• Reklama

Jiayu S3 Problem z mikrofonem.

Jiayu S3 Problem z mikrofonem.

Postprzez matir1 » 10 wrz 2015, o 10:30

Witam.
W mojej rodzinie są dwa Jiayu S3 jeden w wersji 2gb i drugi 3gb ram.

Obydwie osoby narzekają na mikrofon, że ich słabo słychać.
Spróbowałem poprawić czułość mikrofonu programem MTK Engineering Mode.
i kolejno zmieniłem ustawienia na:
- Level 0 to 255
- Level 1 to 235
- Level 2 to 215
- Level 3 to 205
- Level 4 to 195
- Level 5 to 185
- Level 6 to 175

I rzeczywiscie nadal jakość podczas rozmowy z nimi nie jest zachwycająca. słychać ich tak jakby byli w tle. Próbowałem również wyłączyć jak i włączyć redukcje szumu.

Macie jakis pomysł?
matir1
AKTYWNY
 
Posty: 228
Dołączył(a): 2 sty 2015, o 21:18
Pochwały: 2

Reklama

Re: Jiayu S3 Problem z mikrofonem.

Postprzez ddr » 10 wrz 2015, o 14:40

A sprawdź jak działa dyktafon i skype.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3493
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 124

Re: Jiayu S3 Problem z mikrofonem.

Postprzez matir1 » 10 wrz 2015, o 15:50

Wygląda na to, że podczas nagrywania przez dyktafon niema takich szumów jak to co słyszy nasz rozmówca. Skype nie bardzo mam jak spróbować.
matir1
AKTYWNY
 
Posty: 228
Dołączył(a): 2 sty 2015, o 21:18
Pochwały: 2

Re: Jiayu S3 Problem z mikrofonem.

Postprzez ddr » 10 wrz 2015, o 16:27

W skype jest taki kontakt test skype.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3493
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 124

Re: Jiayu S3 Problem z mikrofonem.

Postprzez aszymbeher » 16 wrz 2015, o 00:38

Mam ten sam problem, ktoś zna jakieś rozwiązanie?
aszymbeher
 
Posty: 7
Dołączył(a): 21 mar 2015, o 21:05

Re: Jiayu S3 Problem z mikrofonem.

Postprzez swiezak82 » 16 wrz 2015, o 06:11

Wejdź w ''telefon" tam gdzie się wybiera nr i wciśnij lewy przycisk pod ekranem, następnie wybierz "ustawienia" dalej "inne ustawienia" i tam wyłącz opcje "redukcja szumów
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1277
Dołączył(a): 24 kwi 2014, o 12:42
Pochwały: 49

Re: Jiayu S3 Problem z mikrofonem.

Postprzez majk3l » 10 lut 2016, o 13:45

Mam od bardzo dawna dokładnie ten sam problem - rozmówcy twierdzą, że bardzo źle mnie słychać. Wręcz niezrozumiale. Jakbym był w głębokiej studni.
Programy nagrywające rozmowy po mojej stronie nie odnotowują żadnych anomalii - odtwarzam i sam słyszę się świetnie. Wydaje się więc, że problem leży gdzie indziej niż w mikrofonie.

Zauważyłem też, że pomaga ponowne uruchomienie telefonu. Na jakiś czas wszystko wraca wówczas do normy.

Może macie karty w PLAY?
majk3l
 
Posty: 8
Dołączył(a): 17 sty 2014, o 23:53

Re: Jiayu S3 Problem z mikrofonem.

Postprzez robercik » 10 lut 2016, o 21:26

Moi rozmówcy też czasami narzekają na echo. Mam nr w Play i zauważyłem że problem mam gdy jestem zalogowany w Play. Problem, tak jak piszesz występuje okresowo. Chyba ćwiczebnie ustawię się na sztywno do T-mobile i wtedy zobaczę.
robercik
 
Posty: 58
Dołączył(a): 9 lut 2014, o 23:55
Lokalizacja: Pyrlandia
Pochwały: 3

Re: Jiayu S3 Problem z mikrofonem.

Postprzez pado » 23 cze 2016, o 14:52

majk3l napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


jeśli pomaga ponowne uruchomienie telefonu to jest duża szansa, że któraś z doinstalowanych apek "bruździ" w mikrofonie. Proponowałbym odinstalować wszystkie dołożone apki, mające uprawnienia do mikrofonu bądź zresetować telefon do ustawień fabrycznych- powyższe zostało stwierdzone osobiście na jednym egzemplarzu S3, gdzie apka do kamer ip po jej włączeniu powodowała opisany efekt (możliwa była komunikacja z kamerami IP stąd uprawnienia do mikrofonu)...
pado
 
Posty: 12
Dołączył(a): 15 mar 2015, o 10:55

Re: Jiayu S3 Problem z mikrofonem.

Postprzez Albin » 1 lip 2016, o 02:26

Typowy problem mediateka. Po nagrywaniu wideo w poziomie przełącza się na górny mikrofon i dlatego tak słychać. Pomaga restart urządzenia lub nagranie filmiku w pionie. Jiayu nie mam już dłuższy czas to nie wiem czy tam coś się dzieje z romami ale w redmi note 2 był podobny problem i rozwiązali go przy którejś aktualizacji.
Albin
AKTYWNY
 
Posty: 781
Dołączył(a): 20 lis 2013, o 22:32
Pochwały: 16


Powrót do Jiayu



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama