• Reklama

Jiayu S3 ROM

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez pavlikdc » 17 sie 2016, o 22:42

eqmb napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Tylko go testowałem. Średnio interesuje mnie kiepska jakość fotek i prawdopodobnie nie będzie takiego mocnego by coś z tym zrobił więc jeśli chodzi o support dla LP i MM na mnie nie liczcie. NFC musi być. Roota będziesz musiał dogrywać. Co z Xposed? Nie wiem ale zdaje się że rom jest na odexach także mogą być problemy.

Drop to wina cienkiej już baterii jak i "nieoswojonego" systemu (naliczania w batterystats). Cosesyjny drop z 40-50% do zera to wina baterii choć w przypadku viary może być zupełnie odwrotnie bo jest na świeżym romie.

Konpsony były testowane na miernikach podczas ładowania i w 99% przypadków nie maja poniżej 3400mAh. Oryginał jak dobrze pamiętam ma w okolicach 2800-2900.
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 305
Dołączył(a): 8 lut 2016, o 13:20
Pochwały: 14

Reklama

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez pavlikdc » 18 sie 2016, o 10:21

Nie patrzac nawet na miernik konpson trzyma wyraznie dluzej i tak np moj brat cioteczny ktory ma telefon w zasadzie tylko do rozmow i chwili internetu osiaga niesamowity wynik 6 i pol dnia na jednym ladowaniu! Z moim uzytkowaniem baterii wystarczy mi na 2-2.5 dnia
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 305
Dołączył(a): 8 lut 2016, o 13:20
Pochwały: 14

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez viara » 18 sie 2016, o 12:48

pavlikdc napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja sięgam po telefon co 10 minut i starcza mi od 7 rano do około 22, 1 dzień, więc wynik 6 dni jest niesamowity. A na Twoim romie?
viara
AKTYWNY
 
Posty: 336
Dołączył(a): 8 kwi 2015, o 15:41

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez pavlikdc » 18 sie 2016, o 13:11

Tak na moim. Jemu też podobają się zdjęcia :D
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 305
Dołączył(a): 8 lut 2016, o 13:20
Pochwały: 14

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez viara » 18 sie 2016, o 21:13

Wykorzystanie od ostatniego naładowania po restarcie traci pamięć.... Nie da się zmienić kolorów ikonek zasięgu, i nie ma opcji traffic network :D
viara
AKTYWNY
 
Posty: 336
Dołączył(a): 8 kwi 2015, o 15:41

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez pavlikdc » 19 sie 2016, o 00:34

Ty z każdym romem masz jakieś problemy :D
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 305
Dołączył(a): 8 lut 2016, o 13:20
Pochwały: 14

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez viara » 19 sie 2016, o 09:11

No jestem wymagającym klientem :D są jakieś fixy na to?
viara
AKTYWNY
 
Posty: 336
Dołączył(a): 8 kwi 2015, o 15:41

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez pavlikdc » 19 sie 2016, o 11:21

Lolek jest już zapomniany przez XDA. Oni są teraz zachwyceni super zbugowanym MM dlatego nie licz na pomoc.
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 305
Dołączył(a): 8 lut 2016, o 13:20
Pochwały: 14

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez viara » 20 sie 2016, o 10:39

pavlikdc napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

tam na tym needrom nie napisałeś że trzeba wgrać jesCze jakiś signed_fly_on mod sqlite czy coś, chyba że jużto wbudowałeś
? :D
viara
AKTYWNY
 
Posty: 336
Dołączył(a): 8 kwi 2015, o 15:41

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez eqmb » 20 sie 2016, o 13:17

Przegladalem dzisiaj romy na xda, ale nigdzie nie znalazlem info. Dlaczego przy kazdym 6.0 jest napisane : "ROM Firmware Required: Android 5.x.y installed, custom recovery installed". Nie ma opcji aktualizowania z KK, a ten rom sciagniety z wersji 32gb wejdzie normalnie?
eqmb
 
Posty: 18
Dołączył(a): 8 gru 2014, o 05:39

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez mrergie » 20 sie 2016, o 13:31

Ponieważ 4.4 i 5.0 mają inaczej podzielone partycje. Przejście z jednego na drugi wymaga nieco innych kroków - Flash Toola, w obrębie rodziny 4.X można już instalować systemy przez recovery, tak samo 5-6, ale już dokonać przeskoku z 4 na 5 poprzez recovery będzie trudniej.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1429
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 12:19
Pochwały: 68

Re: Jiayu S3 ROM

Postprzez pavlikdc » 20 sie 2016, o 14:38

Czy ja wiem czy trudniej? Po prostu wybieramy firmware upgrade we flash tools. Jedyna przeszkadzajka to taka iż trzeba zgarnąć wszystko z pamięci telefonu bo będzie wyczyszczona.
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 305
Dołączył(a): 8 lut 2016, o 13:20
Pochwały: 14

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ROM'y i modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama