• Reklama

JiaYu G4S MT6592 1.7GHz za 175 dolarów

Re: JiaYu G4S MT6592 1.7GHz za 175 dolarów

Postprzez yusuf » 12 sie 2015, o 12:09

Też polecam upgrade do Kitkata, jedyny problem to wariujący wskaźnik baterii.
Korzystam z romu MG, większej prądożerności nie zauważyłem, podczas nagrywania filmów dźwięk działa jak najbardziej
yusuf
 
Posty: 166
Dołączył(a): 7 maja 2014, o 10:43
Pochwały: 3
Telefon:: Jiayu G4s | Monster

Reklama

Re: JiaYu G4S MT6592 1.7GHz za 175 dolarów

Postprzez markos17 » 12 sie 2015, o 14:28

zainstalowałem MG na początek, wydaje się sensowny. zobaczymy jak będzie się spisywał.
czytałem o tym wskaźniku baterii. na każdym telefonie z kk ten problem występuje, czy tylko na niektórych?
jak to w praktyce wygląda?
markos17
 
Posty: 49
Dołączył(a): 20 lip 2014, o 23:09
Telefon:: samsung

Re: JiaYu G4S MT6592 1.7GHz za 175 dolarów

Postprzez woody » 12 sie 2015, o 16:19

Ano tak że masz załóżmy 55% po chwili 35% a jeszcze za moment 89% a jak wyłączysz tel. i wyjmiesz baterię i uruchomisz to się okaże że jest np.między 3 a 10% . Jeszcze jest opcja że stan baterii wisi , znaczy się zdarza się u mnie że przez weekend gdy mniej korzystam to wskaźnik utrzymuje się np. na 65% przez dwa dni i ani drgnie. Jak wiesz ile bateria ci trzyma to nie masz się czego obawiać , zobaczysz i opanujesz , nic strasznego. Czy na każdym KK to nie wiem.
Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
woody
VIP
 
Posty: 988
Dołączył(a): 2 maja 2014, o 20:12
Pochwały: 16
Telefon:: Meizu M2 Note
ROM: Flyme 4.5.4.2

Re: JiaYu G4S MT6592 1.7GHz za 175 dolarów

Postprzez eju977 » 12 sie 2015, o 19:06

Podrzuci ktoś linkiem do oryginalnej baterii? Bo moja niestety padła.
Obrazek
Avatar użytkownika
eju977
 
Posty: 94
Dołączył(a): 29 lis 2013, o 01:18
Pochwały: 3
Telefon:: Jajo :)
ROM: 4.2.2

Re: JiaYu G4S MT6592 1.7GHz za 175 dolarów

Postprzez yusuf » 13 sie 2015, o 00:15

markos17 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

KK po prostu nie do końca dogaduje się mediatekiem. U mnie jest tak, że czasem poziom samoczynnie rośnie, nigdy odwrotnie. Natomiast jak cały czas jest pod jakimś obciążeniem, choćby 3g czy wifi, to poziom cały czas ładnie schodzi w dół i rzadko wariuje.
yusuf
 
Posty: 166
Dołączył(a): 7 maja 2014, o 10:43
Pochwały: 3
Telefon:: Jiayu G4s | Monster

Re: JiaYu G4S MT6592 1.7GHz za 175 dolarów

Postprzez motov8 » 13 sie 2015, o 12:16

woody napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Pobaw się w ustawienia dźwięku w MTK engineering mode.
Ja podczas trybu głośnomówiącego nie miałem czułości na mikrofonie i nikt mnie nie słyszał, wystarczyło podbić czułość w ustawieniach MTK engineering mode i działa jak należy. Dziwne to było, bo telefon ma 2 mikrofony.
motov8
 
Posty: 18
Dołączył(a): 23 wrz 2014, o 01:33
Pochwały: 1
Telefon:: Sony

Re: JiaYu G4S MT6592 1.7GHz za 175 dolarów

Postprzez bartes9 » 2 wrz 2015, o 22:50

Mam pytanko, działa wam myszka w tym telefonie ( podłączenie USB OTG), mi nie. Klawiatura, pendrive, wszystko działa a myszka nie chce.
bartes9
 
Posty: 33
Dołączył(a): 26 mar 2015, o 17:11
Telefon:: Lenovo

Re: JiaYu G4S MT6592 1.7GHz za 175 dolarów

Postprzez sayo » 3 wrz 2015, o 10:41

działa.
sayo
 
Posty: 13
Dołączył(a): 7 mar 2013, o 23:13
Lokalizacja: małopolska

Re: JiaYu G4S MT6592 1.7GHz za 175 dolarów

Postprzez bartes9 » 3 wrz 2015, o 18:06

Też już mi działa, kabel był winny
bartes9
 
Posty: 33
Dołączył(a): 26 mar 2015, o 17:11
Telefon:: Lenovo

Re: JiaYu G4S MT6592 1.7GHz za 175 dolarów

Postprzez pacmanek » 29 paź 2015, o 21:13

markos17 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Dawno nikt nie wypowiadał się o romach do g4s - ja od kilku miesięcy używam portowanego MIUI. Wprawdzie na needrom można znależć conajmniej dwie wersje, to jednak osobiście preferuję z miuipro.ru. Wszystkie porty oparte są na androidzie 4.4.2. MIUI wydawane jest w systemie aktualizacji-beta co tydzień, także mniej więcej co tydzień mamy "świeży" rom z większymi bądź mniejszymi zmianami. Jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby cokolwiek nie działało - kamera/aparat/bt/gps/diody - no problem. Każdy cotygodniowy rom można bez problemu pobrać w systemie OTA (niektóre porty na to nie pozwalają). Mankamentem jest, dla korzystających z dwóch kart sim jednocześnie - 3g - działa tylko na jednym slocie, nie jest to żaden bug, niestety MIUI tak ma :)
Pytanie wprawdzie dotyczy stabilnego romu, ale biorąc pod uwagę fakt, że mamy tu do czynienia z "szybkim wypuszczaniem" kolejnych wersji, wersji niosących istotne nowości - patch na stagefright exploita itp to chyba warto rozważyć instalację...
Pozdrawiam użytkowników g4s-ki!
pacmanek
 
Posty: 19
Dołączył(a): 27 gru 2013, o 16:33
Telefon:: nokia

Re: JiaYu G4S MT6592 1.7GHz za 175 dolarów

Postprzez dominiss1990 » 4 lis 2015, o 21:13

@pacmanek - też korzystam z tego romu od dłuższego czasu i działa naprawdę bezproblemowo, powiedz mi czy instalując nowszą wersję za każdym razem aktualizujesz go przez OTA, czy pobierasz cały rom w nowszej wersji i wgrywasz? Pytam bo ja sam spolszczałem rom programem jBart i obawiam się, że po aktualizacji będzie jakiś konflikt, więc raz na jakiś dłuższy czas pobieram i spolszczam najnowszą wersję i dopiero wgrywam.

Jeszcze pytanie do wszystkich, wszyscy użytkownicy G4S z romem KitKat wie jak wariuje wskaźnik baterii. Czy komuś udało się naprawić ten bug jakimś fixem lub narzędziem?
Avatar użytkownika
dominiss1990
AKTYWNY
 
Posty: 428
Dołączył(a): 21 gru 2013, o 20:32
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 31
Telefon:: Jiayu G4S 2/16
ROM: 4.4.3 SPAOSP

Re: JiaYu G4S MT6592 1.7GHz za 175 dolarów

Postprzez pacmanek » 11 lut 2016, o 01:07

[quote="dominiss1990"]@pacmanek - też korzystam z tego romu od dłuższego czasu i działa naprawdę bezproblemowo, powiedz mi czy instalując nowszą wersję za każdym razem aktualizujesz go przez OTA, czy pobierasz cały rom w nowszej wersji i wgrywasz? Pytam bo ja sam spolszczałem rom programem jBart i obawiam się, że po aktualizacji będzie jakiś konflikt, więc raz na jakiś dłuższy czas pobieram i spolszczam najnowszą wersję i dopiero wgrywam.

Pobieram cały rom, tak n awszelki wypadek gdyby w nowym było coś nie tak zawsze mam poprzedni, do którego mogę wrócić. Testowałem też Lolipopa z needrom, ale niestety wifi i dual sim nie działa poprawnie, więc póki co odpada.

Przymierzałem się do zakupu baterii, ale to dosyć ciężki temat. Na Ali jest kilka do wyboru (rozważam tylko te o pojemności 3000mAh), ale niestety 99% z nich ma wydrukowaną datę bodajże luty-marzec 2014 i w feedbackach, co można było się spodziewać, przeczytamy że bateria słabo trzyma, a realna pojemność jest w granicach 2100mAh (nie wiadomo jednak jak wiarygodne są pomiary)...Jest jeden sprzedawca, który ma baterię z datą 2015, ale to raczej fake. Naklejki z nadrukami wyglądają na niedopasowane, ale może się mylę.
pacmanek
 
Posty: 19
Dołączył(a): 27 gru 2013, o 16:33
Telefon:: nokia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach JiaYu



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama