• Reklama

Jiayu s3 2GB

Re: Jiayu s3 2GB

Postprzez hel_sake » 10 kwi 2015, o 15:46

Powiem, że chyba masz wadliwy egzemplarz bo u mnie satelity łapie szybko i nie ma z tym problemu, także na automapie...nawet na parterze domu daje radę złapać sygnał...
hel_sake
 
Posty: 111
Dołączył(a): 22 sty 2015, o 15:32
Lokalizacja: Łaziska Górne
Pochwały: 1
Telefon:: Xiomi Red Rice
ROM: Stock Miui 5

Reklama

Re: Jiayu s3 2GB

Postprzez hel_sake » 11 kwi 2015, o 22:11

Witam zauważyłem przypadłość z ładowaniem telefonu, mianowicie ładuje się i dochodzi do 100%, robię restart i nagle pokazuje mi że bateria spadła do 96%, inna sytuacja z wczoraj ładuje się do maksa, robię restart z wpiętą ładowarką i nagle pokazuje mi 41%, kolejny restart i bateria naładowana...teraz naładowałem do 78 % i wykonałem rozmowę i spadła do 43% , jakieś cuda...ktoś ma podobny problem?
hel_sake
 
Posty: 111
Dołączył(a): 22 sty 2015, o 15:32
Lokalizacja: Łaziska Górne
Pochwały: 1
Telefon:: Xiomi Red Rice
ROM: Stock Miui 5

Re: Jiayu s3 2GB

Postprzez Quis » 11 kwi 2015, o 22:28

Mam podobnie. Ładuje do 100%, restartuje telefon i mam 76%. Bateria trzyma normalnie więc mi to nie przeszkadza.
Quis
VIP
 
Posty: 813
Dołączył(a): 18 lip 2013, o 11:50
Pochwały: 28

Re: Jiayu s3 2GB

Postprzez hel_sake » 11 kwi 2015, o 23:20

No wydaje mi się że to jest bug systemowy, bo bateria działa dobrze więc na pewno nie jest trefne ogniwo...
hel_sake
 
Posty: 111
Dołączył(a): 22 sty 2015, o 15:32
Lokalizacja: Łaziska Górne
Pochwały: 1
Telefon:: Xiomi Red Rice
ROM: Stock Miui 5

Re: Jiayu s3 2GB

Postprzez ra-vau » 12 kwi 2015, o 09:58

hel_sake napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!



Radzę przeczytac ten wątek, oraz jeszcze jeden zwiazany z S3.... jest podane na tacy rozwiazanie, które dziala!
Problemy z bateria sa softwarowe, wystarczy naladowac telefon i usunac plik batterystat... u mnie zadzialalo. Telefon po ponownym wlaczeniu pokazuje ta sama wartosc - albo 1% mniejsza.
LeEco :)
Avatar użytkownika
ra-vau
NewsMan
 
Posty: 2089
Dołączył(a): 9 lut 2013, o 18:26
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 114
Telefon:: V967S

Re: Jiayu s3 2GB

Postprzez RaVB » 12 kwi 2015, o 21:55

lol, i mam problem :(
Chciałem przerzucić dane z telefonu żony na tego Jiayu S3 i przełożyłem sima. W telefonie jednak zostały jeszcze części po mojej karcie więc pomyślałem - reset do ustawień fabrycznych. Wcześniej jak przygotowywałem się do przejścia zrobiłem próbę i po takim resecie miałem teoretycznie golutki system.
Teraz jest problem, oby chwilowy bo po komendzie reset do ustawień fabrycznych z poziomu telefonu, on sam wyłączył się po czym załączył i pokazał obrazeczek androida. Później info "usuwam..." i ... kurna najważniejsze... android leży, czerwony trójkąt i info "brak polecenia"

uwalił się czy jest jakaś metoda?
RaVB
 
Posty: 32
Dołączył(a): 16 lut 2015, o 01:27
Telefon:: ZTE

Re: Jiayu s3 2GB

Postprzez robi173 » 14 kwi 2015, o 19:46

Witam, po około miesiącu użytkowania wystąpił u mnie pierwszy zonk. Otóż zaczął skrzeczeć głośnik w słuchawce-ten od rozmów przy uchu.
Przyciszanie zmniejsza trochę skrzek, ale też występuje w całym zakresie. Miałem kiedyś taką przypadłość w nokii 500 i niestety głośniczek do wymiany. Obawiam się, że w jiayu również tylko wymiana rozwiąże ten skrzek. Zastanawiam się, czy wysyłać do sprzedawcy, czy olać gwarancję i wymienić we własnym zakresie w jakimś serwisie gsm. Ktoś z Was ma już podobny problem?
robi173
 
Posty: 91
Dołączył(a): 10 paź 2014, o 23:16
Pochwały: 2
Telefon:: LG
ROM: 4.2

Re: Jiayu s3 2GB

Postprzez listek30 » 15 kwi 2015, o 19:26

U mnie niestety skrzeczał od początku także odesłałem na gwarancji, teraz jest ok mam nadzieję że na stałe.
listek30
 
Posty: 5
Dołączył(a): 18 mar 2015, o 18:22
Telefon:: Jiayu S3

Re: Jiayu s3 2GB

Postprzez robi173 » 15 kwi 2015, o 22:45

listek30 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ile u Ciebie trwała cała procedura od wysłania do ponownego obioru i u kogo kupowałeś?
Zastanawiam się co zrobić, w sumie jak by były te głośniki dostępne to sam bym się pokusił o wymianę, ale na razie na Ali widzę tylko głośnik tylny dostępny.
robi173
 
Posty: 91
Dołączył(a): 10 paź 2014, o 23:16
Pochwały: 2
Telefon:: LG
ROM: 4.2

Re: Odp: Jiayu s3 2GB

Postprzez deska80 » 20 kwi 2015, o 09:40

deska80
 
Posty: 133
Dołączył(a): 1 lut 2015, o 10:34
Pochwały: 7
Telefon:: HTC
ROM: 1v2

Re: Jiayu s3 2GB

Postprzez RaVB » 20 kwi 2015, o 21:30

Mógłby ktoś mi podpowiedzieć co zrobić aby mając dwie karty w slotach (toż to dual sim)
podczas wybierania numeru móc mieć możliwość wyboru SIM1 czy SIM2?
W moim poczciwym ZTE v970 i Apexlauncher przy wybieraniu numeru telefonu mogę zrzucić górną belkę i wybrać z jakiej karty sim chcę teraz zadzwonić. W ustawieniach i tak mam jedną sim ustawioną na sztywno, po mimo tego wybór jest.
W Jiaju S3 i Holalauncher możliwy wybór jest tylko gdy się włączy w ustawieniach aby pytał system podczas telefonowania i przy każdym połączeniu pyta.
Ja natomiast chciałbym aby ustawiona do dzwonienia i wiadomości była np. SIM1 ale abym mógł jednak i tak czasem wybrać SIM2.
RaVB
 
Posty: 32
Dołączył(a): 16 lut 2015, o 01:27
Telefon:: ZTE

Re: Jiayu s3 2GB

Postprzez Albin » 21 kwi 2015, o 07:35

Musisz wybrac w opcjach zeby pytal z której zadzwonic i bedziesz pytany przed połączeniem. Inaczej się nie da. Ewentualnie zmień rom, są takie gdzie masz dwa guziki przy wyboeraniu numeru i dzwonisz z jednej lub drugiej karty bez pytania z ktorej.

Wysłane z mojego JY-S3 przy użyciu Tapatalka
Albin
AKTYWNY
 
Posty: 785
Dołączył(a): 20 lis 2013, o 22:32
Pochwały: 16
Telefon:: Jiayu G4S

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach JiaYu



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama