• Reklama

Jiayu G3T recenzja po miesiącu użytkowania

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Jiayu G3T recenzja po miesiącu użytkowania

Postprzez szymon_rysiu » środa, 4 grudnia 2013, 14:22

Witam Wszystkich! Po użytkowaniu od ponad miesiąca telefonu JIAYU G3T zabrałem się za recenzję telefonu. Chciałbym przybliżyć Wam kilka informacji, które być może pomogą Wam w podjęciu decyzji o jego zakupie bądź rezygnacji z zakupu. Po pierwsze moja recenzja może być nie pełna ze względu na uszkodzenie telefonu, przez co nie mogę go w pełni użytkować, ale o tym opowiem dalej. Na początku zacznę standardowo, czyli od ogółu do szczegółu, a na końcu przedstawię swoje wnioski na temat tego telefonu.

Specyfikacja techniczna

• Wyświetlacz: 4,5” IPS 1280 x 720 pikseli
• Procesor: czterordzeniowy Mediatek MT6589T 1.5 GHz
• Pamięć RAM: 1 GB,
• Pamięć wewnętrzna: 4 GB, slot kart microSD z obsługą do 32 GB,
• Łączność: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS z A-GPS,
• Obsługiwane pasma: GSM 850/900/1800/1900 MHz, WCDMA 2100 MHz
• Aparat główny: 8 Mpix z AF oraz diodą doświetlająca LED,
• Kamera frontowa: 2 Mpix
• Złącza: microUSB, jack 3.5 mm,
• Bateria: 3000 mAh,
• System: Android 4.2 Jelly Bean,
• Wymiary: 135 x 65 x 10.8 mm,
• Waga: ok. 135 g.
Zaznaczę, żę są to dane z aliexpress, których nie weryfikowałem.

Pudełko, akcesoria itd.:

Telefon przyszedł w białym rozsuwanym pudełku. Wyglądało to całkiem porządnie. W zestawie prawie standard tzn. ładowarka, telefon, bateria. Zabrakło mi słuchawek, które myślałem, że są we wszystkich zestawach. Dodatkowo folia na ekran i silikonowe etui na telefon.

Budowa :

Pierwsze co rzuciło się w oczy to tylna obudowa telefonu, które jak dla mnie wykonana jest z plastiku słabej jakości i nie wygląda to zbyt dobrze. Jednym słowem chińszczyzna. Przód telefonu prezentuje się lepiej, aluminiowe wstawki u góry i dołu telefonu wyglądają porządnie. Telefon na pierwszy rzut oka telefon jest gruby ale dzisiaj już mi to nie przeszkadza.

Hardware i System:

Niestety na ten temat nie wiele mam do powiedzenia ponieważ nie znam się kompletnie na tym. Jedyna co mogę powiedzieć to ANDROID 4.2, który działa i wygląda OK. Jeżeli chodzi o płynność telefonu to nie wiesza się i nie zamula. Podkreślę też, że w gry nie gram żadne i nie mam zainstalowanych. Języka polskiego oryginalnie nie ma. Próbowałem robić Custom Roma ale nie poradziłem sobie, a później się naczytałem że mogę coś uszkodzić i już więcej nie drążyłem tematu

Bateria :

To właśnie między innymi dzięki baterii, która ma pojemność 3000 mAh zdecydowałem się na ten telefon. Czy to dużo czy mało odpowiem w podsumowaniu.

Wyświetlacz:

Telefon posiada 4,5” wyświetlacz w technologii IPS, rozdzielczość 1280 x 720p dzięki czemu obraz jest bardzo ostry, kolory naturalne. Jednak to właśnie z wyświetlaczem mam największy problem.

Aparat:

Aparat posiada 8 Mpx i jak dla mnie zdjęcia są poprawne. Na pewno lepiej sobie radzi przy oświetleniu dziennym. Po zmroku zdjęcia są już zdecydowanie gorsze. Przy kręceniu filmu w dzień też jest z jakością wszystko OK., gorzej po zmroku.

filmik z lotu

GPS:
Niestety, nie miałem okazji wypróbować i sprawdzić.

Głośność, jakość rozmów:

Przy rozmowach przez słuchawkę, jakość rozmów jest OK., w przypadku rozmów na głośnomówiącym jest już słabo, bardzo cichy głośnik.

Podsumowanie :

Nadszedł czas na podsumowanie, które wyjaśni wszystkie kwestie których wcześniej nie poruszałem lub nie wyjaśniłem. Przy podsumowaniu zachowam kolejność tak jak w opisie telefonu.
W przypadku pudełka to tam poza wspomnianą kwestią braku słuchawek wszystko OK. Dostałem ponadto folię na wyświetlacz ale skoro jest GG to postanowiłem, że nie będę jej zakładał i dzisiaj wiem, że to był błąd. Po miesiącu użytkowaniu telefonu, którego starałem się nie chować to jednej kieszeni z kluczami na wyświetlaczu pojawiły się zarysowania i drobne ryski. Nie wiem od czego to powstało.
Jeżeli chodzi o budowę telefonu to zdecydowanie najgorzej wygląda tylna klapka, bardzo słabej jakości plastik, przód telefonu wygląda lepiej ale nie jest idealnie. Ponadto po miesiącu noszenia w silikonowym etui, drobne zanieczyszczeniu porysowały całą obudowę. Telefon który dostałem po kilku dniach zauważyłem że górny element z aluminium jest nie przyklejony i zaczyna odstawać, można go podważyć palcem. Musiałem to podklejić samemu i przez to wynikła kolejna usterka, ale bardziej z mojej winy ta usterka. Podczas klejenia położyłem telefon na lodówce. Ściągając go upadł mi z wysokości ok. 1,5 m na płytki w kuchni. Wynikiem upadku jest uszkodzony wyświetlacz! Dlatego jak już kupicie ten telefon to przede wszystkim chrońcie go przed upadkiem!!!!!Choć nie sądziłem, że jedne upadek może uszkodzić od razu wyświetlacz. Pod tym względem telefonu „europejskie” są na pewno dużo bardziej wytrzymałe. Wiem po moim byłym Samsungu i żony LG. Ponadto wyświetlacz jak by nie był dobrze sklejony z dotykiem przy dotykaniu czuć jak by puste miejsce pod ekranem dotykowym.
Kolejna rzecz to HiS. Tutaj powtórzę to co wyżej w opisie :” w gry nie gram żadne i nie mam zainstalowanych. Języka polskiego oryginalnie nie ma. Próbowałem robić Custom Roma ale nie poradziłem sobie, a później się naczytałem że mogę coś uszkodzić i już więcej nie drążyłem tematu”. Jeżeli ktoś by mi pomógł to może się jeszcze raz zdecyduję, żeby wgrać język polski. Szukałem tego w necie na android forum ale nie ogarniam tego.
Jeżeli chodzi o baterie to mam mieszane uczucia, niby jest te 3000 mAh , ale przy początkowym dość intensywnym użytkowaniu telefon ledwo wytrzymywał 1 dzień. Teraz jak nie używam tak dużo telefonu do neta, ze względu na uszkodzony wyświetlacz, to telefon potrafi wytrzymać ponad 3 dni.
Na temat wyświetlacza, powiem tyle, że do momentu upadku bardzo mi się podobał :) Ekran GG jak już wcześniej napisałem jest nie ciekawy i po miesiącu jest już porysowany.
Jeżeli chodzi o głośnik jeżeli chodzi o rozmowy przez słuchawki to nie ma tragedii, jest w porządku. Natomiast podczas oglądania filmów na youtube jakość dźwięku jest mizerna i nie zachwyca.
Reasumując mój pogląd na temat tego telefonu jest trochę zaciemniony przez uszkodzony wyświetlacz, albo właśnie dzięki temu mogę go subiektywnie ocenić. Ogólnie jestem z niego zadowolony głównie dzięki DUAL SIM, bo nie muszę nosić dwóch telefonów w kieszeni. Wyświetlacz 4,5’’ wydaje się idealny i bardzo dobrze się z nim pracuje. Moją recenzję uzupełnię (wkrótce) o zdjęcia telefonu oraz zdjęcia i filmy robione telefonem
Na zakończenie zestawienie plusów i minusów, choć tak naprawdę to z tym mam najwięcej problemu, ponieważ ciężko jest mi określić co jest rzeczywiście plusem albo minusem. Dla mnie największym plusem jest Dual Sim, ale on jest w większości telefonów z Chin. Baterię mógłbym wrzucić i do plusów i do minusów. Przy intensywnym użytkowaniu nie cały dzień to mało, przy małym użytkowaniu telefonu 3 dniu to sporo, mimo wszystko umieszczam w plusach.

PLUSY :
-dual Sim
-bardzo dobry stosunek ceny do otrzymanych podzespołów (zakupiłem go za ok 550 zł)
-ekran
-dobry aparat (przy zdjęciach dziennych)
-jakość rozmów przez słuchawkę
- bateria


MINUSY:
-brak słuchawek w zestawie
-TYLNA klapka
-rozmowy „na głośniku”
- jakość wykonania telefonu

Mam nadzieję, że komuś się przyda! Jeżeli macie jakieś pytania to piszcie postaram się odpowiedzieć. Jeżeli chodzi o uzupełnienie recenzji o zdjęcia i filmy to sukcesywnie będę to robił.
I jeszcze jedno zdanie na zakończenie, czy kupiłbym go jeszcze raz? Myślę, że NIE. Kupiłbym coś co wygląda ładniej i jest bardziej wytrzymałe, ale jaki bym wybrał NIE WIEM! Pewnie znowu bym siedział miesiąc nad forum i się zastanawiał.

Pochwały przyznane za posta: 4
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
szymon_rysiu
AKTYWNY
 
Posty: 567
Dołączył(a): środa, 12 czerwca 2013, 09:30
Lokalizacja: Kujawy
Pochwały: 35

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Jiayu G3T recenzja po miesiącu użytkowania

Postprzez KarlosW » środa, 4 grudnia 2013, 17:22

Telefon do mnie "idzie". Co prawda nie G3T a G3S+ (?) ale to to samo. Dam znać (mam nadzieje, że w tym roku jeszcze) czy zgadzam się z przedmówcą..:)
Zmartwiła mnie szczerze jakość o której kolega napisał..

Porównam z THL w200 który idzie do żony.:)
Ostatnio edytowano środa, 4 grudnia 2013, 17:40 przez KarlosW, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
KarlosW
VIP
 
Posty: 1828
Dołączył(a): środa, 13 listopada 2013, 21:06
Lokalizacja: PL
Pochwały: 25

Re: Jiayu G3T recenzja po miesiącu użytkowania

Postprzez simarik » środa, 4 grudnia 2013, 17:37

Coś mi nie pasuje w Twojej recenzji.
- Cały czas piszesz że masz ekran rozwalony po upadku telefonu i recenzujesz ten telefon (trudno wyobrazić sobie Twoja obiektywna ocenę w takiej sytuacji).
- Pamięć wewnętrzna 16GB? Poważnie masz wewnątrz fona 16GB ROM? Myślałem że te telefony maja wewnątrz 4Gb.

Sam użytkuje telefon od ok tygodnia i jestem w pełni zadowolony.
Rzeczywiście oryginalny rom z jakim przyszedł telefon nie spasował mi w ogóle (może dlatego coś ci nie pasuje w tym telefonie). Dlatego wymieniłem go zaraz na inny (miui). Teraz śmiga świetnie i ten room bardzo mi się podoba (zostaje u mnie na dłużej). Tez nie wiedziałem jak się zabrać do tego zabiegu ale forumowicze pomogli. Robota na 10 minut - zobacz ten post
Kod: Zaznacz cały
[url]http://forum.android.com.pl/f739/rom-jiayu-g3s-g3st-g3t-miui-v-5-multilanguage-pl-aktualizacja-3-11-29-30-11-2013-a-353046/index5.html#post3017269[/url]

Jedyne co mnie zdziwiło po pierwszym uruchomieniu tego telefonu to to, że nie można w pełni z niego korzystac nie mając karty sd. Niby jest pamięć wewnętrzna ale chcąc korzystać z aparatu muzyki, itp trzeba włożyć kartę sd bo na niej zapisuje wszystkie multimedialne pliki. I to bym zaliczył jako minus tego telefonu oraz to ze trochę grubszy jest (choć zdążyłem sie już przyzwyczaić). Mam porównanie także z lenovo a820 którego ma żona i na duży plus zasługuje bateria i ekran jak żyletka.
simarik
AKTYWNY
 
Posty: 219
Dołączył(a): poniedziałek, 2 września 2013, 13:42
Pochwały: 2

Re: Jiayu G3T recenzja po miesiącu użytkowania

Postprzez szymon_rysiu » środa, 4 grudnia 2013, 18:17

simarik napisał(a):- Cały czas piszesz że masz ekran rozwalony po upadku telefonu i recenzujesz ten telefon (trudno wyobrazić sobie Twoja obiektywna ocenę w takiej sytuacji).


Kolego jak pisałem :"Reasumując mój pogląd na temat tego telefonu jest trochę zaciemniony przez uszkodzony wyświetlacz, albo właśnie dzięki temu mogę go subiektywnie ocenić."
Jeżeli chodzi o
- Pamięć wewnętrzna 16GB? Poważnie masz wewnątrz fona 16GB ROM? Myślałem że te telefony maja wewnątrz 4Gb.
rzeczywiście jest błąd, nie mogę poprawić tego. Może moderator to zmieni.

TO jest moja ocena tego telefonu, z którą kolego nie musisz się zgadzać, zawsze możesz zrobić własną recenzję za którą na pewno wszyscy Ci podziękują.
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
szymon_rysiu
AKTYWNY
 
Posty: 567
Dołączył(a): środa, 12 czerwca 2013, 09:30
Lokalizacja: Kujawy
Pochwały: 35

Re: Jiayu G3T recenzja po miesiącu użytkowania

Postprzez Diego962 » środa, 4 grudnia 2013, 18:57

Ja też niedawno zamówiłem G3T i jak przyjdzie to zamierzam zdać relację, jak to z nim jest. Postaram się rozwiać wątpliwości, bo wiem jakie sam miałem pytania, przed jego zamówieniem.
Już u kilku osób czytałem, że im ekran popękał, ale zobaczę jak to będzie u mnie, bo póki co mam Wave II z GG i od 2 lat, nie ma ani jednej ryski, przynajmniej widocznej, bo doczepić to się czegoś doczepi zawsze :P
Diego962
 
Posty: 32
Dołączył(a): sobota, 5 października 2013, 21:02

Re: Jiayu G3T recenzja po miesiącu użytkowania

Postprzez simarik » środa, 4 grudnia 2013, 19:32

szymon_rysiu napisał(a):
simarik napisał(a):- Cały czas piszesz że masz ekran rozwalony po upadku telefonu i recenzujesz ten telefon (trudno wyobrazić sobie Twoja obiektywna ocenę w takiej sytuacji).

Kolego jak pisałem :"Reasumując mój pogląd na temat tego telefonu jest trochę zaciemniony przez uszkodzony wyświetlacz, albo właśnie dzięki temu mogę go subiektywnie ocenić."


Nie wiem czemu się tak uniosłeś po prostu zwróciłem uwagę na recenzję w przypadku zepsutego wyświetlacza. Ja w Twojej sytuacji byłbym ogromnie wkurzony na telefon wiedząc że nie działa mi on tak jak powinien i stąd byłbym do niego uprzedzony.

szymon_rysiu napisał(a):Jeżeli chodzi o
simarik napisał(a):- Pamięć wewnętrzna 16GB? Poważnie masz wewnątrz fona 16GB ROM? Myślałem że te telefony maja wewnątrz 4Gb.
rzeczywiście jest błąd, nie mogę poprawić tego. Może moderator to zmieni.


To nie jest jakiś zarzut że źle piszesz - tylko pytanie żebyś sprawdził jaka pamięć jest u Ciebie. Może akurat masz 16Gb. Ten telefon ciągle mnie zaskakuje i nie ździwiłbym się jakby była jakaś wersja z ROM 16Gb. Wszak opisy na aukcjach Aliexpress są czasami tak skomplikowane i odmienne. A i jeszcze w Twojej recenzji piszesz że masz rozdzielczość wyświetlacza 1920 x 1080 pikseli. U mnie jest 1280x720 px - co widzę w innych aukcjach także taka rozdzielczość.
(Chyba sporządzając swoją recenzję skopiowałeś jakis szablon recenzji z telefonu o lepszych parametrach ;-) ).

szymon_rysiu napisał(a):TO jest moja ocena tego telefonu, z którą kolego nie musisz się zgadzać, zawsze możesz zrobić własną recenzję za którą na pewno wszyscy Ci podziękują.


Doceniam Twoją pracę i czas włożony w tego typu recenzję. Zawsze każda opinia jest na wagę złota zwłaszcza że jest ich jak na lekarstwo. Po co mam tworzyć wlasną recenzję skoro dodałem swoją ocenę do Twojego wątku i nie liczę na podziękowania bo przecież nie o to chodzi.

Pisałeś, że nie możesz poradzić sobie z wgraniem alternatywnego romu. Dałem ci link do postu w którym znajdziesz krok po kroku jak to zrobić. Zachęcam Cię gorąco do zmiany romu na ten właśnie z tego linka (miui). Powiem szczerze, że na początku miałem mieszane odczucia co do tego telefonu, ale po wgraniu tego miui moje wątpliwości zniknęły i ten fon zostanie ze mną na dłużej.
W razie jakiś pytań jak wgrać ten rom służę pomocą, np poprzez pw.
Ostatnio edytowano środa, 4 grudnia 2013, 19:40 przez simarik, łącznie edytowano 1 raz
simarik
AKTYWNY
 
Posty: 219
Dołączył(a): poniedziałek, 2 września 2013, 13:42
Pochwały: 2

Re: Jiayu G3T recenzja po miesiącu użytkowania

Postprzez ebola1972 » środa, 4 grudnia 2013, 19:40

Rozdzielczość ekranu jest chyba hd a nie full hd no i pamięć wbudowana raczej 4 Gb

Wysłane z Xiaomi Red Rice :-)
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Re: Jiayu G3T recenzja po miesiącu użytkowania

Postprzez Jacke55 » środa, 4 grudnia 2013, 22:11

Jak to jest z kartami sim w G3T ? Sim mico do dzwonienia ,a zwykłą do neta czy odwrotnie ?
Avatar użytkownika
Jacke55
AKTYWNY
 
Posty: 455
Dołączył(a): środa, 25 września 2013, 14:26
Pochwały: 21

Re: Jiayu G3T recenzja po miesiącu użytkowania

Postprzez PrzeeMOC » środa, 4 grudnia 2013, 22:37

Wchodziłem do tego wątku z dużą nadzieją, bo jestem zainteresowany tym telefonem, ale to co tu zastałem jest niepoważne wręcz...
To nie jest recenzja tylko opinia użytkownika.
Błędna specyfikacja, subiektywne oceny, przyznanie się do nieznajomości urządzenia i tak dalej... Równie dobrze mógłbym ja wydać swoją opinię o tym smartfonie w oparciu o inne dostępne materiały i nazwać dumnie "Recenzja G3T".
Ten temat bardziej wprowadza w błąd potencjalnych nabywców (szczególnie tych, którzy pierwszy raz czytają o tym modelu) niż pomaga.
PrzeeMOC
 
Posty: 12
Dołączył(a): poniedziałek, 2 grudnia 2013, 15:58

Re: Jiayu G3T recenzja po miesiącu użytkowania

Postprzez szymon_rysiu » czwartek, 5 grudnia 2013, 10:38

simarik napisał(a):
szymon_rysiu napisał(a):
simarik napisał(a):- Cały czas piszesz że masz ekran rozwalony po upadku telefonu i recenzujesz ten telefon (trudno wyobrazić sobie Twoja obiektywna ocenę w takiej sytuacji).

Kolego jak pisałem :"Reasumując mój pogląd na temat tego telefonu jest trochę zaciemniony przez uszkodzony wyświetlacz, albo właśnie dzięki temu mogę go subiektywnie ocenić."


Nie wiem czemu się tak uniosłeś po prostu zwróciłem uwagę na recenzję w przypadku zepsutego wyświetlacza. Ja w Twojej sytuacji byłbym ogromnie wkurzony na telefon wiedząc że nie działa mi on tak jak powinien i stąd byłbym do niego uprzedzony.

szymon_rysiu napisał(a):Jeżeli chodzi o
simarik napisał(a):- Pamięć wewnętrzna 16GB? Poważnie masz wewnątrz fona 16GB ROM? Myślałem że te telefony maja wewnątrz 4Gb.
rzeczywiście jest błąd, nie mogę poprawić tego. Może moderator to zmieni.


To nie jest jakiś zarzut że źle piszesz - tylko pytanie żebyś sprawdził jaka pamięć jest u Ciebie. Może akurat masz 16Gb. Ten telefon ciągle mnie zaskakuje i nie ździwiłbym się jakby była jakaś wersja z ROM 16Gb. Wszak opisy na aukcjach Aliexpress są czasami tak skomplikowane i odmienne. A i jeszcze w Twojej recenzji piszesz że masz rozdzielczość wyświetlacza 1920 x 1080 pikseli. U mnie jest 1280x720 px - co widzę w innych aukcjach także taka rozdzielczość.
(Chyba sporządzając swoją recenzję skopiowałeś jakis szablon recenzji z telefonu o lepszych parametrach ;-) ).

szymon_rysiu napisał(a):TO jest moja ocena tego telefonu, z którą kolego nie musisz się zgadzać, zawsze możesz zrobić własną recenzję za którą na pewno wszyscy Ci podziękują.


Doceniam Twoją pracę i czas włożony w tego typu recenzję. Zawsze każda opinia jest na wagę złota zwłaszcza że jest ich jak na lekarstwo. Po co mam tworzyć wlasną recenzję skoro dodałem swoją ocenę do Twojego wątku i nie liczę na podziękowania bo przecież nie o to chodzi.

Pisałeś, że nie możesz poradzić sobie z wgraniem alternatywnego romu. Dałem ci link do postu w którym znajdziesz krok po kroku jak to zrobić. Zachęcam Cię gorąco do zmiany romu na ten właśnie z tego linka (miui). Powiem szczerze, że na początku miałem mieszane odczucia co do tego telefonu, ale po wgraniu tego miui moje wątpliwości zniknęły i ten fon zostanie ze mną na dłużej.
W razie jakiś pytań jak wgrać ten rom służę pomocą, np poprzez pw.

Kolego zle mnie zrozumiales a z pomocy dot. Romu napewno skorzystam absolutnie nje mialem do ciebie pretensji wrecz przeciwnie
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
szymon_rysiu
AKTYWNY
 
Posty: 567
Dołączył(a): środa, 12 czerwca 2013, 09:30
Lokalizacja: Kujawy
Pochwały: 35

Re: Jiayu G3T recenzja po miesiącu użytkowania

Postprzez szymon_rysiu » czwartek, 5 grudnia 2013, 10:41

Jacke55 napisał(a):Jak to jest z kartami sim w G3T ? Sim mico do dzwonienia ,a zwykłą do neta czy odwrotnie ?

2 zwykle karty sim sa
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
szymon_rysiu
AKTYWNY
 
Posty: 567
Dołączył(a): środa, 12 czerwca 2013, 09:30
Lokalizacja: Kujawy
Pochwały: 35

Re: Jiayu G3T recenzja po miesiącu użytkowania

Postprzez szymon_rysiu » czwartek, 5 grudnia 2013, 10:47

PrzeeMOC napisał(a):Wchodziłem do tego wątku z dużą nadzieją, bo jestem zainteresowany tym telefonem, ale to co tu zastałem jest niepoważne wręcz...
To nie jest recenzja tylko opinia użytkownika.
Błędna specyfikacja, subiektywne oceny, przyznanie się do nieznajomości urządzenia i tak dalej... Równie dobrze mógłbym ja wydać swoją opinię o tym smartfonie w oparciu o inne dostępne materiały i nazwać dumnie "Recenzja G3T".
Ten temat bardziej wprowadza w błąd potencjalnych nabywców (szczególnie tych, którzy pierwszy raz czytają o tym modelu) niż pomaga.

Nie bardzo rozumiem w czym masz problem i probujesz mnie niemalze obrazac. W przeciwienstwie do ciebie tel mam od miesiaca i na tej podstawie wystawilem swoja opinie i nie musisz sie z nia zgadzac. mam nadzieje ze jednak wiekszej liczbie osob pomoglem niz zsszkodzilem
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
szymon_rysiu
AKTYWNY
 
Posty: 567
Dołączył(a): środa, 12 czerwca 2013, 09:30
Lokalizacja: Kujawy
Pochwały: 35

Następna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama
cron