• Reklama

Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie)

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez dominiss1990 » 14 kwi 2015, o 20:05

Widzę, że naprawiłeś już tel :) wgraj nowy system, możesz wgrać taki jak masz czyli 4.2.2 lub zaktualizować do KitKata czyli oficjalny 4.4. Po aktualizacji do KitKata nie ma powrotu do 4.2.2, ale ogólnie polecam zaktualizować.

Autor postu otrzymał pochwałę
Avatar użytkownika
dominiss1990
AKTYWNY
 
Posty: 428
Dołączył(a): 21 gru 2013, o 20:32
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 31
Telefon:: Jiayu G4S 2/16
ROM: 4.4.3 SPAOSP

Reklama

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez odkrywca » 24 kwi 2015, o 16:16

OK, zaktualizowałem. Niektóre aplikacje chodzą w porządku, ale aparat i latarka nadal nie. Pomyślałbym, że to problem z całym aparatem+fleszem, ale na samym początku jak miałem ten telefon to jedno i drugie działało.
odkrywca
 
Posty: 38
Dołączył(a): 15 lis 2014, o 14:53
Telefon:: Nokia

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez dominiss1990 » 4 maja 2015, o 10:53

Testował ktoś ten rom -> http://www.needrom.com/download/miui-v6-g4s-port/
Obecnie mam SPAOSP i interesuje mnie czy ten MIUI jest równie stabilny i płynny jak SPAOSP?
Avatar użytkownika
dominiss1990
AKTYWNY
 
Posty: 428
Dołączył(a): 21 gru 2013, o 20:32
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 31
Telefon:: Jiayu G4S 2/16
ROM: 4.4.3 SPAOSP

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez Radman » 4 maja 2015, o 11:41

dominiss1990 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Miałem go chwilę u mnie niestety wysypywał się przy stockowym odtwarzczu muzyki,przy pobieraniu motywów,dzwonków. Obecnie testuję to MIUI i w moim odczuciu sprawuje się dużo lepiej http://miuipro.ru/rommgr/device_view/311/ chociaż tutaj tłumaczenie polskie jest sporo słabsze (rom można potraktować Jbartem dla wersji 5 i wtedy daje radę) Pozdro

Autor postu otrzymał pochwałę
Radman
 
Posty: 18
Dołączył(a): 25 sty 2013, o 11:48
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 1
Telefon:: Mi4c,RN3P

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez dominiss1990 » 4 maja 2015, o 20:28

A czy w tej wersji MIUI co korzystasz, nie ma problemów z aplikacjami (na wcześniejszym THLu miałem MIUI i zdarzało się czasami że jakaś aplikacja nie chciała trybić, i cały czas wywalało komunikat o przestaniu działania aplikacji) ?
Avatar użytkownika
dominiss1990
AKTYWNY
 
Posty: 428
Dołączył(a): 21 gru 2013, o 20:32
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 31
Telefon:: Jiayu G4S 2/16
ROM: 4.4.3 SPAOSP

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez Radman » 4 maja 2015, o 21:40

dominiss1990 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Na tym romie jak na razie jest wszystko ok.
Radman
 
Posty: 18
Dołączył(a): 25 sty 2013, o 11:48
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 1
Telefon:: Mi4c,RN3P

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez dominiss1990 » 7 maja 2015, o 18:44

Wgrałem sobie ten rom, który polecasz (MIUI Pro), i wizualnie bardzo mi się podoba, pod tym względem jest świetny. Technicznie już trochę gorzej, co prawda aplikacje się odpalają i wszystko działa niby więc ok. Ale mam zastrzeżenia co do jakości rozmów - w porównaniu do SPAOSP jest kiepsko, ale myślę że to by podciągnął jakimś procesorem dźwięku, np. VIPER'em.

Brak roota, masz jakiś sprawdzony sposób na root w tym MIUI?

I trzecia kwestia najbardziej mi doskwierająca - mam kartę w Play, i niestety brak internetu mobilnego w roamingu krajowym, działa tylko w sieci Play, włączyłem dane w roamingu w ustawieniach i niestety nic to nie dało. Jakieś rady?

Póki co powróciłem do backupu z systemem SPAOSP.

Wysłane z G4S
Avatar użytkownika
dominiss1990
AKTYWNY
 
Posty: 428
Dołączył(a): 21 gru 2013, o 20:32
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 31
Telefon:: Jiayu G4S 2/16
ROM: 4.4.3 SPAOSP

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez Radman » 7 maja 2015, o 20:04

dominiss1990 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dostep do root przyznajesz aplikacjom w Panel sterowania/Uprawnienia/Dostęp do root poniżej screen z root checkera
http://zapodaj.net/6aa08cee16fb3.png.html .Co do trzeciej kwestii każdy użytkuje telefon inaczej mi akurat moja konfiguracja działa idealnie Karta aero internet+dane,druga karta Play rozmowy jedyne co mi przychodzi do głowy to zamiana karty SIM w slotach.Pozdro




Pozdro
Radman
 
Posty: 18
Dołączył(a): 25 sty 2013, o 11:48
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 1
Telefon:: Mi4c,RN3P

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez odkrywca » 18 maja 2015, o 18:17

Cześć ponownie. Opisywałem tutaj kilka postów wyżej mój problem z niedziałającą aplikacją "latarka" i "aparat". Wysłałem do serwisu, ale mi odpisali, że to wina oprogramowania, a koszt aktualizacji to 50zł. Mogę prosić o poradę, czy jestem w stanie sam to sobie zrobić, a jeżeli tak, to jak?
odkrywca
 
Posty: 38
Dołączył(a): 15 lis 2014, o 14:53
Telefon:: Nokia

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez saperq » 18 maja 2015, o 18:18

Chcą Ciebie naciągnąć na 50zł i tyle :)
Aktualnie eksploatowane: Lenovo P2, Asus Zenfone max
Na sprzedaż: brak, wszystko poszło ;-)
Zobacz moje OLX
saperq
AKTYWNY
 
Posty: 791
Dołączył(a): 8 maja 2014, o 22:36
Pochwały: 31
Telefon:: Asus Zenfone Max

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez dominiss1990 » 18 maja 2015, o 20:36

odkrywca napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Jak kolega wyżej napisał, chcą Cię naciągnąć na kasę. Jeśli to tylko oprogramowanie to wystarczy wgrać nowe. Jest to bardzo proste, sam bym Ci to zrobił przy okazji w Krk. Szkoda przepłacać 50 PLN :) Tutaj masz oficjalny ostatni rom: http://www.needrom.com/download/jiayu-g4s-2gb16gb/
Pobierasz i wgrywasz wszystko wg instrukcji:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


A Flashtoola pobierzesz tutaj: http://www.needrom.com/download/jiayu-g4s-kk/

Autor postu otrzymał pochwałę
Avatar użytkownika
dominiss1990
AKTYWNY
 
Posty: 428
Dołączył(a): 21 gru 2013, o 20:32
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 31
Telefon:: Jiayu G4S 2/16
ROM: 4.4.3 SPAOSP

Re: Jiayu G4S - FAQ (opinie, zdjęcia, porady, oprogramowanie

Postprzez pilap » 23 maja 2015, o 14:00

Problem - sklep Zenphone w Warszawie zawiesił działalność :( . A uszkodził mi się telefon. Niby mam 2 lata gwarancji, ale zakładam, że jednak rok. I ten rok minie w czerwcu. I jestem w kropce. Kto jest teraz moim gwarantem :-o ? Dystrybutor, który pozostał w Polsce naprawi mi telefon, ale odpłatnie. Nie znam się na przepisach i nie wiem co teraz zrobić:( . Pisałem do przedstawicieli Jiayu na Europę Wschodnią (Ansel Lv - tak pisze na stronie http://www.ejiayu.com/en/Contact.html ). Nie odpowiadają. Macie jakieś pomysły :( ?
pilap
 
Posty: 4
Dołączył(a): 10 sie 2014, o 14:21
Telefon:: 604754395

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach JiaYu



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama
cron