• Reklama

Jiayu s3 2GB

Re: Jiayu s3 2GB

Postprzez Albin » 5 kwi 2015, o 11:03

Taniej wyjdzie Cie kupno nowej ladowarki niż wysylka zepsutej na gwarancję.

Wysłane z mojego Coolpad 8675 przy użyciu Tapatalka
Albin
AKTYWNY
 
Posty: 784
Dołączył(a): 20 lis 2013, o 22:32
Pochwały: 16

Reklama

Re: Jiayu s3 2GB

Postprzez robercik » 5 kwi 2015, o 12:17

R3X412 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Trzy miesiące temu potrzebowałem ładowarkę i kupiłem w lombardzie (15 zł oryginalny Samsung z kablem na stałe). Chyba nie warto reklamować - szkoda czasu.
Możesz kupić z alledrogo, musisz tylko uważać bo jest duża ilość Samsungów, które można kupić też na ali - jakość dość dyskusyjna. Sam też na ładowarce przećwiczyłem mój pierwszy zakup z China http://www.aliexpress.com/item/2-in-1-Set-5V-2A-EU-Plug-Wall-Charger-Micro-USB-Data-Cable-for-Samsung/2037530330.html - kabel dobrej jakości dużo grubszy niż ten dołączony od Jiayu, ładowarka średnia.
robercik
 
Posty: 58
Dołączył(a): 9 lut 2014, o 23:55
Lokalizacja: Pyrlandia
Pochwały: 3

Re: Jiayu s3 2GB

Postprzez ddr » 5 kwi 2015, o 23:37

Bardziej szukaj "ładowarki do tableta".
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3493
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 124

Re: Jiayu s3 2GB

Postprzez robercik » 5 kwi 2015, o 23:56

Kumpel bardzo chwali ładowarkę 2A od Huawei-a
robercik
 
Posty: 58
Dołączył(a): 9 lut 2014, o 23:55
Lokalizacja: Pyrlandia
Pochwały: 3

Re: Jiayu s3 2GB

Postprzez MaXeN » 6 kwi 2015, o 13:17

robercik napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Laduje nia jajko? Ile czasu zajmuje mu pelne ladowanie: 0-100%?
MaXeN
 
Posty: 4
Dołączył(a): 4 kwi 2015, o 16:23

Re: Jiayu s3 2GB

Postprzez radier » 6 kwi 2015, o 13:35

Jiayu S3 nie odnosi korzyści z używania ładowarek mocniejszych niż 1A. Na xda jest to potwierdzone.

Wysłane z mojego GT-N7000
Avatar użytkownika
radier
AKTYWNY
 
Posty: 368
Dołączył(a): 6 mar 2015, o 00:40
Pochwały: 10

Re: Jiayu s3 2GB

Postprzez rajqu » 6 kwi 2015, o 14:19

Kilka dni z telefonem wszystko skonfigurowane pod siebie jest ok... Po czym wywalilo bada na srodku eh... W sumie moze po 2 dniacg juz martwiak az strach pomyslec co bedzie dalij. Dzieki dosc dobremu ppi nie widac go bardzo ale jest i podswiadomie drazni
rajqu
 
Posty: 17
Dołączył(a): 22 gru 2014, o 12:17

Re: Jiayu s3 2GB

Postprzez ddr » 6 kwi 2015, o 15:32

radier napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Oczywiście że odnosi.
Od dłuższego czasu wszystkie nowe smartfony mają 2 tryby ładowania, zwykły 500mA i szybki 1A. Doświadczalnie zauważyłem że fast uruchamia się dopiero przy napięciu 5V z małym hakiem i prądzie 1A z hakiem. Więc już odrazu widać że przy zwykłej ładowarce 1A nie ma nawet takiej możliwości by ładowało w tym trybie. Potrzebna by była markowa gdyż takie zazwyczaj dają lekkie nadwyżki i krótki dobry kabel do 10cm. Jeżeli chcesz ładować szybko to po pierwsze, wybierasz dobrą ładowarkę (jeżeli nie masz narzędzi do testowania to wybierasz markowe) z stabilnym napięciem 5V (chińskie zazwyczaj dają niecałe 5V) no i w zależności od kabla, 1,5A dla krótkiego i więcej dla dłuższych. Najlepiej zainwestować na zapas w 2A bo kabel też może przewodzić lepiej lub gorzej.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3493
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 124

Re: Jiayu s3 2GB

Postprzez mkriso » 9 kwi 2015, o 12:10

oczekp napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Zrobiłem trochę więcej testów i ewidentnie wygląda mi to na problem w hardwarze. Po factory resecie problem nadal występuje. Wygląda to tak, że wibracje działają po czym, po jakimś losowym czasie potrafią przestać działać. Wystarczy, że mocniej stuknę w dolną część ekranu i wibracje wracają.
Chyba pozostaje mi tylko przetestować jak e-sun potraktuje reklamację, ewentualnie samodzielna wymiana motoru wibracji;/ Chyba, że macie jakieś inne pomysły?


Cześć,

Kolego, poradziłeś sobie z problemem wibracji? U mnie w ogóle nie ma wibracji (mam S3 Advanced), próbowałem resetu, niestety nic nie pomaga, wibracja w ogóle nie działa. Zastanawiam się czy może być to kwestia romu, ja mam wersję international S3SW 20150213-171816
mkriso
 
Posty: 1
Dołączył(a): 27 gru 2014, o 15:48

Re: Jiayu s3 2GB

Postprzez matik200 » 10 kwi 2015, o 10:48

Czy ktoś już rozwiązał problem z GPS'em? Czyli długi fix, mało satelit i później słaby sygnał.
matik200
 
Posty: 38
Dołączył(a): 21 cze 2013, o 19:47
Lokalizacja: warszzawa
Pochwały: 3

Re: Jiayu s3 2GB

Postprzez rgalois » 10 kwi 2015, o 14:21

Nie mam takich problemów. Na zewnątrz liczba satalit 8+ po kilku sekundach, fix nie dłużej niż po minucie, trzyma stabilnie.
rgalois
 
Posty: 6
Dołączył(a): 30 kwi 2014, o 20:32

Re: Jiayu s3 2GB

Postprzez ddr » 10 kwi 2015, o 15:14

To dziwne, bo czy odpalałem ze zmodyfikowanym gps.conf, czy nie to i tak pierwszy fix do 2 minut, następne w sekundy. Średnio łączy tak do 20 satelit. Pewnie trafiłeś na wadliwy egzemplarz lub używasz automapy, spróbuj z sygic.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3493
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 124

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach JiaYu



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości