• Reklama

Jiayu g4 GPS nie działa

Jiayu g4 GPS nie działa

Postprzez Dariushinio » wtorek, 20 maja 2014, 19:53

Witam, jak naprawić gps w tym telefonie?
Dariushinio
 
Posty: 103
Dołączył(a): niedziela, 16 lutego 2014, 11:10

Reklama

Re: Jiayu g4 GPS nie działa

Postprzez INTseed » wtorek, 20 maja 2014, 20:11

Zrób roota, a później podmień plik GPS.conf Znajdziesz go w Google. Wpisz GPS.conf Polska Niektórzy używają apki fasterfix. Reset tela musisz robić.

Wysłane z mojego IOCEAN X7S przy użyciu Tapatalka
INTseed
VIP
 
Posty: 1071
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 13:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 18

Re: Jiayu g4 GPS nie działa

Postprzez Dariushinio » środa, 21 maja 2014, 20:20

pobrałem,i przy instalacji przez recovery wyskakuje bład ten ludzik android z wykrzyknikiem :shock:
Dariushinio
 
Posty: 103
Dołączył(a): niedziela, 16 lutego 2014, 11:10

Re: Jiayu g4 GPS nie działa

Postprzez slavo22 » środa, 21 maja 2014, 20:29

To zainstaluj faster gps, daj uprawnienia root i zmień na lokalizację Europa - Polska
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1514
Dołączył(a): wtorek, 8 kwietnia 2014, 18:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 44

Re: Jiayu g4 GPS nie działa

Postprzez atibor » piątek, 30 maja 2014, 12:53

Przetestowalem na G5s jest lepiej ale nawet nie jest dobrze. Działa ale dokładność ma jak katiusza... Działa beznadziejnie, w porownaniu do mojego dwuletniego HTC... co ja piszę nie da się porównać.
atibor
 
Posty: 18
Dołączył(a): poniedziałek, 3 marca 2014, 15:18

Re: Jiayu g4 GPS nie działa

Postprzez dziubson » wtorek, 3 czerwca 2014, 01:52

To jest wina sterowników , androida czy sprzętowo słabo to rozwiązali?
Potrzebuje do roboty kupić kilkanaście sztuk, ale będziemy do inwentaryzacji stosować je przy wykorzystaniu GPSu
aktualnie galaxy s2 z GPSem daje rade natomiast bateria nie daje radę wiec myślimy o wymianie n/w model
dziubson
 
Posty: 87
Dołączył(a): niedziela, 17 marca 2013, 03:06
Lokalizacja: Łódź

Re: Jiayu g4 GPS nie działa

Postprzez Blest » wtorek, 3 czerwca 2014, 16:15

Jak chcesz coś dobrego do GPS to szukaj tylko na snpadragonie bo posiada glonlass a MTK nie ma tego ficzeru dopiero wersja MTK6595 będzie to cudo mieć.
Blest
 
Posty: 40
Dołączył(a): wtorek, 16 marca 2010, 16:45

Re: Jiayu g4 GPS nie działa

Postprzez dziubson » środa, 4 czerwca 2014, 01:28

Trudno coś znaleźć w oficjalnej sprzedaży w PL,
potrzebuje ich kilkanaście sztuk...

ZOPPO i JIAYu były w moim kręgu zainteresowani przez ekran 4,7-5' i dużą baterię i RAM oraz wystarczającą pamięć wewnętrzną.

Obaj producenci mają problem z GPS. Na xda przeczytałem, że w ZOPPO problem leży nie z prockiem a wykonaniem - antenką (polecieli z kosztami) Interesuje mnie czy w JIAYu jest analogiczny problem sprzętowy czy softwarowy i na przykład w KITKAT będzie już OK

Dotychczas używaliśmy galaxy S2 ,dwał rade GPS, ale padała bateria w trakcie pracy (1650amh), chłopaki z konkurencji mieli samsungi galaxy s2 plus ze wsparciem glonass i mieli lekko lepsze efekty w miejscach gdzie my mieliśmy problem z lokalizowaniem, ale wszyscy narzekaliśmy że pracować można na nich tylko od 4-5h w terenie z włączonym GPSem i ciągłym używaniem aparatu.

Na snapdragonie znalazłem poniższe modele w sieci, ale nie jestem przekonany do ich ceny/wydajności i aktualizacji do androida 4.4.2:

Samsung Galaxy Grand 2
samsung galaxy 3 lte - 2GM RAM
samsung galaxy s4
OnePlus One

http://pl.wikipedia.org/wiki/Qualcomm_Snapdragon


znacie inne modele?
dziubson
 
Posty: 87
Dołączył(a): niedziela, 17 marca 2013, 03:06
Lokalizacja: Łódź

Re: Jiayu g4 GPS nie działa

Postprzez INTseed » środa, 4 czerwca 2014, 11:48

Jak tyle telefonów bierzecie to skontaktujcie się z jiayu polska.
Powinni pomóc.

Wysłane z mojego IOCEAN X7S przy użyciu Tapatalka
INTseed
VIP
 
Posty: 1071
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 13:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 18

Re: Jiayu g4 GPS nie działa

Postprzez Doman » czwartek, 26 czerwca 2014, 11:20

dziubson napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jezeli bateria to Wasz jedyny problem i ograniczenie, to dlaczego nie kupicie po prostu wiekszych baterii:
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksi ... &_from=R40

Z GPSem na Jiayu G4 jest na razie duzy problem, pomimo kilku roznych modow i instrukcji w sieci. A problem polega na dokladnosci GPSa. Telefon lapie sygnal, ale jest on na tyle slaby, ze sa mocne przeklamania w lokalizowaniu.
Doman
AKTYWNY
 
Posty: 628
Dołączył(a): wtorek, 13 maja 2014, 17:16
Pochwały: 17

Re: Jiayu g4 GPS nie działa

Postprzez Doman » czwartek, 26 czerwca 2014, 11:27

Doman napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jezeli bateria to Wasz jedyny problem i ograniczenie, to dlaczego nie kupicie po prostu wiekszych baterii:
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksi ... &_from=R40

Ew. rozwazcie Lenovo P780... jeszcze wieksza bateria niz Jiayu G4S, chociaz slabsze podzespoly. To zalezy cos jest dla Was najbardziej istotne. Niestety nie wiem jak w tym modelu z GPSem... musialbys doczytac.

Z GPSem na Jiayu G4 jest na razie duzy problem, pomimo kilku roznych modow i instrukcji w sieci. A problem polega na dokladnosci GPSa. Telefon lapie sygnal, ale jest on na tyle slaby, ze sa mocne przeklamania w lokalizowaniu.
Doman
AKTYWNY
 
Posty: 628
Dołączył(a): wtorek, 13 maja 2014, 17:16
Pochwały: 17

Re: Jiayu g4 GPS nie działa

Postprzez Doman » czwartek, 26 czerwca 2014, 11:27

dziubson napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jezeli bateria to Wasz jedyny problem i ograniczenie, to dlaczego nie kupicie po prostu wiekszych baterii:
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksi ... &_from=R40

Ew. rozwazcie Lenovo P780... jeszcze wieksza bateria niz Jiayu G4S, chociaz slabsze podzespoly. To zalezy co jest dla Was najbardziej istotne. Niestety nie wiem jak w tym modelu z GPS'em... musialbys doczytac.

W przypadku Jiayu G4 z GPS'em jest na razie duzy problem, pomimo kilku roznych modow i instrukcji w sieci. A problem polega na dokladnosci GPSa. Telefon lapie sygnal, ale jest on na tyle slaby, ze sa mocne przeklamania w lokalizowaniu.
Doman
AKTYWNY
 
Posty: 628
Dołączył(a): wtorek, 13 maja 2014, 17:16
Pochwały: 17


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości