• Reklama

Jiayu g4s - poważny problem

Jiayu g4s - poważny problem

Postprzez thomas1884 » czwartek, 22 maja 2014, 18:30

Witam
Mam dziwny problem z telefonem. Kiedy miałem włożoną kartę z play tel pracował normalnie. Niedawno przysłali Aero 2 i zamontowałem obydwie, skonfigurowałem i było ok do czasu. Po pewnym czasie tel mi się sam wyłączył. Od tej chwili kiedy mam zainstalowane obie karty(czy na przemian sim 1 sim2- to samo) tel się nie włącza. https://www.youtube.com/watch?v=8N_eqCB ... e=youtu.be Jednak jak włożę Play albo aero jako pojedyńczą karte działa ok. Jak tylko dołożę drugą zawiecha. Co myślicie na ten temat. Co się dzieje i co teraz z tym zrobić??
thomas1884
 
Posty: 19
Dołączył(a): czwartek, 22 maja 2014, 18:23

Reklama

Re: Jiayu g4s - poważny problem

Postprzez Quis » czwartek, 22 maja 2014, 18:55

1. Przeinstaluj ROM
2. Jeśli nie pomoże to zainstaluj oficjalny chiński ROM
3. Jeśli i to nie pomoże, pisz do chiczyka
Quis
VIP
 
Posty: 846
Dołączył(a): czwartek, 18 lipca 2013, 11:50
Pochwały: 28

Re: Jiayu g4s - poważny problem

Postprzez thomas1884 » czwartek, 22 maja 2014, 19:08

quis masz jakiś porządny ROM?? Byle miał polski
thomas1884
 
Posty: 19
Dołączył(a): czwartek, 22 maja 2014, 18:23

Re: Jiayu g4s - poważny problem

Postprzez existe » czwartek, 22 maja 2014, 19:36

Quis napisał(a):1. Przeinstaluj ROM
2. Jeśli nie pomoże to zainstaluj oficjalny chiński ROM
3. Jeśli i to nie pomoże, pisz do chiczyka


z opcja instalacji nowego ROm zgodze sie, z pisaniem do chinczyka - ta rada - wybacz jest smieszna - sprzedawca kalesonow + telefonow = tragedia komunikacyjna
ps
multilanguage - :-) Twoj (thomas1884) filmik taki jest :-)
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Re: Jiayu g4s - poważny problem

Postprzez Quis » czwartek, 22 maja 2014, 21:28

existe napisał(a):
Quis napisał(a):1. Przeinstaluj ROM
2. Jeśli nie pomoże to zainstaluj oficjalny chiński ROM
3. Jeśli i to nie pomoże, pisz do chiczyka


z opcja instalacji nowego ROm zgodze sie, z pisaniem do chinczyka - ta rada - wybacz jest smieszna - sprzedawca kalesonow + telefonow = tragedia komunikacyjna
ps
multilanguage - :-) Twoj (thomas1884) filmik taki jest :-)

Chińczyk może sprzedawać kalesony i tampony, co nie zmienia faktu, że jeżeli ten błąd występuje na każdym ROMie to znaczyłoby, że telefon jest uszkodzony. I w takim wypadku trzebaby odezwać się do sprzedawcy w celu naprawy/wymiany/zwrotu kasy. No chyba, że komuś się podoba uszkodzony telefon, to może sobie zostawić...
Quis
VIP
 
Posty: 846
Dołączył(a): czwartek, 18 lipca 2013, 11:50
Pochwały: 28

Re: Jiayu g4s - poważny problem

Postprzez ebola1972 » czwartek, 22 maja 2014, 21:43

Kolega w pierwszej kolejności zainstaluje oficjalny rom Jiayu i sprawdzi jak to wszystko działa. Jak wszystko będzie o.k. to będziemy martwić się o j. polski.

Wysłane z mojego Onda V975m przy użyciu Tapatalka
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Re: Jiayu g4s - poważny problem

Postprzez thomas1884 » czwartek, 22 maja 2014, 22:14

Moge prosić o link do oficjalnego romu Jiayu. Wiem szukaj a znajdziesz ale boje sie nie sprawdzonego.
thomas1884
 
Posty: 19
Dołączył(a): czwartek, 22 maja 2014, 18:23

Re: Jiayu g4s - poważny problem

Postprzez existe » czwartek, 22 maja 2014, 22:26

Quis napisał(a):Chińczyk może sprzedawać kalesony i tampony, co nie zmienia faktu, że jeżeli ten błąd występuje na każdym ROMie to znaczyłoby...


a wystepuje w kazdym ROMie ?
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Re: Jiayu g4s - poważny problem

Postprzez thomas1884 » czwartek, 22 maja 2014, 22:30

Aktualnie mam wgrany G4SL 20140422-120615. Może to wina ROMu??
thomas1884
 
Posty: 19
Dołączył(a): czwartek, 22 maja 2014, 18:23

Re: Odp: Jiayu g4s - poważny problem

Postprzez ebola1972 » czwartek, 22 maja 2014, 22:42

thomas1884 napisał(a):Moge prosić o link do oficjalnego romu Jiayu. Wiem szukaj a znajdziesz ale boje sie nie sprawdzonego.

W jiayu g4t miałem wgraną jakąś aplikację od jiayu, która sama ściągała właściwe dla modelu telefonu recovery, rom, poprawkę do gps. Zapewne ze strony jiayu.es. powinieneś ją mieć w telefonie.

Wysłane z mojego Onda V975m przy użyciu Tapatalka
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Re: Jiayu g4s - poważny problem

Postprzez damian07de » czwartek, 22 maja 2014, 23:38

Jak masz wersje 2GB ramu to zły. G4SL jest dla 1GB ramu. Dla 2 jest G4S tu masz link do romów http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=572643
damian07de
 
Posty: 48
Dołączył(a): piątek, 15 listopada 2013, 14:09

Re: Jiayu g4s - poważny problem

Postprzez thomas1884 » piątek, 23 maja 2014, 08:37

Wlasnie mam 2gb. Dzieki popoludniu sprobuje zainstalowac
thomas1884
 
Posty: 19
Dołączył(a): czwartek, 22 maja 2014, 18:23

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama