• Reklama

Jiayu G4S - problem z mikrofonem - rozmówcy źle mnie słyszą

Jiayu G4S - problem z mikrofonem - rozmówcy źle mnie słyszą

Postprzez dariush » niedziela, 8 listopada 2015, 12:31

Witam.

Mam prawdopodobnie problem z mikrofonem, ponieważ do kogokolwiek bym dzwonił, to wszyscy twierdzą, że mnie słabo słyszą - mój głos jest bardzo stłumiony.
Problemu wcześniej nie było, ale powstał po powrocie z serwisu (z innym problemem).
Czytałem, że można zmodyfikować ustawienia poprzez np. MTK Engineering Mode, ale niechciałbym czegoś zepsuć, więc byłbym wdzięczny, jakbyście podsunęli jakieś sprawdzone ustawienia lub propozycje innych rozwiązań.
Dodam, że podczas nagrywania filmików lub nagrań dźwiękowych, dźwięk w nich jest dobrze słyszalny.
dariush
 
Posty: 2
Dołączył(a): sobota, 7 listopada 2015, 20:41

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Jiayu G4S - problem z mikrofonem - rozmówcy źle mnie sły

Postprzez woody » niedziela, 8 listopada 2015, 12:47

Oglądnij telefon od dołu i zobacz czy nie jest mikrofon czymś przytkany , otwór koło gniazda USB , a odnośnie ustawień:

ivan_85 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Już sobie poradziłem. Jest program do konfiguracji procesora - Mobileuncle tools. Skopiowałem ustawienia z Loudspeaker Mode (tryb głośnomówiący) ponieważ na tym trybie mikrofon działał dobrze
USTAWIENIA MIKROFONU:
-Mobileuncle tools, w nim:
Engineer mode, Engineer mode МТК, Hardware Testing, Audio, Normal Mode, Type, wybieramy mic i wpisujemy wartości i potwierdzamy wciskając set
zmieniamy na(ZAPISZCIE SOBIE ORYGINALNE USTAWIENIA):
Level 0 — 255
Level 1 — 208
Level 2 — 208
Level 3 — 120
Level 4 — 120
Level 5 — 208
Level 6 — 196
Level 7-14 — 0
wydaje mi się że pomogło. Ktoś ma lepsze ustawienia?
Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
woody
VIP
 
Posty: 1039
Dołączył(a): piątek, 2 maja 2014, 20:12
Pochwały: 16

Re: Jiayu G4S - problem z mikrofonem - rozmówcy źle mnie sły

Postprzez dariush » środa, 11 listopada 2015, 20:17

Dzięki, za odpowiedź.
Sprawdziłem otwór mikrofonu i wydaje się, że nie jest zatkany.
Wprowadziłem również zaproponowane ustawienia, ale nic to nie dało, a nawet wydawało się, że jest gorzej.
Czy macie jakieś inne propozycje?
dariush
 
Posty: 2
Dołączył(a): sobota, 7 listopada 2015, 20:41


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości