• Reklama

Jiayu s3 bateria 1000mah zamiast 3000mah!!!

Jiayu s3 bateria 1000mah zamiast 3000mah!!!

Postprzez dilvish7 » sobota, 14 lutego 2015, 07:36

Witam. Kilka dni temu zakupiłem S3. Bateria trzyma bardzo krótko. Po sprawdzeniu cpu-z okazało się ze zamiast 3000mah jest 1000mah. Jak to mozliwe? Na baterii normalnie 3000mah wyglada na orginalna. Pomocy!!! Czy to wina baterii czy softu?
dilvish7
 
Posty: 4
Dołączył(a): sobota, 14 lutego 2015, 07:25

Reklama

Re: Jiayu s3 bateria 1000mah zamiast 3000mah!!!

Postprzez areq1987 » sobota, 14 lutego 2015, 07:52

Mi w redmi note 4g pokazuje 1349 a jest ciężka jak diabli, wiec sobie sam odpowiedz.
areq1987
AKTYWNY
 
Posty: 766
Dołączył(a): środa, 27 lutego 2013, 00:44
Lokalizacja: mielec
Pochwały: 4

Re: Jiayu s3 bateria 1000mah zamiast 3000mah!!!

Postprzez MikeM » sobota, 14 lutego 2015, 12:16

W moim T6 Pro pokazuje 1000mah, a trzyma 3 dni (przy mało aktywnym wykorzystaniu) :-). Sprawdź jaka aplikacja/proces zżera baterię
Avatar użytkownika
MikeM
 
Posty: 176
Dołączył(a): wtorek, 12 sierpnia 2014, 14:36
Pochwały: 7

Re: Jiayu s3 bateria 1000mah zamiast 3000mah!!!

Postprzez blue_voyager » sobota, 14 lutego 2015, 12:20

Zainstaluj Wakelock Detector, po kilku cyklach sprawdź co Ci drenuje baterię. Zobacz czy telefon w ogóle przechodzi w deep sleep.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5636
Dołączył(a): niedziela, 16 czerwca 2013, 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 205
Ostrzeżenia: -1

Re: Jiayu s3 bateria 1000mah zamiast 3000mah!!!

Postprzez AnimalPL » sobota, 14 lutego 2015, 13:55

dilvish7 napisał(a):Witam. Kilka dni temu zakupiłem S3. Bateria trzyma bardzo krótko. Po sprawdzeniu cpu-z okazało się ze zamiast 3000mah jest 1000mah. Jak to mozliwe? Na baterii normalnie 3000mah wyglada na orginalna. Pomocy!!! Czy to wina baterii czy softu?


pociesze Cie. u mnie etz pokazuje 1000 mah, wiec to chyba normalne. Pewnie nie mają zaktualizowanej apki. Ciekawe jak w takim, razie pokazuje baterie procentowo, czy dobrze czy szybko drenuje. Ja mojego nie uzywam bo chce go sprzedac, wiec ciezko mi sprawdzic ;)
AnimalPL
AKTYWNY
 
Posty: 495
Dołączył(a): środa, 21 stycznia 2015, 10:11
Pochwały: 18

Re: Jiayu s3 bateria 1000mah zamiast 3000mah!!!

Postprzez marley » piątek, 20 lutego 2015, 01:44

Ja Was nie pocieszę bateria lipa nie daje rady za słaba tym telefonem chce sie bawić a bateria nie daje rady smutna prawda....choć telefonu lepszego nie miałem może jak bdzie opcja mocniejszej baterii to będzie idealnie
(Zabawa non stop 5 h ,z przerwami 8 h bez zabawy tylko czuwanie 1.5ra dnia
marley
 
Posty: 35
Dołączył(a): środa, 4 lutego 2015, 23:17

Re: Jiayu s3 bateria 1000mah zamiast 3000mah!!!

Postprzez ddr » piątek, 20 lutego 2015, 02:23

Dobra, temat do zamknięcia z przyczyn oczywistych.

Ku wyjaśnieniu, dla telefonu o takich parametrach, wyświetlaczu i baterii 3Ah wynik 5h non stop to zadowalający wynik.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124

Re: Jiayu s3 bateria 1000mah zamiast 3000mah!!!

Postprzez Quis » piątek, 20 lutego 2015, 02:28

Jak dla mnie to bateria trzyma dłużej niż w zenfonie 5, przynajmniej takie mam pierwsze wrażenie.
Bardziej mnie zastanawia dlaczego wolne jest tylko 600-900MB ramu. Mam zainstalowane tylko kilka podstawowych aplikacji. W zenfonie miałem wolnego ramu w okolicach 1,3GB.
Quis
VIP
 
Posty: 846
Dołączył(a): czwartek, 18 lipca 2013, 11:50
Pochwały: 28

Re: Jiayu s3 bateria 1000mah zamiast 3000mah!!!

Postprzez johny46 » piątek, 20 lutego 2015, 05:08

Prawdopodobnie dlatego, że wolny RAM to zmarnowany RAM. Gdy system, czy któraś z aplikacji będzie potrzebowała przydzielania większej ilości pamięci, to ją otrzyma bo system zwolni automatycznie pamięć.
johny46
 
Posty: 10
Dołączył(a): sobota, 12 lipca 2014, 23:33

Re: Jiayu s3 bateria 1000mah zamiast 3000mah!!!

Postprzez ra-vau » piątek, 20 lutego 2015, 05:37

Panowie, czytając posty powyżej, troche sie dziwnie czuje. Bez pomiaru profesionalnego, ktos zaklada temat, ze bateria ma 1000mAh, potem ktos inny krytykuje ze telefon 5h używania wytrzymuje... :roll: :-x hellloł, to 5,5' fullhd, sądził ktos ze 10h ciągłego używania wytrzyma ten S3? Osobą zainteresowanym tym modelem radzę poszukać informacji jak zachowują sie baterie w innych telefonach o podobnych parametrach... 8-)
LeEco :)
Avatar użytkownika
ra-vau
NewsMan
 
Posty: 1967
Dołączył(a): sobota, 9 lutego 2013, 18:26
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 96

Re: Jiayu s3 bateria 1000mah zamiast 3000mah!!!

Postprzez marley » piątek, 20 lutego 2015, 09:41

jeżeli pijesz do mojej oceny bez urazy oczywiście to ja porównuje czas pracy baterii do mojego 3.5 letniego samsunga galaxy note(n7000)on też pod koniec żywota tyle trzymał ;)
marley
 
Posty: 35
Dołączył(a): środa, 4 lutego 2015, 23:17

Re: Jiayu s3 bateria 1000mah zamiast 3000mah!!!

Postprzez ra-vau » piątek, 20 lutego 2015, 14:01

piję? :-) Przeczytaj sam co napisales, porównujesz flagowca samsunga, ktory kosztowal na starcie 3000pln, z telefonem za 180$, to raz. Dwa, skoro je porównujesz to porownaj specyfikacje obu tych modeli :lol: Trzy - jest opcja, ze trafiles kijowa baterię, to nie samsung, serwis raczej odpada, ale ja dla wlasnego zaspokojenia ciekawosci wydalbym 'dziesiec dolcow' na drugą baterię, sprawdzil czy zachowuje sie tak samo. Cztery - zmiana bateri nic nie dala, to zmieniam rom, czekam az pojawiasie jakies nowe, może inaczej bedzie zarzadzanie energią wygladalo. Dla przykladu, w takim g4s na jednym sofcie tel trzymal 1,5dnia, na innym 3 - co nawiasem mowiac jak sie czyta, jest nierealne, a jednak, moja siostra do dzis, chodzac z g4s i dwiema kartami sim, słuchając spotifay, itd rozladowuje tel dopiero 3 dnia. 8-)

Autor postu otrzymał pochwałę
LeEco :)
Avatar użytkownika
ra-vau
NewsMan
 
Posty: 1967
Dołączył(a): sobota, 9 lutego 2013, 18:26
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 96

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama