• Reklama

Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie)

Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie)

Postprzez MrMajst3r » 11 cze 2014, o 14:54

Zakładam temat zbiorczy dla telefonu Jiayu G4s.

Proszę umieszczać tutaj tylko gotowe materiały (linki) do:
- recenzji
- oprogramowania
- dodatków
- problemów z rozwiązaniami
- zdjęć, filmów zrobionych telefonem

Mile widziane dodawanie również własnych wypocin (opini, itd.)
Tutaj nie zadajemy pytań!

Jak dostanę odpowiednię uprawnienia, będę aktualizował pierwszy post.

Na początek:

Specyfikacja:
Spoiler:


Recenzje polskie:
Spoiler:


Recenzje zagraniczne:
Spoiler:

Oprogramowanie:


Root (oryginalny ROM):
Ustawienia => Zabezpieczenia => Superuser

Odblokowanie urządzenia przyciskami głośności (oryginalny ROM):
Ustawienia => Informacje o telefonie => tapnij 7x na Numer kompilacji, wstecz => Advanced settings => Volume keys awakening
Avatar użytkownika
MrMajst3r
 
Posty: 143
Dołączył(a): 8 sty 2014, o 21:18
Pochwały: 17

Reklama

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez MrMajst3r » 12 cze 2014, o 14:29

Pojawił się nowy ROM dla Jiayu G4S.
W zasadzie jest to nieco zmodyfikowany najnowszy oryginalny soft. Podobno działa na nim Xposed Installer. Instalacja przez CWM/TWRP.
http://www.needrom.com/mobile/jiayu-g4s-2/
Avatar użytkownika
MrMajst3r
 
Posty: 143
Dołączył(a): 8 sty 2014, o 21:18
Pochwały: 17

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez klc_111 » 13 cze 2014, o 01:33

Pojawil sie tez oficjalny build z 9 czerwca. Troche zmianek jest. FB nie wywala.Dodatkowy pulpit z aparatem i gramofonem. Po usunieciu chinskich apek w zipie i dolozeniu klawiatury aosp soft praktycznie idealny. (po delikatnym odchudzaniu soft ma 400MB zamiast okolo 500MB).Aczkolwiek troche pobawic sie mozna z tym jezzcze.
Nokia N900 + Iocean X7S
klc_111
 
Posty: 104
Dołączył(a): 6 mar 2013, o 20:03
Lokalizacja: Poland
Pochwały: 5

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez tomashb » 14 cze 2014, o 01:54

witam

skad wziasc ten ostatni rom z czerwca ?
tomashb
 
Posty: 3
Dołączył(a): 15 kwi 2014, o 23:16

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez korek2 » 14 cze 2014, o 07:58

Masz dwa posty wyżej.
http://www.needrom.com/phone-roms/jiayu/g4s/


Wysłane z mojego Transformer TF101 przy użyciu Tapatalka
korek2
 
Posty: 126
Dołączył(a): 27 kwi 2014, o 14:50
Pochwały: 2

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez MrMajst3r » 21 cze 2014, o 10:10

Lekko zmodyfikowany najnowszy oryginalny soft (usunięte chińskie aplikacje, dodana europejska klawiatura Google, recovery CWM).
http://www.needrom.com/mobile/mutrom-ji ... urope-cwm/
Avatar użytkownika
MrMajst3r
 
Posty: 143
Dołączył(a): 8 sty 2014, o 21:18
Pochwały: 17

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez gumbi » 26 cze 2014, o 20:22

MrMajst3r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Udało się komuś ten gramofon i aparat wyrzucić z pulpitu? Mogę zminić launcher na inny - ale lubię theme Jiayu :)
gumbi
 
Posty: 36
Dołączył(a): 22 lut 2014, o 14:18

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez dawido488 » 26 cze 2014, o 21:41

Jest: DOOGEE DG750,DOOGEE DG800,NIBIRU H1
Było: LENOVO A820,THL W1OO,STAR W450,FAEA F1,IOCEAN X7 HD,JIAYU G4S,IUNI U2,LENOVO VIBE X2
Będzie: ...
dawido488
 
Posty: 179
Dołączył(a): 2 mar 2013, o 12:27
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 7

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez yusuf » 26 cze 2014, o 22:40

Owszem, działa bez zarzutu
yusuf
 
Posty: 166
Dołączył(a): 7 maja 2014, o 10:43
Pochwały: 3

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez mar76ek » 26 cze 2014, o 22:43

Czy ktos juz wykminil cos sensownego na bolaczki zwiazane z gps ?
Avatar użytkownika
mar76ek
AKTYWNY
 
Posty: 245
Dołączył(a): 20 sty 2014, o 23:25
Pochwały: 3

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez yusuf » 26 cze 2014, o 23:00

yusuf
 
Posty: 166
Dołączył(a): 7 maja 2014, o 10:43
Pochwały: 3

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez Albin » 27 cze 2014, o 22:53

Jeżeli nie działa Ci w ogóle gps to nie pomoże.
U mnie od kilku dni gps przestał działać i zastanawiam się w czym leży problem.
Jak wyszukuje Ci satelity ale słabo to zabawa z anteną pomoże. Od jakiegoś czasu używam LewaOS i wszystko było ok. Kilka dni temu chciałem zobaczyć czy poprawili bugi w miui ale nic z tego. Wróciłem do lewa i gps przestał działać. Co ciekawe jak przywróce stockowy rom to jest ok, przywracam Lewa i nie widzi satelit. Zainstalowałem dziś najnowszy oficjalny soft i gps nie działa...
Skoro na jednym romie działa a na innym nie to wykluczam awarie podzespołów.
W zasadzie jest to drugi model Jiayu z jakim mam do czynienia i problem z gps się powtarza. Wcześniej miałem Zte V967s i po wgraniu EPO nigdy nie miałem z nim problemów mimo Mediateka...
Albin
AKTYWNY
 
Posty: 771
Dołączył(a): 20 lis 2013, o 22:32
Pochwały: 15

Następna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach JiaYu



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama