• Reklama

Jiayu G4S - recenzja

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Jiayu G4S - recenzja

Postprzez eju977 » 29 lip 2014, o 23:23

Tak
Obrazek
Avatar użytkownika
eju977
 
Posty: 94
Dołączył(a): 29 lis 2013, o 01:18
Pochwały: 3

Reklama

Re: Jiayu G4S - recenzja

Postprzez Adam140 » 30 lip 2014, o 13:51

Zastanawiam się czy duża różnica między wersją z 1 GB RAMu a 2 GB. Ktoś ma jakieś doświadczenie w tej materii?
Adam140
 
Posty: 2
Dołączył(a): 20 lip 2014, o 02:06

Re: Jiayu G4S - recenzja

Postprzez parura » 7 sie 2014, o 22:11

Jeśli chodzi o porównanie wersji 1/4 i 2/16 to znajdziesz w sieci bez problemu.
Mnie z kolei nurtuje praca autofocusa - bardzo głośno słyszalny podczas nagrywania filmików. Nie wiecie może, czy to jakoś da się "naprawić"? (zmiana softu, programu foto, cokolwiek innego).
parura
 
Posty: 5
Dołączył(a): 7 sie 2014, o 16:01

Re: Jiayu G4S - recenzja

Postprzez Kames » 8 sie 2014, o 16:18

Czy w tym modelu są problemy z wyświetlaniem kontaktów przychodzących oraz czy występują chińskie krzaczki ?
Avatar użytkownika
Kames
 
Posty: 23
Dołączył(a): 3 sie 2014, o 04:47
Pochwały: 1

Re: Jiayu G4S - recenzja

Postprzez start2222 » 29 wrz 2014, o 14:49

eju977 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

U mnie czasem jest tak gorąca, że aż kabel USB robi się ciepły. Ale to pewnie przez jej rozmiar, lub brak radiatora na którymś elemencie.


A podpowiedzcie mi czy mogę ładować baterie inną ładowarką niż oryginalna?
Wpłynie to na żywotność baterii? Czy tylko będzie ładowanie trwało dłużej?
start2222
 
Posty: 2
Dołączył(a): 29 wrz 2014, o 13:05

Re: Jiayu G4S - recenzja

Postprzez MrMajst3r » 29 wrz 2014, o 14:59

Możesz ładować dowolną ładowarką z wyjściem USB.
W celu optymalnego ładowania powinna mieć wydajność 700mA. Słabsza ładowarka będzie ładować wolniej, nie wpłynie to na żywotność baterii.
Avatar użytkownika
MrMajst3r
 
Posty: 143
Dołączył(a): 8 sty 2014, o 21:18
Pochwały: 17

Re: Jiayu G4S - recenzja

Postprzez start2222 » 29 wrz 2014, o 15:15

Ok, dzięki za info.
Ogolnie polecam bardzo ten smartfon. Użytkuję go już dzień, jedno ładowanie baterii i zostało 20% (ciągła zabawa telefonem).
start2222
 
Posty: 2
Dołączył(a): 29 wrz 2014, o 13:05

Re: Jiayu G4S - recenzja

Postprzez Barbar » 25 lut 2015, o 18:42

Jak jest z GPS? Działa poprawnie? Czytam sprzeczne opinie a smart u mnie to również narzędzie do nawigacji. Jak to jest w końcu z tym modelem?
Barbar
 
Posty: 23
Dołączył(a): 26 gru 2014, o 22:23

Re: Jiayu G4S - recenzja

Postprzez Piotrek90 » 25 lut 2015, o 18:50

Barbar napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie. GPS jest słaby/bardzo słaby/nie działa wcale.
Piotrek90
 
Posty: 108
Dołączył(a): 18 cze 2014, o 22:09
Pochwały: 3

Re: Jiayu G4S - recenzja

Postprzez MrMajst3r » 27 lip 2015, o 19:52

Refleksje po roku użytkowania.

W zasadzie podtrzymuję opinię wyrażoną w recenzji. Z telefonu jestem zadowolony. Pojawiła się aktualizacja do KitKata, niestety nie poprawiła ona działania GPSu. Na zewnątrz fixa łapie dosyć szybko, jednak lokalizacja jest mało dokładna i podczas nawigacji zjeżdża z trasy lub gubi sygnał w gęsto zabudowanym terenie. Bateria trzyma nadal około 2 dni. Zdjęcia i filmy z aparatu są niezłe, pod warunkiem dobrego oświetlenia. Ekran jest odporny na zarysowania, pojawiło się tylko kilka drobnych rysek widocznych pod światło. Obudowa trzyma bez zarzutu, jakość rozmów na dobrym poziomie. W porównaniu do dzisiejszych modeli ze średniej półki, telefon jest dosyć gruby (zwłaszcza po założeniu etui), ale mnie osobiście to nie przeszkadza.

Usterki jakie wystąpiły: głośnik zaczął charczeć, po tym jak wbił się w niego ostry opiłek metalu przyciągnięty przez magnes; na ekranie pojawiło się kilka jaśniejszych kropek o średnicy ~1mm (przejaśnienia widoczne tylko na jasnym tle); gniazdo USB przestało łączyć z komputerem na niektórych (luźniejszych) kablach. Głośnik i gniazdo wymieniłem dla świętego spokoju i lepszego komfortu użytkowania (koszt kilka $).
Avatar użytkownika
MrMajst3r
 
Posty: 143
Dołączył(a): 8 sty 2014, o 21:18
Pochwały: 17

Poprzednia strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość