• Reklama

Jiayu G4T i problem z ROMem

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Jiayu G4T i problem z ROMem

Postprzez marcin902 » czwartek, 7 listopada 2013, 12:54

Witam,
chciałem wgrać ROM który udostępnia solak na tym forum >

Postępując według instrukcji i wybraniu jednej dostępnej aktualizacji telefon sie wyłącza, włącza i po chwili wyskakuje następujący komunikat:
CWM-based Recovery v6.0.2.8
E:Invalid command argument
Finding update package...
E:unknown volume for path [/sdcard2/update.zip]
E:Can't mount /sdcard2/update.zip
Installation aborted

Co zrobić w takiej sytuacji?
marcin902
 
Posty: 11
Dołączył(a): czwartek, 24 października 2013, 15:14

Reklama

Re: Jiayu G4T i problem z ROMem

Postprzez zriel » czwartek, 7 listopada 2013, 13:58

Wrzucić rom na kartę, odpalić CWM Recovery w standardowy sposób i zainstalować tak jak każdy custom rom : najpierw wipe data/factory reset, poźniej wipe cache, następnie z menu mounts and storage kolejno : format cache,format data,format system, na koniec z menu advanced vipe dalvik cache i vipe battery stats. Jak już przygotujemy sobie w ten sposób telefon to wybieramy opcję install zip from sd card(nie update tylko zip), później choose zip manually(albo samo choose zip różnie jest) i pokazuje się lista plików na karcie. wybieramy archiwum zip z romem(archiwum czyli nie rozpakowane) i zatwierdzamy. Jak nam się zainstaluje a rom np. nie posiada google apps(tzw. gapps) to wybieramy ponownie z karty paczkę zip z gappsami. Po wszystkim wracamy do głównego menu CWM recovery i reebotujemy odpowiednią opcją telefon. Pierwsze uruchomienie trwa zazwyczaj parę minut i przy uruchomieniu telefon potrafi się ściąć, najlepiej zostawić telefon po instalacji romu i jego pierwszym uruchomieniu(po konfiguracji) na ok. godzinę do 3 żeby system się "zasiedlił".
zriel
AKTYWNY
 
Posty: 650
Dołączył(a): poniedziałek, 9 września 2013, 14:37
Pochwały: 31

Re: Jiayu G4T i problem z ROMem

Postprzez marcin902 » piątek, 8 listopada 2013, 13:12

A recovery ma być stockowe czy mam wgrać jakieś inne?
Pisałem do solaka i odpisał że prawdopodobnie mam nieodpowiednie recovery.
Więc może najpierw spróbować z innym recovery a potem tym sposobem co opisałeś.
Nigdy nie wgrywałem jeszcze innego roma i wolałbym nie uszkodzić tel, jeśli oczywiście można to zrobić podczas tej operacji.
marcin902
 
Posty: 11
Dołączył(a): czwartek, 24 października 2013, 15:14

Re: Jiayu G4T i problem z ROMem

Postprzez vivix » wtorek, 19 listopada 2013, 16:23

Czy aktualizacja jest przeznaczona na twoj telefon ? Zmiana CWM nic nie da. A tej aktualizacji ktora chcesz wgrac poprostu build.prop jest inny i blad wyskakuje dlatego iz aktualizacja jest przeznaczona na inny model telefonu badz jest nakladka na inna wersje androida. Uwazaj bo jak wgrasz rom/update z innym build prop to telefon nzalapie soft bricka i lepiej zebys wtedy mial backupa romu.
vivix
 
Posty: 7
Dołączył(a): wtorek, 19 listopada 2013, 14:56


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama