• Reklama

Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie)

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez Piotrek90 » 24 maja 2015, o 12:17

pilap napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

zakupy-chinskich-telefonow-w-polskich-sklepach-t18522.html
poczytaj
Piotrek90
 
Posty: 108
Dołączył(a): 18 cze 2014, o 22:09
Pochwały: 3

Reklama

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez slavo22 » 24 maja 2015, o 13:31

Jest jeszcze sklep i serwis w Bielsku Białej, poszukaj w necie i zadzwoń.

Wypalcowane
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1560
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 18:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 46

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez baku1991 » 24 maja 2015, o 15:19

slavo22 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

napisał powyżej, że dystrybutor, który pozostał naprawi, ale odpłatnie, a koledze chodzi o bezpłatną naprawę gwarancyjną. Jak dla mnie buba w ogóle. A co Ci padło w ogóle kolego?
baku1991
AKTYWNY
 
Posty: 368
Dołączył(a): 10 mar 2014, o 23:21
Pochwały: 11

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez Piotrek90 » 24 maja 2015, o 17:56

GPS i kompas mu nie działa sądząc po jego postach
Piotrek90
 
Posty: 108
Dołączył(a): 18 cze 2014, o 22:09
Pochwały: 3

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez Doman » 26 maja 2015, o 01:10

Przeciez GPS w G4S nikomu nie dziala ;-)
Doman
AKTYWNY
 
Posty: 630
Dołączył(a): 13 maja 2014, o 17:16
Pochwały: 17

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez baku1991 » 26 maja 2015, o 17:06

Właśnie powstrzymałem się kilka dni temu przed napisaniem tego samego :-P więc nie wiem w czym problem jeśli o to chodzi.
baku1991
AKTYWNY
 
Posty: 368
Dołączył(a): 10 mar 2014, o 23:21
Pochwały: 11

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez pilap » 30 maja 2015, o 17:44

Dzięki za pomoc i zainteresowanie. Walczyłem kilka tygodni mailami z różnymi osobami i instytucjami :( . Odpowiedziały na razie serwis w Bielsku Białej (ale to wiecie) i niemiecki serwis, że naprawią, ale odpłatnie ;( . Pisałem do przedstawicieli na EU (dwa adresy), w jednym odpowiada automat, że ma wakacje do lipca :( a w drugim nikt nie odpowiada. Pisałem do Chińczyków, też bez odpowiedzi. Kilka razy na fb zostawiałem posty, ale też brak odpowiedzi. Rzecznik udzielił ogólnej porady, ale prosi o spotkanie osobiście. Muszę się wybrać. Podsumowując - kicha straszna.
Ps.: Telefon się nie włącza. Przed wyłączeniem zaczął strasznie ciąć i się zawiesił. Zresetowałem go, ale już nie wstał :( . W domu próbowałem do komp podłączyć przez flash tool'a, ale go nie rozpoznaje, coś wykrywa, ale nie rozpoznaje :( .
Nie mam pomysłu :( .
pilap
 
Posty: 4
Dołączył(a): 10 sie 2014, o 14:21

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez odkrywca » 1 cze 2015, o 19:49

Mam problem z pobraniem najnowszego ROMU http://www.needrom.com/download/jiayu-g4s-2gb16gb/ Jak to zrobić? Próbuję to nie chce pobrać O_o.
odkrywca
 
Posty: 38
Dołączył(a): 15 lis 2014, o 14:53

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez odkrywca » 3 cze 2015, o 23:03

OK, zainstalowałem najnowszy ROM, ale ciągle mam ten sam problem: aparat i latarka nie działają! Nie wiem co mam zrobić? Najdziwniejsze jest to, że przed odesłaniem po raz pierwszy telefonu do serwisu (kiedy mi się nie chciał ładować) nie miałem tych problemów, a ostatnio mi powiedzieli (pisałem kilka postów wyżej), że to wina oprogramowania. Co o tym myśleć?
odkrywca
 
Posty: 38
Dołączył(a): 15 lis 2014, o 14:53

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez Kornikowaty » 29 lip 2015, o 10:34

Z własnego doświadczenia powiem, że gps przestał dzialac po zmianie softu. Potem przy próbie powrotu byl problem z dotykiem. Wyslalem telefon na serwis do Chin i odeslali mi po naprawie. Gps to nie byl jedyny problem dlatego ostatecznie zdecydowalem si wyslac na serwis. Okazało się że po naprawie gps dalej nie działa. A w zasadzie czasami działa a czasami nie. Wtedy wpadłem na to ze działa gdy go w ogóle nie wyłączam. (gps). Zwykle miałem wylaczony bo bałem sie o baterie. Teraz jak zostawię gps włączony i startuje navi to lapie mi fixa w 5sek. Polecam sprawdzić na swoich telefonach. Powodzenia. Domino
Kornikowaty
 
Posty: 3
Dołączył(a): 23 lip 2015, o 18:56

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez DrunktuS » 26 sie 2015, o 19:11

Jak zrobić roota na wersji z kitkatem, bez użycia USB?

Wcześniej działałem na oryginalnym ROMie 4.2.2 i wszystko było okej do momentu, aż komputer przestał wykrywać telefon, bateria bardzo szybko się rozładowywała i dało się ją ładować tylko po wyłączeniu telefonu. Znalazłem rozwiązanie, w którym wykorzystywało się Xposed i GravityBox ale te programy nie współpracowały z wcześniejszym ROM-em. Więc zainstalowałem nowy.

Teraz mam tak, że komputer nadal nie wykrywa telefonu, bateria nie wytrzymuje nawet godziny. Plus brak IMEI i roota.

Co z tym zrobić?
DrunktuS
 
Posty: 1
Dołączył(a): 25 sie 2015, o 21:40

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez dominiss1990 » 21 lut 2016, o 18:19

Rozwiązany problem ze złymi wskazaniami baterii

Mam zainstalowany rom CM12.1 na swoim G4S. Złe wskazania baterii chyba dotknęły większości użytkowników tego modelu. Otóż nie tak dawno zainstalowałem sobie mod L Speed (zamieściłem go również tutaj -> l-speed-swietne-przyspieszenie-systemu-t25533.html), i o dziwo po zainstalowaniu tego moda zauważyłem, że od tego czasu bateria ładnie mi schodzi od 100% do samego 0 bez skoków w górę, i bez nagłych skoków z np. 30% na 5%. Także polecam instalację, tymbardziej użytkownikom CM12.1, telefon dostał mocnego kopa na tym modzie.
Avatar użytkownika
dominiss1990
AKTYWNY
 
Posty: 432
Dołączył(a): 21 gru 2013, o 20:32
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 31

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach JiaYu



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama