• Reklama

Jiayu S3 ROM

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez pavlikdc » środa, 17 sierpnia 2016, 22:42

eqmb napisał(a):@up
Te Konpsony to upgrade w stosunku do fabrycznej czy tylko zamiennik jak juz zaczyna sie sypac?
Siedzisz dalej na tym romie z wersji 32gb czy tylko instalowales by sprawdzic jak dziala? Po poscie brzmi jakby wrazenia pozytywne. Obsluguje nfc, jest root, da rade zainstalowac xposed?


Tylko go testowałem. Średnio interesuje mnie kiepska jakość fotek i prawdopodobnie nie będzie takiego mocnego by coś z tym zrobił więc jeśli chodzi o support dla LP i MM na mnie nie liczcie. NFC musi być. Roota będziesz musiał dogrywać. Co z Xposed? Nie wiem ale zdaje się że rom jest na odexach także mogą być problemy.

Drop to wina cienkiej już baterii jak i "nieoswojonego" systemu (naliczania w batterystats). Cosesyjny drop z 40-50% do zera to wina baterii choć w przypadku viary może być zupełnie odwrotnie bo jest na świeżym romie.

Konpsony były testowane na miernikach podczas ładowania i w 99% przypadków nie maja poniżej 3400mAh. Oryginał jak dobrze pamiętam ma w okolicach 2800-2900.
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 349
Dołączył(a): poniedziałek, 8 lutego 2016, 13:20
Pochwały: 13

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez pavlikdc » czwartek, 18 sierpnia 2016, 10:21

Nie patrzac nawet na miernik konpson trzyma wyraznie dluzej i tak np moj brat cioteczny ktory ma telefon w zasadzie tylko do rozmow i chwili internetu osiaga niesamowity wynik 6 i pol dnia na jednym ladowaniu! Z moim uzytkowaniem baterii wystarczy mi na 2-2.5 dnia
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 349
Dołączył(a): poniedziałek, 8 lutego 2016, 13:20
Pochwały: 13

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez viara » czwartek, 18 sierpnia 2016, 12:48

pavlikdc napisał(a):Nie patrzac nawet na miernik konpson trzyma wyraznie dluzej i tak np moj brat cioteczny ktory ma telefon w zasadzie tylko do rozmow i chwili internetu osiaga niesamowity wynik 6 i pol dnia na jednym ladowaniu! Z moim uzytkowaniem baterii wystarczy mi na 2-2.5 dnia

Ja sięgam po telefon co 10 minut i starcza mi od 7 rano do około 22, 1 dzień, więc wynik 6 dni jest niesamowity. A na Twoim romie?
viara
AKTYWNY
 
Posty: 355
Dołączył(a): środa, 8 kwietnia 2015, 15:41

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez pavlikdc » czwartek, 18 sierpnia 2016, 13:11

Tak na moim. Jemu też podobają się zdjęcia :D
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 349
Dołączył(a): poniedziałek, 8 lutego 2016, 13:20
Pochwały: 13

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez viara » czwartek, 18 sierpnia 2016, 21:13

Wykorzystanie od ostatniego naładowania po restarcie traci pamięć.... Nie da się zmienić kolorów ikonek zasięgu, i nie ma opcji traffic network :D
viara
AKTYWNY
 
Posty: 355
Dołączył(a): środa, 8 kwietnia 2015, 15:41

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez pavlikdc » piątek, 19 sierpnia 2016, 00:34

Ty z każdym romem masz jakieś problemy :D
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 349
Dołączył(a): poniedziałek, 8 lutego 2016, 13:20
Pochwały: 13

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez viara » piątek, 19 sierpnia 2016, 09:11

No jestem wymagającym klientem :D są jakieś fixy na to?
viara
AKTYWNY
 
Posty: 355
Dołączył(a): środa, 8 kwietnia 2015, 15:41

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez pavlikdc » piątek, 19 sierpnia 2016, 11:21

Lolek jest już zapomniany przez XDA. Oni są teraz zachwyceni super zbugowanym MM dlatego nie licz na pomoc.
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 349
Dołączył(a): poniedziałek, 8 lutego 2016, 13:20
Pochwały: 13

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez viara » sobota, 20 sierpnia 2016, 10:39

pavlikdc napisał(a):Lolek jest już zapomniany przez XDA. Oni są teraz zachwyceni super zbugowanym MM dlatego nie licz na pomoc.

tam na tym needrom nie napisałeś że trzeba wgrać jesCze jakiś signed_fly_on mod sqlite czy coś, chyba że jużto wbudowałeś
? :D
viara
AKTYWNY
 
Posty: 355
Dołączył(a): środa, 8 kwietnia 2015, 15:41

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez eqmb » sobota, 20 sierpnia 2016, 13:17

Przegladalem dzisiaj romy na xda, ale nigdzie nie znalazlem info. Dlaczego przy kazdym 6.0 jest napisane : "ROM Firmware Required: Android 5.x.y installed, custom recovery installed". Nie ma opcji aktualizowania z KK, a ten rom sciagniety z wersji 32gb wejdzie normalnie?
eqmb
 
Posty: 16
Dołączył(a): poniedziałek, 8 grudnia 2014, 05:39

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez mrergie » sobota, 20 sierpnia 2016, 13:31

Ponieważ 4.4 i 5.0 mają inaczej podzielone partycje. Przejście z jednego na drugi wymaga nieco innych kroków - Flash Toola, w obrębie rodziny 4.X można już instalować systemy przez recovery, tak samo 5-6, ale już dokonać przeskoku z 4 na 5 poprzez recovery będzie trudniej.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez pavlikdc » sobota, 20 sierpnia 2016, 14:38

Czy ja wiem czy trudniej? Po prostu wybieramy firmware upgrade we flash tools. Jedyna przeszkadzajka to taka iż trzeba zgarnąć wszystko z pamięci telefonu bo będzie wyczyszczona.
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 349
Dołączył(a): poniedziałek, 8 lutego 2016, 13:20
Pochwały: 13

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ROM'y i modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama