• Reklama

Jiayu G4S - recenzja

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Jiayu G4S - recenzja

Postprzez eju977 » sobota, 31 maja 2014, 12:51

Zmieniłem już w pierwszy dzień ;) Miałem przez jakiś tydzień MIUI ale z tego co widzę to bateria na nim znika dużo szybciej w porównaniu do zwykłego Romu, więc wróciłem na oficjalny od Jiayu. Z facebookiem jest problem tylko z najnowszą wersją, przy starszych wszystko działa, a z chrome ani na miui ani na oficjalnym żadnych problemów nie miałem. Czasem jest problem z rozpoznawaniem, ale nie jest to aż tak uciążliwe, można byłoby to naprawić gravity boxem ale niestety oficjalny system go nie obsługuje (bootloop).
Obrazek
Avatar użytkownika
eju977
 
Posty: 94
Dołączył(a): piątek, 29 listopada 2013, 01:18
Pochwały: 3

Reklama

Re: Jiayu G4S - recenzja

Postprzez lobuz » niedziela, 8 czerwca 2014, 22:06

Witam,

to i ja się przyłącze do dyskusji na temat G4S. Telefon odebrałem kilka dni temu, zamówiony tu: http://www.aliexpress.com/item/Jiayu-G4 ... 03419.html
cena to 187 $, wiem można znaleźć taniej, ale chodziło mi o sprawdzonego sprzedawcę. Sprzedawca nadał telefon bardzo szybko bo już kolejnego dnia i po ok dwóch tygodniach dotarł do mnie przez SG Post. Po rozpakowaniu mile mnie zaskoczył wyświetlacz, jego wyrazistość, kontrast. Wcześniej miałem THL W100 i tam był bardzo ładny wyświetlacz, ale ten jest jeszcze lepszy. Czytając wcześniejsze opinie, że jest problem z identyfikacją połączeń przychodzących i koniecznością kombinacji z Gravitybox przystąpiłem do sprawdzania co działa, a co nie i o dziwo mój fon nie ma żadnych tego typu niedomagań. Identyfikacja działa bez problemu. GPS też niczego sobie, wyszukanie satelit jadąc samochodech z regóły trwa około 15s. Przez weekend zrobiłem około 1200 km po Polsce od zachodniej granicy do W-wy, cały czas włączona nawigacja Sygic, na zmianę Yanosik i działało bez zarzutu. Jedynie faktycznie aplikacja Facebook'a krzaczyła się i zainstalowałem jakąś starszą wersję. Jeśli chodzi o poziom spolszczenia powiem tak.. jest dobrze spolszczone, może ciut mniej niż mój wcześniejszy THL W100 z romem RO.Edi ale generalnie takie kosmetyczne różnice. Oprogramowanie mojego fona pochodzi z 16.04.2014. Uważam, że telefon rewelacja w tej cenie no i bateria 3000 mAh.
lobuz
 
Posty: 10
Dołączył(a): sobota, 18 maja 2013, 18:57
Lokalizacja: gadki

Re: Jiayu G4S - recenzja

Postprzez saperq » wtorek, 10 czerwca 2014, 21:28

Czy ten telefon informuje o nieodebranych połączeniach/sms-ach? Czy większość telefonów posiada taką funkcję? Czy "starsze" G4S z 1gb/4gb również posiadają tą funkcję?
Tym razem w drodze Xiaomi Redmi Pro :-)
Zobacz moje OLX
saperq
VIP
 
Posty: 834
Dołączył(a): czwartek, 8 maja 2014, 22:36
Pochwały: 29

Re: Jiayu G4S - recenzja

Postprzez MrMajst3r » wtorek, 10 czerwca 2014, 21:40

saperq, powiadomienia zależą od ustawień aplikacji. Generalnie większość umożliwia mruganie diodą powiadomień (SMS, dialery, itd.).
Zarówno Jiayu G4c (wersja z 1GB RAM) jak i starsze G4 (MT6589) również posiadają diodę powiadomień.
Avatar użytkownika
MrMajst3r
 
Posty: 146
Dołączył(a): środa, 8 stycznia 2014, 21:18
Pochwały: 14

Re: Jiayu G4S - recenzja

Postprzez fawqlec » środa, 11 czerwca 2014, 01:20

Witam. Też go zamówiłem. Jak z baterią ? Ja z telefonu korzystam dużo. Sporo neta synchronizacja non stop. Gierki niebardzo
Było Lenovo a820, Lenovo s750, ZTE v967s, ZTE987, ZTE v975, Jiayu G4S teraz miało być Lenovo S860 lub Xiaomi Redmi Note i zostało Xiaomi
Avatar użytkownika
fawqlec
 
Posty: 152
Dołączył(a): piątek, 12 lipca 2013, 14:17
Lokalizacja: Katowice
Pochwały: 2

Re: Jiayu G4S - recenzja

Postprzez MrMajst3r » środa, 11 czerwca 2014, 13:28

Bateria przy przeciętnym użytkowaniu trzyma u mnie 2 dni (tj. odpinam od ładowarki w poniedziałek o 8 i we wtorek o 23 jest jeszcze kilka-kilkanaście procent).
Avatar użytkownika
MrMajst3r
 
Posty: 146
Dołączył(a): środa, 8 stycznia 2014, 21:18
Pochwały: 14

Re: Jiayu G4S - recenzja

Postprzez max878 » środa, 11 czerwca 2014, 22:23

ja też chyba go wezmę :p

tylko jak jest z połączeniami w nim? czytałem, że nie wyświetla się kto dzwoni, a widać tylko numer, tak?
max878
 
Posty: 93
Dołączył(a): sobota, 5 października 2013, 14:38
Pochwały: 1

Re: Jiayu G4S - recenzja

Postprzez MrMajst3r » środa, 11 czerwca 2014, 22:52

Jeśli numery telefonów masz zapisane z prefiksem (48), to telefon nie rozpozna kontaktu kiedy zadzwoni.

W nowej wersji oprogramowania nie ma tego problemu. A w starej wystarczy usunąć prefiksy w kontaktach.
Avatar użytkownika
MrMajst3r
 
Posty: 146
Dołączył(a): środa, 8 stycznia 2014, 21:18
Pochwały: 14

Re: Jiayu G4S - recenzja

Postprzez max878 » czwartek, 12 czerwca 2014, 16:09

a to spoko :D

w takim razie zamawiam pod koniec czerwca :p
max878
 
Posty: 93
Dołączył(a): sobota, 5 października 2013, 14:38
Pochwały: 1

Re: Jiayu G4S - recenzja

Postprzez max878 » czwartek, 12 czerwca 2014, 21:23

jeszcze mi powiedzcie jak działa Whatsapp na tym tel i czy są z tym jakieś problemy?
max878
 
Posty: 93
Dołączył(a): sobota, 5 października 2013, 14:38
Pochwały: 1

Re: Jiayu G4S - recenzja

Postprzez dawido488 » poniedziałek, 16 czerwca 2014, 20:10

Nie ma żadnych problemów z aplikacjami typu Whatsapp, Snapchat itp.
Jest: DOOGEE DG750,DOOGEE DG800,NIBIRU H1
Było: LENOVO A820,THL W1OO,STAR W450,FAEA F1,IOCEAN X7 HD,JIAYU G4S,IUNI U2,LENOVO VIBE X2
Będzie: ...
dawido488
 
Posty: 188
Dołączył(a): sobota, 2 marca 2013, 12:27
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 7

Re: Jiayu G4S - recenzja

Postprzez mar76ek » wtorek, 17 czerwca 2014, 09:11

Czy ktoś znalazł opcję, gdzie da się przypisać dzwonek do karty SIM ?
Avatar użytkownika
mar76ek
AKTYWNY
 
Posty: 261
Dołączył(a): poniedziałek, 20 stycznia 2014, 23:25
Pochwały: 3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama