• Reklama

Jiayu S3 ROM

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez norel » 7 mar 2015, o 03:54

adi022 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Mam niestety ten sam problem (telefon od SPEMall). Próbowałem już chyba wszystkiego i nadal nic :(
norel
 
Posty: 129
Dołączył(a): 21 sty 2015, o 13:31
Pochwały: 2

Reklama

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez areq1987 » 7 mar 2015, o 04:19

Pisaliście w tej sprawie do SpeMall? Ja niestety muszę czekać aż łaskawie naliczą mi VAT zanim dostane swojego Jiayu i chyba tylko mi zatrzymali paczkę z tego rzutu 3gb teraz ze spemall czytajc was. :/
Może wypuszczą soft z gappsami jak to było z wersją 2gb ktory wyszedl troche pozniej?
areq1987
AKTYWNY
 
Posty: 789
Dołączył(a): 27 lut 2013, o 00:44
Lokalizacja: mielec
Pochwały: 5

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez norel » 7 mar 2015, o 13:22

areq1987 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Oczywiście że wysłałem im zdjęcia i filmik przedstawiający zachowanie się telefonu po próbie uruchomienia gaaps-ów, jednak jeśli wysłali całą partię takich telefonów z niedziałającymi GAAPS-ami to pewnie skrzynka im się lekko zapchała ;)
norel
 
Posty: 129
Dołączył(a): 21 sty 2015, o 13:31
Pochwały: 2

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez areq1987 » 7 mar 2015, o 21:39

Na SpeMall wisi taki komunikat przy jiayu 3gb Notice in Marth. 2015:we have enough stock for immediate shipment for Jiayu S3 advanced version with Google Play installed. A więc powinni pomoc wgrac gappsy.
areq1987
AKTYWNY
 
Posty: 789
Dołączył(a): 27 lut 2013, o 00:44
Lokalizacja: mielec
Pochwały: 5

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez adi022 » 7 mar 2015, o 22:07

Owszem, telefon posiadał już zainstalowaną aplikacje Google Play, tylko od razu na dzień dobry po uruchomieniu telefonu otrzymałem komunikat że ta aplikacja została zatrzymana.
Udało mi się nawet przy pomocy tej stronki: http://www.boardsforphones.com/pl/add-google-service-on-jiayu-s3/ przeinstalować ponownie Google Play, tak że aplikacja, nie jest zatrzymywana. Niestety nadal, nie można się zalogować do sklepu.

Próbowałem już chyba wszystkiego, ale niestety bezskutecznie. Pozostanie chyba jedynie czekać na nowy ROM, najgorsze jest to że nie wiadomo jak długo.
adi022
 
Posty: 37
Dołączył(a): 3 lis 2014, o 23:38

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez norel » 9 mar 2015, o 11:06

Dostałem następującą odpowiedz od SPEMall :

please check the solution and upgrade the firmware for your phone by the link: http://www.spemall.com/forum/topic/2160-how-to-install-international-rom-for-jiayu-s3-basic-and-jiayu-s3-advanced/

Wieczorem przetestuje i dam znać czy pomogło, chyba że ktoś może to zrobić w ciągu dnia i da info czy pomogło.
norel
 
Posty: 129
Dołączył(a): 21 sty 2015, o 13:31
Pochwały: 2

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez adi022 » 9 mar 2015, o 14:11

Otrzymałem tę samą odpowiedź.

Przeinstalowałem tego ich ROMa no i pojawił się problem którego wcześniej nie było, a mianowicie migotanie ekranu w okolicach środka, szczególnie widoczne przy maksymalnej jasności.
Chyba będzie potrzebna kolejna aktualizacja, która to naprawi :/
Google działa.
adi022
 
Posty: 37
Dołączył(a): 3 lis 2014, o 23:38

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez norel » 9 mar 2015, o 14:33

adi022 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Adi, a może nagraj im filmik jak migoce i podeślij do SPEMall. Jak widzę oni dość szybko reagują na tego typu sprawy.
BTW, jaką wersje Androida i z którego dnia miesiąca wgrywa się z tego linku od SPE ?
norel
 
Posty: 129
Dołączył(a): 21 sty 2015, o 13:31
Pochwały: 2

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez adi022 » 9 mar 2015, o 15:41

To migotanie teraz już tak jak by się ustabilizowało, ale na początku to było straszne. Wersja od SPE ma numer kompilacji: S3SW 20150213-171816 .
Android 4.4.4. Swoją drogą to ciekawe czy wypuszczą do niego 5.0 a jak tak to kiedy...
adi022
 
Posty: 37
Dołączył(a): 3 lis 2014, o 23:38

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez goli99 » 9 mar 2015, o 17:10

dziala ten rom na wersji s3 3gb?
goli99
 
Posty: 10
Dołączył(a): 6 mar 2015, o 00:28

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez norel » 9 mar 2015, o 17:44

goli99 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Pod powyzszym linkiem ze SPEMall są osobne ROMy dedykowane do wersji Basic (2GB) oraz Advanced (3GB). Zakładam ze piszemy tu o problemach z wersją 3GB, bo do wersji 2GB ROMy z działającymi GAAPS były dostępne już dosyć dawno.
norel
 
Posty: 129
Dołączył(a): 21 sty 2015, o 13:31
Pochwały: 2

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez norel » 10 mar 2015, o 00:12

adi022 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


To zainstalowałem też soft od SPE, u mnie na szczęście migotanie nie wystąpiło i potwierdzam gapps działają jak należy :)
norel
 
Posty: 129
Dołączył(a): 21 sty 2015, o 13:31
Pochwały: 2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ROM'y i modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama