• Reklama

Jiayu G4s - brak GSM

Jiayu G4s - brak GSM

Postprzez barni132 » wtorek, 24 listopada 2015, 18:14

Witam,
zwracam się do Was z prośbą o pomoc, otóż wczoraj mój Jiayu trafił szlag. I to w zasadzie bez powodu, mam oryginalny rom, niekoniecznie byłem zadowolony z zasięgu jaki jest, ale przynajmniej był. W każdym bądź razie wczoraj rozmawiałem jeszcze przez niego po południu, lecz potem postanowił przestać wyszukiwać sieci i od tamtego czasu nic nie znajduje. Zmieniałem sloty, wkładałem inne karty i nic? Co mam zrobić, proszę o pomoc. Niestety jestem laikiem w tych sprawach, ale może jakoś dałoby się to naprawić.

Pozdrawiam i czekam na rychłą odpowiedź ;)
barni132
 
Posty: 7
Dołączył(a): wtorek, 24 listopada 2015, 17:50

Reklama

Re: Jiayu G4s - brak GSM

Postprzez fake4r » wtorek, 24 listopada 2015, 18:18

Jak nawet w wyszukiwaniu ręcznym nie znajduje żadnych sieci, a masz poprawne imei to obstawiam problem z anteną.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5639
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Re: Jiayu G4s - brak GSM

Postprzez barni132 » wtorek, 24 listopada 2015, 18:22

W wyszukiwaniu ręcznym też nic nie znalazło, imei jest przypisany ten sam do obu slotów, ale czy jest poprawy to ciężko mi ocenić. A właśnie, pewnie za GSM i GPS odpowiada inna antena, ale GPS mi też nie działa, ale on wcześniej już nie działał wcale.
barni132
 
Posty: 7
Dołączył(a): wtorek, 24 listopada 2015, 17:50

Re: Jiayu G4s - brak GSM

Postprzez fake4r » wtorek, 24 listopada 2015, 18:25

Ogólnie problem z imei/jego brakiem pojawia się wgrywaniu romu, ale skoro nie grzebałeś i imei jest to wygląda na to, że pod tym względem wszystko jest ok. G4S miał problem z GPS od początku, potem wypuścili nową wersję antenki. Chyba jedyne sensowe rozwiązanie to rozkręcić telefon i zerknąć do środka.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5639
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Re: Jiayu G4s - brak GSM

Postprzez barni132 » wtorek, 24 listopada 2015, 18:27

Dobra mogę rozkręcić i zobaczyć, ale co dalej?
barni132
 
Posty: 7
Dołączył(a): wtorek, 24 listopada 2015, 17:50

Re: Jiayu G4s - brak GSM

Postprzez fake4r » wtorek, 24 listopada 2015, 18:31

Nie mówię żebyś sam rozkręcał, ale osoba która będzie wiedziała coś w tej materii.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5639
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Re: Jiayu G4s - brak GSM

Postprzez barni132 » wtorek, 24 listopada 2015, 18:38

No ale, może jednak bym sam sobie poradził :P
barni132
 
Posty: 7
Dołączył(a): wtorek, 24 listopada 2015, 17:50

Re: Jiayu G4s - brak GSM

Postprzez ddr » wtorek, 24 listopada 2015, 20:16

Może to być antena, może to być slot kart sim, może to być modem. Raczej sam sobie z tym nie poradzisz.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124

Re: Jiayu G4s - brak GSM

Postprzez barni132 » wtorek, 24 listopada 2015, 20:19

Slot chyba jest sprawny, ponieważ mi wykrywa kartę. Tylko pytanie gdzie mi mojego Jiayu przyjmą, bo podejrzewam, że nie mogę iść do pierwszego lepszego serwisu, mieszkam w Gliwicach
barni132
 
Posty: 7
Dołączył(a): wtorek, 24 listopada 2015, 17:50

Re: Jiayu G4s - brak GSM

Postprzez MrMajst3r » wtorek, 24 listopada 2015, 20:38

W Jiayu G4s antena jest wbudowana w tylną część korpusu (aczkolwiek nie wiem czy od GPS czy GSM czy obie). W razie czego mam taki korpus na sprzedaż :)
Avatar użytkownika
MrMajst3r
 
Posty: 146
Dołączył(a): środa, 8 stycznia 2014, 21:18
Pochwały: 14

Re: Jiayu G4s - brak GSM

Postprzez barni132 » wtorek, 24 listopada 2015, 22:48

No z tego co wiem ta blaszka u góry odpowiada za antene GPSa, ale na dole też coś jest i być może to jest antena GSM, ale nie wiem. Proszę o dalszą pomoc
barni132
 
Posty: 7
Dołączył(a): wtorek, 24 listopada 2015, 17:50

Re: Jiayu G4s - brak GSM

Postprzez ddr » środa, 25 listopada 2015, 03:19

Na dole przeważnie wifi.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama