• Reklama

Jiayu G6

Re: Jiayu G6

Postprzez RXK » 8 lip 2014, o 23:33

Po kilku dniach moge stwierdzic, ze telefon glosno dzwoni. Powiadomienia sa tak glosne, ze kilka razy sie wystraszylem co to.
Zmienilem mu DPI, bo chinczycy stwierdzili, ze jak duzy ekran to i system musi byc wielki ;) Kupilem po to duzy ekran, zeby nie bardzie widziec, tylko wiecej. Teraz statusbar jest maly, system, powiadomienia i ogolnie jest milo.
Zrootowany oczywiscie juz jest.
GPS nie lapal fixa. Dane chinskie mial. Programowo piec minut trwalo, zanim nowe dane z pozycjami satelit przyporzadkowal do Polski. Teraz za kazdym razem sygnal GPS w kilka sekund lapie.
Mam aktualnie wlozone dwie karty SIM. RedBulla podstawowego z numerem i Aero2. Kolejnosc kart w slotach jest obojetna. Na obydwoch dziala WCDMA czy tam HSDPA. Jedynie w menu przelacza sie jako switcha, ktora karta ma obslugiwac 3G. Rownoczesnie 3G nie dziala na obu kartach.
Karty obsluguje mini SIM. RedBulla musialem odrysowac z adaptera Aero2 i zeszlifowac szlifierka na maly wymiar. Wyszlo idealnie.
Wkurza mnie troche wlaczenie ekranu z uspienia. Jest z boku i musze szukac przycisku. W SG Note moglem przyciskiem Home wlaczyc ekran.
Z lewego boku u gory pod aluminiowym koleczkiem jest gniazdo jack 3,5. Kupie sobie moze nawet za chwile iKeya funkcyjnego i bede mial mechaniczny przycisk dowolnie programowalny.
Dotykowe 3 przyciski Ustawienia, Home i Cofnij sa podswietlane, ale swieca przez kilka sekund tylko jak sie je dotknie. W systemie nie ma opcji konfiguracji tych przyciskow. Jest tak i nie moze byc inaczej.
ROM 4.4 jest zapowiedziany przez Jiayu i zapewne doda funkcjonalnosci, bo z customowego ROMu SG Note 4.4 , tutaj brakuje mi sporo drobiazgow.
Podswietlenie nie chodzi plynnie tylko za duzy przeskok ma z mocno jasnego na jasny, sredni i kolejne nizej. Bywa, ze skacze jasnosc i zrywa oczy. Za male stopniowanie. Nowy ROM powinien zalatwic sprawe.
Dodatkowe opcje programisty mozna odblokowac, klikajac 7 razy w "numer kompilacji" i trzy razy w "wersje systemu android". Doswiadczenia z Note :)
Na Antutu roznie osiaga. Zaleznie ile pradu idzie na procesor. Mozna wyciagnac 28000 i 22000. Bede chcial przekroczyc 30000 na spreparowaniu BuildaProp, ale kombinuje z wpisami i poki co bez zmian. Na razie zrobilem DPI i dalo rade. Jezeli wielcy zrobia grzanca do procesora to liczac jakies 20% wiecej to ze 35000 wyciagnie, a to juz rakieta na dzien dzisiejszy bedzie.
I tyle tak z grubsza. Meczy mnie jak otworzyc go z tylu. I ten ROM 4.4 zywcem pasuje.
RXK
 
Posty: 36
Dołączył(a): 4 paź 2013, o 16:35
Lokalizacja: Nowy Sacz
Telefon:: Jiayu G6 ExtraFon:)
ROM: Antek 4.2

Reklama

Re: Jiayu G6

Postprzez lajsta » 5 sie 2014, o 21:17

Co tam słychać po miesiącu, jak odczucia - pojawił się jakiś zawód, czy nadal trwa euforia?
Avatar użytkownika
lajsta
AKTYWNY
 
Posty: 491
Dołączył(a): 3 lut 2013, o 18:12
Lokalizacja: Teraz Polska
Pochwały: 10
Telefon:: NubiaZ7mini

Re: Jiayu G6

Postprzez RXK » 6 sie 2014, o 00:53

Wszystko OK. Telefon hula, az milo. Dokupilem sobie iKeya i mam dodatkowy mechaniczny przycisk, programowany wedlug gustu. Czekam z niecierpliwoscia na androida 4.4. Bateria robi wrazenie, bo na moje zabawy zaden telefon nie wytrzymaywal spokojnie do konca dnia, a ten ma srednio 40% - 30% na wieczor.
RXK
 
Posty: 36
Dołączył(a): 4 paź 2013, o 16:35
Lokalizacja: Nowy Sacz
Telefon:: Jiayu G6 ExtraFon:)
ROM: Antek 4.2

Re: Jiayu G6

Postprzez lajsta » 6 sie 2014, o 09:45

Zastanawiam się nad telefonem dla żony - chce X8 bo jej się strasznie podoba, do tego ma już KK, jednak wolałaby biały. Ja jednak optowałbym za G6 bo po co dwa takie samy telefony w domu - różnorodność jest ciekawsza. Cena jest podobna, parametry prawie identyczne. mam więc dylemat. Jakie fotki robi G6 - wiesz może jaka ma ogniskową, bo X8 ma f2,4 a zdjęcia wychodzą naprawdę niezłe. Filmy kręci eleganckie. Jak z GPS-em - stwarza jakieś problemy?
Avatar użytkownika
lajsta
AKTYWNY
 
Posty: 491
Dołączył(a): 3 lut 2013, o 18:12
Lokalizacja: Teraz Polska
Pochwały: 10
Telefon:: NubiaZ7mini

Re: Jiayu G6

Postprzez RXK » 6 sie 2014, o 21:56

Jak sprawdze ogniskowa? Z GPS mialem troche zabawy. Dane satelit byly z terytorium Chin. Troche nie pamietam czym sciagalem pozycje satelitow europejskich ale trwalo to dobre 5-7 minut. Zaczelo dzialac i GPS wlacza sie w ciagu 5-10 sekund z zimnego startu. Zdjecia w dzien calkowicie do przyjecia. W nocy z lampa no to....no powiedzmy ze widac ;) Nie no smieje sie. Nie jest zle, ale jak to telefon. Filmy? Jak wolno telefonem ruszasz to super, jak szybciej lub celowo drgasz to takie plywanie, cos jakby telefon nadrabial smuzenie. Wydaje sie ze tak jest lepiej, ale sam nie wiem. Mi to nie przeszkadza. Jest dobrze.
RXK
 
Posty: 36
Dołączył(a): 4 paź 2013, o 16:35
Lokalizacja: Nowy Sacz
Telefon:: Jiayu G6 ExtraFon:)
ROM: Antek 4.2

Re: Jiayu G6

Postprzez Sid » 6 sie 2014, o 23:16

Żeby sprawdzić przysłone, klikasz prawym na zdjęcie w kompie>podsumowanie>zaawansowane i patrzysz na pozycje Przysłona obiektywu/Liczba F.
Sid
AKTYWNY
 
Posty: 373
Dołączył(a): 20 cze 2013, o 04:51
Pochwały: 8
Telefon:: PPTV King 7

Re: Jiayu G6

Postprzez RXK » 7 sie 2014, o 02:41

heh. Faktycznie. Nieraz sprawdzalem tak parametry zdjecia. Tu w G6 wychodzi f/2.2. Sprawdzalem w moim poprzednim telefonie Samsungu Galaxy Note i tam bylo f/2.6.
RXK
 
Posty: 36
Dołączył(a): 4 paź 2013, o 16:35
Lokalizacja: Nowy Sacz
Telefon:: Jiayu G6 ExtraFon:)
ROM: Antek 4.2

Re: Jiayu G6

Postprzez davneson » 29 cze 2016, o 19:45

jak.z wielkoscia telefonu ? czy jest duza roznica miedzy 5.5 a 5.7 cala chodzi mi o chowanie w kieszeni . Mi 5.5 spokojnie sie miesci a czy 5.7 to duzo wiecej ?
Jiayu G3----->Iocean X7 HD----> Meizu M1 Note
davneson
AKTYWNY
 
Posty: 231
Dołączył(a): 28 sty 2013, o 23:24
Lokalizacja: Kęty
Pochwały: 1
Telefon:: Meizu M1 Note
ROM: Flyme 4.3

Poprzednia strona

Powrót do Dyskusja o telefonach JiaYu



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama