AKTYWNY
 
Posty: 372
Dołączył(a): 21 maja 2014, o 12:06
Pochwały: 6

Re: Jiayu S3 vs GIONEE ELIFE E7 vs ECOO E04

Postprzez Unnamed » 8 maja 2015, o 15:49

Wy też w ustawieniach programisty macie tylko debugowanie USB? Jakim sposobem robiliście roota? Chodzi mi o Gionee
Unnamed
 
Posty: 32
Dołączył(a): 2 lut 2015, o 23:58
Telefon:: LG

Re: Jiayu S3 vs GIONEE ELIFE E7 vs ECOO E04

Postprzez TLasky » 8 maja 2015, o 15:53

Unnamed napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Kingoroot, napisałem krótki poradnik "oswajania Gionee", tam może znajdziesz coś jeszcze użytecznego ;-).

http://www.kingoapp.com/

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1810
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81
Telefon:: Zuk Z1
ROM: Fabryczny :-)

Re: Jiayu S3 vs GIONEE ELIFE E7 vs ECOO E04

Postprzez TLasky » 8 maja 2015, o 15:54

tomeklodz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wot bez problemu :roll:


Injustice jak złoto :-).

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1810
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81
Telefon:: Zuk Z1
ROM: Fabryczny :-)

Re: Jiayu S3 vs GIONEE ELIFE E7 vs ECOO E04

Postprzez Unnamed » 8 maja 2015, o 16:01

TLasky napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Kingoroot, napisałem krótki poradnik "oswajania Gionee", tam może znajdziesz coś jeszcze użytecznego ;-).

http://www.kingoapp.com/

T.


Udało mi się zrobić już, tylko pytałem bo nie mogłem usunąć appek śmieciowych i myślałem że coś nie tak, ale roota wykrywa ok.

ps.
Opłaca się tak w ogóle wgrywać KitKata? Bo różne opinie krążą.
Ostatnio edytowano 8 maja 2015, o 16:05 przez Unnamed, łącznie edytowano 1 raz
Unnamed
 
Posty: 32
Dołączył(a): 2 lut 2015, o 23:58
Telefon:: LG

Re: Jiayu S3 vs GIONEE ELIFE E7 vs ECOO E04

Postprzez TLasky » 8 maja 2015, o 16:05

Unnamed napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Kingoroot, napisałem krótki poradnik "oswajania Gionee", tam może znajdziesz coś jeszcze użytecznego ;-).

http://www.kingoapp.com/

T.


Udało mi się zrobić już, tylko pytałem bo nie mogłem usunąć appek śmieciowych i myślałem że coś nie tak, ale roota wykrywa ok.


Do usuwania appek Tiatnium Backup :-).

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1810
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81
Telefon:: Zuk Z1
ROM: Fabryczny :-)
Góra

Re: Jiayu S3 vs GIONEE ELIFE E7 vs ECOO E04

Postprzez KarlosW » 29 lip 2015, o 21:45

Ma ktoś tego ECOO 04 z 3GB i może coś o nim napisać?
Avatar użytkownika
KarlosW
VIP
 
Posty: 2057
Dołączył(a): 13 lis 2013, o 21:06
Lokalizacja: PL
Pochwały: 33
Telefon:: thl w200

Re: Jiayu S3 vs GIONEE ELIFE E7 vs ECOO E04

Postprzez Flyagaric » 29 lip 2015, o 22:01

Unnamed napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Zdecydowanie! Jest dużo lepszy. Jest ultrapłynnie i optymalizacja jest świetna. Jedyne, co mi się w nim nie podoba, to dialer - ma trochę laga jak się naciśnie ikonę słuchawy. Może go wymienię na ExDialer, którego używałem poprzednio, ale na razie mi się nie chciało.
Jeśli dostałeś swego z hinduskim softem (poznać można po tym, że w językach jest tylko inglisz, brakuje chińskiego), to wgranie KK jest łatwiutkie.
Ściągasz stery i plik KK z XDA http://forum.xda-developers.com/elife-e7/general/gionee-elife-e7-32gb-version-kk-4-4-2-t3042835 (800MB), instalujesz stery USB na kompie, po USB wgrywasz plik z KK na fona, wchodzisz do appki od Updejtów i w opcjach wybierasz wskaż ręcznie (czy coś takiego) i wskazujesz plik w fonie. Kilkanaście minut i gotowe. Jak masz chiński soft, to najpierw trzeba wgrać na niego hinduski JellyBean, dopiero potem można dorzucać KK.
W moim przypadku nie było najmniejszych problemów.
Trzeba potem jeszcze zamrozić (lub wywalić, jak masz np. Titanium Backup) dwa pliki: "gn_salestatistic" i "gn_salestrack", bo próbują wysyłać statystyki na serwer w Indiach.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 3580
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 22:38
Pochwały: 117
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Porównania telefonów



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości